Savjet:

Praktični savjeti

Kako ukrasiti svoj dom ?

Useljenje u novi dom može biti jedna od najvećih životnih radosti, ali može biti i vrijeme neizvjesnosti, posebno kada je u pitanju uređenje. Kako učiniti da vaš prostor izgleda najbolje dok istovremeno odražava vaš osobni osjećaj za stil? Učinite to dobro i dobit ćete udoban, sretan dom. Učinite to loše i završit ćete s gomilom namještaja, tkanina i boja koje ... Read More »

Noćas ne zaboravite pomaknuti sat,jer kreće zimsko računanje vremena

Satove ćemo vratiti noćas u 2 ujutro (nedjelju 30. listopada), a vrijeme će se vratiti na 1 ujutro. To znači da ćete ili dobiti dodatni sat u krevetu (vjerojatno da odspavate posljedice subotnje zabave za Noć vještica) ili, ako stvarno želite iskoristiti dan, možete ustati sat vremena ranije bez žrtvovanja sna. Satovi se uvijek mijenjaju vikendom, usred noći, kako bi ... Read More »

Ostavite lišće na tlu

Hoće li vaš travnjak preživjeti ako se ne sjetite pokupiti otpalo lišće? Generalno : Hoće. Zima donosi kišu i snijeg koji poput pokrivača obgrljuju otpalo lišće, a samim time mu nažalost ne ostavljaju dovoljno kisika kako ga on njegovog raspadanja tlo, trava i biljke dobivale dovoljno energije, te se potiče toksično truljenje. Čak i da je zime suha, dakle bez ... Read More »

Što od stvari ponjeti na plažu?

Ako se brinete što ponijeti na plažu, pripremite se za ultimativni popis potrepština za plažu. Od osnovnih stvari do dodataka, od toaletnih potrepština do luksuznog opuštanja, ništa nećete zaboraviti ako se držite ovih potrepština za plažu. PRTLJAGA ZA PLAŽU Vaša bi prtljaga uvijek trebala biti svestrana i lagana. Osobito za odmor na plaži, nemojte spakirati previše stvari. Cilj je ublažiti ... Read More »

Kako se riješiti mrava u svom domu?

Mravi mogu brzo upasti u dom i brzo će se umnožiti ako pronađu izvor hrane. Srećom, ne morate zvati istrebljivača da biste se riješili mrava. Isprobajte ovih šest jeftinih i prirodnih lijekova za uklanjanje mrava iz vašeg doma. Obrišite radne ploče, ormariće i sva druga mjesta na kojima ste uočili mrave mješavinom 50-50 bijelog octa i vode. Ponavljajte postupak tijekom ... Read More »

Treba li prati rublje hladnom vodom ?

Razlozi : Pomažete okolišu i štedite novac, a sve to iz praonice rublja? To je obećanje pranja hladnom vodom. Iako su te prednosti primamljive, važno je znati kada pranje hladnom vodom djeluje. Evo nekoliko prijedloga kako se odlučiti između hladnog i vrućeg pranja.KADA (I ZAŠTO) PRANJE HLADNOM VODOM DJELUJE:Po dizajnu, moderne perilice su dobro opremljene za rukovanje hladnom vodom. Ne ... Read More »

Kako napraviti omekšivač za rublje ?

Omekšivač je već desetljećima kamen temeljac rutine pranja rublja. Prodano nam je kao nužnost za održavanje našeg rublja mekanim, bez bora i svježim mirisom. Ali trebate li stvarno omekšivač? Što ako ovo nedužno rublje zapravo šteti našem zdravlju i planeti…? Čitajte dalje kako biste pronašli neke ekološki prihvatljive i prirodne alternative omekšivaču i naučite zašto biste se trebali promijeniti. Pokušajte ... Read More »

Radili smo za vas /PILING ZA TIJELO

Piling za tijelo pomaže u uklanjanju mrtvih površinskih stanica kože bez prekomjernog isušivanja. Obogatite svoju kupku ili tuširanje uživanjem u našim receptima pilinga za tijelo. Zagladite i omekšajte svoju kožu da blista Sastojci i priprema : Smeđi šećerBazno ulje :V6/bademovo,agranovo,maslinovoEterično ulje U teglu stavite smeđi šećer,dodati bazno ulje tako da smjesa bude dovoljno vlažna,ali ne skroz mokra.Ukapati eterično ulje po ... Read More »

Kako napraviti balzam za usne ?

Ispucale usne mogu biti problem u bilo koje doba godine. Ne dolazi nužno zimi ili ljeti. Ispucale usne obično nastaju kao posljedica okolišnih čimbenika i osobnih navika. Najbolji način da spriječite ovaj problem je hidratacija i hrana vašim usnama. Jedan od glavnih uzroka ispucalih usana je nedovoljno pijenje vode i nedostatak hidratacije. Bez obzira koliko lijekova ili balzama za usne ... Read More »

Prvi maj, zašto ga slavimo i kako ga proslaviti?

Ove godine Praznik rada tj Prvi maj pada na nedjelju što je razočarenje za većinu ljudi jer nema spajanja radnih dana s neradnim danima.Prvi maj tj. praznik rada je međunarodni praznik koji se obilježava u čast ili kao spomen ne velike radničke prosvjede održane u Chicagu godine 1886 na datum prvi maj. Tada se desio sukob s policijom gdje je ... Read More »

Scroll To Top