Zasladite sebe i svoje najmilije ovom jedinstvarnom i nevjerojatnom slatkom čarolijom!
Sastojci
Biskvit
- 2 čaše šećera (moja čaša je bila od 2 dl)
- 1 čaša oštrog brašna
- 1 čaša glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1,5 žličica sode bikarbone
- 3/4 čaše kakaoa
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 1 čaša mlijeka
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše kipuće vode
Preliv
- 1/2 čaše mlijeka prokuhanog sa
- 2 žlice slatkog kakaa
Krema
- 40 dag nutelle
- 50 dag mascarponea
- 25 dag prženih lješnjaka
- 7-8 napolitanki izmrvljenih ili samljevenih
- dodajte još malo vrhnja za šlag, treba ga istući u šlag pa umiješati
Priprema:
U jednoj posudi sam pomiješala suhe sastojke za biskvit.
U drugoj sam miksala jaja i dodala sve mokre sastojke osim kipuće vode. Pomiješala sam suhe i mokre sastojke i dodala kipuću vodu na kraju.
Srednji kalup za tortu (24-26) sam obložila papirom za pečenje (bolja je folija) i izlila smjesu za biskvit. Pekla na 180 cca 40 min.
Kada se odvojio biskvit od kalupa i čačkalica bila suha, izvadila sam i ostavila na rešetki da se ohladi. Prerezala biskvit na pola jer mi je bio visok cca 4 cm.
Kore sam natopila prokuhanim mlijekom sa slatkim kakaom.
Za kremu mikserom sam izmiješala sve sastojke, sa time da sam odvojila 4 žlice mljevenih lješnjaka za ukrašavanje .