Savjet:
Ferrero torta

Ferrero torta

Zasladite sebe i svoje najmilije ovom jedinstvarnom i nevjerojatnom slatkom čarolijom!

Sastojci

Biskvit

  •  2 čaše šećera (moja čaša je bila od 2 dl)
  •  1 čaša oštrog brašna
  •  1 čaša glatkog brašna
  •  1/2 praška za pecivo
  •  1,5 žličica sode bikarbone
  •  3/4 čaše kakaoa
  •  1 vanilin šećer
  •  2 jaja
  •  1 čaša mlijeka
  •  1/2 čaše ulja
  •  1/2 čaše kipuće vode

Preliv

  •  1/2 čaše mlijeka prokuhanog sa
  •  2 žlice slatkog kakaa

Krema

  • 40 dag nutelle
  •  50 dag mascarponea
  •  25 dag prženih lješnjaka
  •  7-8 napolitanki izmrvljenih ili samljevenih
  • dodajte još malo vrhnja za šlag, treba ga istući u šlag pa umiješati

 Priprema:

U jednoj posudi sam pomiješala suhe sastojke za biskvit.

U drugoj sam miksala jaja i dodala sve mokre sastojke osim kipuće vode. Pomiješala sam suhe i mokre sastojke i dodala kipuću vodu na kraju.

Srednji kalup za tortu (24-26) sam obložila papirom za pečenje (bolja je folija) i izlila smjesu za biskvit. Pekla na 180 cca 40 min.

Kada se odvojio biskvit od kalupa i čačkalica bila suha, izvadila sam i ostavila na rešetki da se ohladi. Prerezala biskvit na pola jer mi je bio visok cca 4 cm.

Kore sam natopila prokuhanim mlijekom sa slatkim kakaom.

Za kremu mikserom sam izmiješala sve sastojke, sa time da sam odvojila 4 žlice mljevenih  lješnjaka za ukrašavanje .

tortaa

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top