Savjet:

Glavna jela

  • Punjena pečenka od sejtana

    Punjena pečenka od sejtana

    Sastojci: za pečenku: 2 šalice pšeničnog glutena, 1 žličica soli, 1 žlica maslaca od kikirikija, 1 ž...

  • Panzerotti

    Panzerotti

    Panzerotti potječu iz južne i srednje Italije, posebno iz Apulijske kuhinje. U osnovi su male verzij...

  • Krem juha od bundeve

    Krem juha od bundeve

    Neki recepti bi trebali biti jednostavni kako ih je priroda zamislila, a po mom mišljenju juha od bu...

  • Špinat, pire i hrenovke

    Špinat, pire i hrenovke

    Ručak naše mladosti, relativno brzo gotov, bez puno drame i lako riješiv dok na rukama imate dijete....

  • Kako pripremiti sataraš?

    Kako pripremiti sataraš?

    Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog mesnom jelu ili samostalan obrok uz rižu ili krumpir. Kao i ...

  • Specijalitet ljeta :Punjena paprika

    Specijalitet ljeta :Punjena paprika

    Punjena paprika ili filana paprika pravo je ljetno jelo, moglo bi se reći baš ekvivalent sarmi u zim...

Punjena pečenka od sejtana

Sastojci: za pečenku: 2 šalice pšeničnog glutena, 1 žličica soli, 1 žlica maslaca od kikirikija, 1 žlica češnjaka u granulama, 2 šalice vode, nekoliko žlica ulja za oblikovanje; za punjenje: ½ sitno nasjeckane glavice luka, ½ šalice zobenih pahuljica, ½ šalice sojinih ljuspica, ¼ šalice namočenog ili kuhanog ječma, ¼ šalice namočene crvene leće, ¼ šalice namočene heljde, ¼ šalice ... Read More »

Panzerotti

Panzerotti potječu iz južne i srednje Italije, posebno iz Apulijske kuhinje. U osnovi su male verzije pizze Calzone, ali se obično prže, a mogu se peći i u pećnici, zbog čega su poznati i kao calzoni fritti u Italiji, najčešće u Kampaniji. U dijelovima Apulije, kao što su Molfetta i Mola di Bari (obje u metropolitanskom gradu Bariju), Panzerotti se ... Read More »

Krem juha od bundeve

Neki recepti bi trebali biti jednostavni kako ih je priroda zamislila, a po mom mišljenju juha od bundeve je jedno od takvih jela. Prirodni okus bundeve dovoljno je dobar da vam treba vrlo malo da napravite prekrasnu, kremastu juhu punog okusa. I dok je ponekad lijepo imati dotjeranu verziju sa svim dodacima, u 99% slučajeva ja to radim po ovom ... Read More »

Špinat, pire i hrenovke

Ručak naše mladosti, relativno brzo gotov, bez puno drame i lako riješiv dok na rukama imate dijete. Osigurava da ne ostanemo gladni, a uz špinat ipak unesemo i potrebne vitamine u organizam. Uzeli smo smrznutu kocku špinata te na zapršci od maslaca i brašna stavili da se kuha, dodavajući mlijeko ( može i vrhnje za kuhanje ), sol, papar, češnjak ... Read More »

Kako pripremiti sataraš?

Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog mesnom jelu ili samostalan obrok uz rižu ili krumpir. Kao i jelo Ratatouille, sataraš je ukusan i hladan, nakon što se prožmu sastojci. Najčešće se priprema od crvenog luka, paprike i rajčica, a često se priprema i uz dodatak tikvica, patlidžana i mrkve. Od začina se dodaje sol,a po želji žličica šećera, papar i ... Read More »

Specijalitet ljeta :Punjena paprika

Punjena paprika ili filana paprika pravo je ljetno jelo, moglo bi se reći baš ekvivalent sarmi u zimsko doba. Princip rada sarme i punjene paprike je također gotovo isti: smjesom od mljevenog mesa i riže se puni povrće (paprika ili kiseli kupus), razlika je jedino u tome što se punjena paprika kuha u više umaka od paradajza i okusom je ... Read More »

Zapečeni patlidžan

Tražite brzu kombinaciju povrća za ručak? Ovo je idealan receptić za zdravu alternativu, a može se poslužiti uz meso ili tjesteninu. Pogledajte sastojke: 1 patlidžan srednje veličine ili veći – ovisi o broju ljudi i serviranju3 rajčice100 g parmezanaSol i papar po potrebi2 jajaMaslinovo uljeRužmarin Uzmite pladanj pogodan za pećnicu te stavite par kapi ulja, i narezane ploške patlidžana poslažite ... Read More »

Carbonara

Danas pravimo lagan ručak.Tjesteninu Carbonara. Sastojci :špageti,češnjak,maslinovo ulje,list peršina,panceta,vrhnje za kuhanje,jaja,sir ribanac i začini. Pripremite umak dok se tjestenina kuha kako biste bili sigurni da će špageti biti vrući i spremni kada umak bude gotov; jako je važno da tjestenina bude vruća pri dodavanju smjese od jaja, kako bi toplina tjestenine skuhala sirova jaja u umaku. Zakuhajte veliki lonac slane ... Read More »

La Casa Mime’s – Fenomenalno novo gastro mjesto u samom srcu Istre

Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila. Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra, već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži, nešto su čemu težimo kako bi pobjegli od užurbane svakodnevice. Ljubitelji kvalitetnih domaćih namirnica, oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za jedno gastro mjesto. U prekrasnom Svetvinčenatu otvoren je šarmantni restoran La casaMime’s, ... Read More »

Musaka sa krumpirima

Evo prijedlog za ručak.Mi smo isprobali ,probajte i vi 🙂 Stavite mljeveno meso na vruće ulje u veliku tavu ,na kojem ste netom prije izdinstali luk,pojačajte štednjak na srednje jaku vatru 10 minuta, miješajući drvenom kuhačom da se meso razbije..Možete dodati uz luk prije mesa i ove začine ( češnjak, origano, mentu, lovor i cimet)ako volite.Dobro posolite i popaprite. Dodajte ... Read More »

Scroll To Top