Znate li....
Početna / Obitelj & Veze

Obitelj & Veze

Feed Subscription

Lagani školski obroci

Nemasni mliječni proizvodi Mliječne namirnice su odličan izvor kalcija, što pomaže kod izgradnje jakih i čvrstih kostiju. Međutim, mliječni proizvodi su ujedno i najveći izvori začepljenja arterije zbog zasićenih masnoća. Stoga, koristite čim više nemasnih mliječnih proizvoda. Jogurt Potražite proizvode koji imaju niski udio masti ili su skroz nemasni i koji sadrže šećer u umjerenim količinama. Nemasni jogurti mogu biti ... Read More »

Raskoš raznolikosti: Obitelj u novom svjetlu

U današnjem društvu, koncept obitelji prolazi kroz značajne promjene, dovodeći u pitanje tradicionalne definicije i otvarajući vrata raznolikosti. Pitanje koje se postavlja je: Mora li obitelj biti ograničena na klasičnu strukturu muža, žene i djece ili može biti mnogo više od toga? Svijet se mijenja, a s njim i shvaćanje obitelji. Obitelj više nije samo dom s tradicionalnom dinamikom. Sada ... Read More »

Pet znakova da je dijete u problemu

Što tjera tinejdžere da čine izbore koji im potencijalno uništavaju budućnosti zašto popuštaju pod pritiskom vršnjaka? Čini li vaše dijete prave izbore? Evo nekoliko znakova koji bi vam mogli reći da vaše dijete treba pomoć: 1. Dijete se izolira od obitelji Ako vaše nekad socijalno dijete počinje sve više vremena provoditi vam kuće ili se zaključava u sobu, to može ... Read More »

Kvalitetna veza u 10 koraka

1. Slušajte s razumijevanjem Bilo da se radi o problemu, dobroj vijesti ili nečem uobičajenom, potrudite se biti koncentrirani na ono što vam partner govori. Stavite se u njegovu poziciju i pokušajte ga razumijeti što je bolje moguće. Slušanjem bolje upoznajemo partnera, te jačamo povezanost. 2. Budite podrška Podržite i ohrabrujte partnera u njemu bitnim stvarima. Budite mu oslonac i ... Read More »

Kako pomoći pretilom djetetu: Savjeti za roditelje

Pretilost među djecom postaje sve veći problem u suvremenom društvu. Kako se roditelji mogu nositi s ovim izazovom i pružiti podršku svojoj djeci? Evo nekoliko korisnih savjeta: Razgovarajte s djetetom: Važno je otvoreno razgovarati s djetetom o pretilosti i njezinim posljedicama. Postavite pitanja, slušajte ih bez osuđivanja i pokušajte razumjeti što ih može potaknuti na prejedanje. Potaknite zdrave navike: Potičite ... Read More »

5 mitova o pobačaju

Saznajte istinu o tome što zapravo povećava rizik od gubitka trudnoće! Pobačaj je jedno bolno iskustvo, stoga je prirodno da mame brinu o tome. Možda baš zato što je to jako zastrašujuća tema, postoji mnogo krivih informacija o tome. Dobra vijest: vrlo je mala vjerojatnost da su vaši postupci ili način života odgovorni za ovo. Postoji nekoliko stvari koje mogu ... Read More »

Umirovljenici u Zagrebu snimili videospot za novu pjesmu grupe Radio Aktiv

Radio Aktiv ne staje – nakon dosad najbolje prihvaćenog studijskog albuma „Zbiljske vježbe“ od kojeg su se nedavno oprostili „virtualnom izložbom“ likovnih djela Roberta Torrea (spotom „Ima li života prije smrti“), najavljuju četvrti studijski album novim singlom „Ne brini“. Ova pjesma ima velik potencijal da postane radijski i internetski hit ove godine, kako zbog zaraznog refrena i prelijepe poruke, tako ... Read More »

Pomozite djetetu u izboru zanimanja

Odabrati pravo zanimanje od velike je važnosti za svakog od nas. Pitamo se što bi htjeli raditi, pod kojim uvjetima te hoćemo li se s tim zanimanjem moći zaposliti. Djeca u dobi od 14 godina suočavaju se s velikim izazovom-odabrati zanimanje i svoj životni put usmjeravati prema njemu. Izvor: psiholog.ba Izbor zanimanja dolazi s onim „burnim“ godinama, u prvom planu ... Read More »

Scroll To Top