Srijeda , 18 svibanj 2022
Savjet:

Glavna jela

Škampi na buzaru i vina Krolo

Danas smo izdvojili za vas jedan poseban recept: Škampi na buzaru. Mi smo ih kušali, probajte i vi! Ovaj brzi i jednostavan recept za škampe začinjen je češnjakom, vinom, rajčicama i posebnom mješavinom začina. Poznato i kao škampi na buzaru, što u doslovnom prijevodu znači “gulaš od škampa”, ovo jelo može biti na stolu za oko 40 minuta. Kuhanje na ... Read More »

Recept naših baka Pohani kruh

Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha. Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast. Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju . Par trikova kako napraviti fini hrskavi  pohani kruh Kruh Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ... Read More »

Dalmatinska Pašticada

Odabrali smo recept za vas tradicionalan dalmatinski recept . Sastojci 1 kg junećeg buta 100 g špeka 4 režnja češnjaka 2 dcl vinskog octa 1 dcl prošeka 1 dcl crnog vina 2 glavice crvenog luka pasirana rajčica 0.5 dcl ulja 100 gr mrkve brašno 100 gr suhih šljiva sol i papar klinčić Meso operite i nožem zarežite tzv. džepiće. Češnjak, ... Read More »

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije U blizini rijeke Mirne konoba Most, otporna na zub vremena, već gotovo cijelo stoljeće donosi Istru na tanjuruŠarmantna Istra, regija koja se diči bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, odavno je prepoznata kao nezaobilazno gastro odredište. „Hrvatska Toscana“, kako joj tepaju zbog pejzaža, brežuljaka, dolina i gradića kao sa razglednice, zaista ... Read More »

Što mislite o ovom receptu ?

Šparoge Krenula je sezona šparoga jedne od najzdravijih namirnica i najljekovitijih.Ja ih se ne mogu zasititi. Pečenje šparoga daje ono najbolje. Vrhovi u pećnici postanu malo hrskavi, što volim, a okus je koncentriraniji nego što bi bio da ga kuhate na pari ili pirjate. Pečene šparoge savršen su proljetni prilog, bilo za marendu ili večeru. Kao bonus, jednostavno ga je ... Read More »

Nutiritvna bomba: Juha od tikvica

Nutritivno vrijedna, a nisko kalorična juha od tikvica U današnjem užurbanom životu, najlakše mi je pripremiti ono što znam da je brzo, da će nahraniti moje stanice kvalitetno, a da pri tome neću pretrpati tijelo suvišnim kalorijama. Gusta juha od tikvica je upravo takva. Savršena kao početak glavnog obroka (npr. ručka) ili kao lagana večera. SASTOJCI: 3 tikvice ½ litre ... Read More »

Grill piletina u povrtnoj marinadi

Sastojci: 1  limeta 1 limenka svijetlog piva 1 čajna žličica meda 2 glavice češnjaka 2 čajne žličice mljevenog korijandera sol, papar 4 komada pilećih prsa bez kože   Priprema : 10 minuta  |  Kuhanje 14 minuta     U zdjelu umiješajte limetu, pivo, med, češnjak, korijander, sol i papar te miješajte dok se med ne rastopi. Dodajte piletinu i ostavite ... Read More »

Matovilac salata

Salata koja može služiti i kao predjelo, glavno jelo ili kao što sam naziv kaže – salata. Ovo je jedan interni receptić i možemo se pohvaliti da je zbilja bilo odlično!       Read More »

Domaća lepinja

Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju? Nemate frke, evo kako da upotpunimo gušt!   Foto by Finoitočka Read More »

Ljuta pileća krilca

Vrijeme pripreme: oko 45 minuta Sastojci: 8 komada pilećij krilca pola šalice brašna 1 crveni luk 2 režnja češnjaka 1 žlica čili papričica 300g crvene rajčice 2dcl pilećeg temeljca 2 žlice maslinovog ulja svježe mljeveni papar vezica bosiljka sol Priprema: Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite ... Read More »

Scroll To Top