Savjet:

Filmovi & Predstave

Konferencija za medije uoći prmijere komedije Sviraj to ponovno, Sam

Hrvatsko narodnom kazalištu u Osijeku Jučer, 2. veljače u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za medije povodom premijere komedije Woodyja Allena Sviraj to ponovno, Sam. Ova komedija premijerno će se izvesti večeras, 3. veljače u 20 sati i u sklopu nje ćemo svečanim programom obilježiti i Dan crvenih haljina u ulaznom i svečanom foyeru ... Read More »

Ubojstvo Hanocha Levina premijerno u zagrebačkom HNK

Prvi put na sceni zagrebačkog HNK ansambl Drame izvodi tekst Ubojstvo suvremenog izraelskog piscaHanocha Levina u režiji gosta iz Izraela, redatelja Ida Rozenberga.Premijera predstave koja prati tri međusobno povezane priče u kojima se isprepliću sudbineprotagonista, održat će se 17. veljače u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.Hanoch Levin je bio jedan od najistaknutijih suvremenih izraelskih pisaca, pjesnika i dramatičara koji je ... Read More »

50. Izvedba Male Fride – “Žar ptica”

MALA FRIDA, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić, po mnogima najbolja i najnagrađivanija dječja predstava u 2022. godini – danas je proslavila 50. izvedbu. Najboljom je i službeno proglašena Nagradom hrvatskog glumišta, a na samo četiri nastupa na domaćim i međunarodnim festivalima osvojila je ukupno 16 nagrada. Neki kazališni kritičari svrstali su je u top deset najboljih predstava općenito, ... Read More »

Dvije nove izvedbe predstave “Nemoš pobjeć od nedjelje” u KC Osijek!

U srijedu, 01.02. i u četvrtak, 02.02. u Kulturnom centru Osijek, ne propustitenovu priliku, točnije, dvije nove prilike za pogledati predstavu “NEMOŠPOBJEĆ OD NEDJELJE” u produkciji Kulturnog centra Osijek!Za vas smo u veljači pripremili dvije dodatne izvedbe predstave, koje su narasporedu u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek,SRIJEDA, 01.02., 20.00 satiČETVRTAK, 02.02., 20.00 satiCijena ulaznice: 5,00 EURAProdaja ulaznica: Na porti Kulturnog ... Read More »

Balet Spartak premijerno u zagrebačkom HNK

Balet Spartak Arama Hačaturjana  sinoć je premijerno izveden u zagrebačkom HNK u koreografiji i režiji Jiříja Bubeníčeka u koprodukciji s riječkim HNK-a Ivana pl. Zajca. Premijerna publika ovacijama i dugotrajnim aplauzom zadivljeno je ispratila ansambl i kreativni tim a oduševio je i orkestar Opere pod ravnanjem maestra Valentina Egela. Fotogalerija : Foto: Mara Bratoš Read More »

153. Dan Kazališta Šibenik

Subota 28.1.2023. i nedjelja 29.1.2023. u 20 sati Povodom 153. rođendana našega kazališta pripremili smo dva programa u kazalištu. U subotu 28.siječnja u 20 sati, ususret danu kazališta, u foajeu kazališta (Spomen soba Ive Brešana) održat će sekoncert pod nazivom Tragovima hrvatske glazbene lirike u izvedbi mezzosopranistice NereGojanović i pijanistice Gordane Pavić, koje su se već nebrojeno puta dokazale kao ... Read More »

Zorin Dom Karlovac Vikend Matineja !

BOOM!TEATAR: „NE MOŽE“ Hit slikovnica “Ne može” splitskog repera Vojka V dobila je svoju kazališnu inačicu. U subotu, 28.1. u 11 sati u Zorin domu će igrati predstava “Ne može” BOOM! TEATRA u kojoj tijekom 45 minuta dinamične, humoristične i zabavne akcije glumci Katarina Madirazza, Roko Sikavica i Paško Vukasović uče što se može i što se ne može, a u ... Read More »

Nominacije za Oscara 2023

Pogledajte cijeli popis Predstavljena je nova klasa nominiranih za Oscara. U utorak je Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, s posebnim voditeljima Rizom Ahmedom i Allison Williams, objavila nominacije za 95. dodjelu Oscara. Sve posvuda i odjednom najnominiraniji je film godine, s ukupno 11 nominacija, uključujući najbolji film, najbolju režiju i četiri nominacije za glumu. Slijede All Quiet on the Western ... Read More »

Kazališna hit-predstava o životu Lepe Brene stiže u kazalište Kerempuh 7. i 8. ožujka

Brenu glumi i popularna Jasna Đuričić, nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu “Quo Vadis, Aida”. Dan žena ovog će ožujka ljubitelji kazališta, ali i Lepe Brene obilježiti u Zagrebu i to na najposebniji način – hit predstavom u Satiričkom kazalištu Kerempuh. U glumačko-pjevačko-plesnom komadu “Lepa Brena project”, problematizira se fenomen njezine popularnosti, tragični raspad bivše zemlje, ali i ... Read More »

Kazališni studio mladih s predstavom „Bolna glad“ gostuje na festivalu u Bjelovaru

Predstava „Bolna glad“ Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu predstavit će naš grad na Read More »

Scroll To Top