Savjet:

Filmovi & Predstave

[Doma TV] Dvanaesta sezona kriminalističke serije ‘Blue Bloods’

Doma TV od petka 30. rujna donosi dvanaestu sezonu nagrađivane serije ‘Blue Bloods’. Doma TV na ekrane donosi dvanaestu sezonu planetarno popularne američke kriminalističke serije „Blue Bloods“ koja prati svakodnevni poslovni i privatni život gledateljima već dobro poznate njujorške policijske obitelji. Ispunjena obiteljskim intrigama, naizgled nerješivim kriminalnim zločinima i novim romansama nove epizode ne zaostaju za prethodnim sezonama u zanimljivim ... Read More »

Molièreov Don Juan prvi put u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu

Upravo u godini obilježavanja 400-te obljetnice Molierèova rođenja njegova tragična komedija DonJuan bit će po prvi put uprizorena u zagrebačkome HNK kao velika dramska ansambl predstava urežiji gosta iz Sjeverne Makedonije Dejana Projkovskoga. Premijera će se održati 8. listopada u 19.30sati.Španjolski plemić Don Juan Tenorio, ako je uopće postojao, vjerojatno ni u snu nije mogao zamislitikako će u stoljećima koja ... Read More »

“Rockin’ Neno & The Cadillac feat. Country Lady Rajka”

“Rockin’ Neno & The Cadillac feat. Country Lady Rajka” Gradsko kazalište “Zorin dom” Subota, 1.10.2022. u 20:00 sati Bezbrojni nastupi po cijeloj Europi, silne turneje i poznanstva s velikim svjetskim zvijezdama rock’n’rolla obilježili su bogatu karijeru Waltera Neugebauera. Rockerski put Rockin’ Nene – što je nadimak koji si je Neugebauer nadjenuo po uzoru na Shakin’ Stevensa – zanimljiv je i ... Read More »

Djevojčica sa šibicama, H. Ch. Andersena otvara sezonu GK Žar ptica

Svečana premijera 29. rujna 19:00 Vječna Andersenova Djevojčica sa šibicama svima nam je iz djetinjstva ostavila okussuza, kao i pitanje zašto je svojoj junakinji odlučio dodijeliti takvu sudbinu. Kao izuzetnoplodan i uspješan pisac još za života, ispisao je more rečenica kojima plove likovi jednakotragičnih linija, a kojima je inspiraciju crpio uglavnom iz vlastitog iskustva.Koliko god da ovu priču svi pamtimo ... Read More »

Predstavljena je nova kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku

Nova, 116. kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, pod sloganom “PA NEK’ SAMKRIJES NA BRDIMA” (Tin Ujević) i službeno je predstavljena na današnjoj press konferenciji za medije.Okupljene predstavnike medija pozdravila je intendantica Dražena Vrselja uz ravnatelja DrameMiroslava Čabraju.Intendantica je najavila i pozvala na upis građanske pretplate koji započinje u ponedjeljka, 26. rujnaza postojeće pretplatnike i traje sve do 3. ... Read More »

Posebno priznanje „mladog“ žirija za našu „Ćelavu pjevačicu“

Na 24. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJkoji se održao od 13. do 17. rujna u Rijeci, i koji je okupio dvanaest kazališnih studija izčitave Hrvatske, našu županiju je predstavila skupina C3 Kazališnog studija mladih HNK uVaraždinu, s predstavom „Ćelava pjevačica“ Eugènea Ionescoa.Festival je ove godine po prvi puta imao i „mladi žiri“, sastavljen od ... Read More »

BOGOVI se vraćaju na Veliku scenu varaždinskog kazališta

Što su Bogovi današnjeg vremena? Redatelj Dalibor Matanić inspiriran kultnim filmom Michaela Hanekea Funny Games na Velikoj sceni HNK u Varaždinu, zajedno sa ansamblom izuzetnih glumaca analizira današnje društvo, ljude koji žive obavijeni nekom vrstom paučine, koji se kljukaju lijekovima i drogama kako bi zamaskirali činjenicu da nemaju hrabrosti ostvariti komunikaciju s obitelji i prijateljima. Raskrinkavaju  gramzivost za novcem te sve poremećene vrijednosti modernih ... Read More »

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Opernim gala koncertom za sve građane započinje 162. kazališnu sezonu

Zagreb, 14. rujna 2022. – Operni gala koncert kojim će Hrvatsko narodno kazalište uZagrebu 18. rujna svečano otvoriti novu kazališnu sezonu pružit će publici dvije mogućnostipraćenja ovoga iznimnog glazbenog događaja. Osim koncertne izvedbe na kazališnojpozornici, program će putem izravnoga prijenosa na velikome ekranu ispred kazališta moćipratiti i svi oni građani koju dođu ili se zateknu na Trgu Republike Hrvatske u ... Read More »

“Realisti” u Domu Mladih Koprivnica

“Teatar EXIT ponovo gostuje u Koprivnici u organizaciji Ludens teatra. Ako su vam se svidjele “Njuske” ili “Kauboji” pridružite nam se na ovoj uzbudljivoj predstavi “Realisti” koja će biti izvedena 22. 9. 2022. (četvrtak) u 20:00 sati u Domu Mladih Koprivnica (Hrvatske državnosti 10). Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre.Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih ... Read More »

Ove jeseni na HRT-u hrvatske filmske premijere

HRT-ova nova programska shema donosi i hrvatske filmske premijere. Jesen “otvaramo” filmom “Murina” koji je na rasporedu u četvrtak 22. rujna na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Film MURINAgovori o napetom odnosu šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante, a koji počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim ... Read More »

Scroll To Top