Savjet:

Obitelj & Veze

Spremanje djece na spavanje

Uspavljivanje djece ne mora biti mukotrpno! Za obitelji s više od jednog djeteta, usklađivanje potreba djeteta i nekih pravila može biti jako teško. Djeca, pogotovo ona predškolska  jednostavno ponekad ne žele ići spavati u već predviđeno vrijeme – a na taj način ni vi se nećete naspavati. Ponekad ćete biti u iskušenju da jednostavno pustite svoje dijete da ide spavati ... Read More »

Gotovo dva milijuna kuna dodijeljeno za 47 projekata od strane zaklade “Hrvatska za djecu “

Zaklada “Hrvatska za djecu” Zaklada “Hrvatska za djecu” dodijelila je 1.999.744,80 kuna kojima sufinancira 47 odabranih projekata i programa za dobrobit djece i mladih. Ugovore koji ujedno promiču humanost, empatiju i međusobno pomaganje kao temeljne vrijednosti ljudskog društva potpisali su upraviteljica Zaklade Renata Gubić i ovlašteni zastupnici pravnih osoba čiji su projekti odabrani. Ovim potpisivanjem nastavljen je novi niz humanih ... Read More »

12 znakova koji dokazuju da postajete baš kao vaša mama

Zakleli ste se da nikada nećete biti poput nje, no onda jednog dana počnete raditi ove stvari… Vjerojatno biste poludjeli da niste spomenuli konobaru kako vam mora spremiti hranu koju niste uspjeli pojesti u kutiju. Čak iako ovi ostaci nisu dovoljni da bi pokrili vaš sutrašnji ručak – vi nikako ne možete gledati da se to baca. Pripremate (i zamrzavate) ... Read More »

Omiljeni Juhuhu od ove jeseni na HTV3! Donosi više sati programa za najmlađe

Omiljeni HRT-ov magazin za djecu Juhuhu od ove jeseni na HTV 3! Donosi još više sati programa za svoje najdraže gledatelje Zagreb, 12. rujna 2022. – Od ponedjeljka 19. rujna 2022. HRT-ov dječji magazin Juhuhu svojim najdražim gledateljima donosi još više sati programa. Umjesto na Drugom, emitirat će se na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) i to svakim danom od 6.30 do 13 sati.Produljeno trajanje Juhuhua omogućit će stabilnije i neometano emitiranje ... Read More »

Ispravna i neispravna ljubav

Često nemate dovoljno vremena za svoje mališane, pa zato što god vam zatraže vi se trudite da im kupite i da im udovoljite, ne znajući da im tako činite „medvjeđu uslugu“. Vaše dijete već od godinu dana ima najnoviji tablet, najbolju odjeću i najskuplje igračke. Ono ima sve. Ali što je s ljubavi i s odgojem. Mislite da ga odgajate, ... Read More »

Kako pripremiti dijete za povratak u školske klupe ?

Savijet učiteljice trećeg razreda: Bez obzira na to je li vaše dijete tek krenulo u vrtić ili je krenulo u novi razred kao učenik povratnik, puno toga treba učiniti kako biste se pripremili za nadolazeću godinu, uključujući provjeru njegovih strahova, tjeskoba i briga. Kako je ljeto na izmaku, prirodno je da djeca osjećaju nervozu – na kraju krajeva, vaše dijete ... Read More »

Što učiniti kada vas partner ostavi?

Kad vas partner ostavi: 7 stvari koje trebate znati!“Iskustvo je najteži učitelj jer prvo daje test, a zatim lekciju.”. Njezina prića (anonimno): Mogla sam razumjeti njezinu tugu, on je bio njezina sveučilišna simpatija, mislila je da će proći sve do svojih godina u stolici za ljuljanje. Ali onda mi je rekla koliko je prošlo otkako je otišao: 12 godina. DVANAEST ... Read More »

Prvi koraci vaše bebe

Kada primijetite da vaša beba “kruži” po svojoj igraonici, možda ćete jedva čekati da potaknete njihovu naviku hodanja. Ali koja je najbolja metoda? Uhvatite bebu za ruku i pomozite joj da hoda uokolo na veće udaljenosti. To će im pomoći da poboljšaju ravnotežu i postanu sigurniji na dvije noge.Izbjegavajte hodalice s kotačima; smanjuju bebinu želju da nauči hodati budući da ... Read More »

Ljetna škola crtanja i slikanja Artibus

“MAŠTA MOŽE SVAŠTA” IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA LJETNE ŠKOLE CRTANJA I SLIKANJA ARTIBUSU današnjem vremenu suočeni smo sa brojnim izazovima te je djeci potrebno što više odmaka odtehnologije i svakodnevnog stresa. Poticanjem kreativnog stvaralaštva kroz likovne radionice djecarazvijaju nove vještine, socijaliziraju se i stvaraju pozititvnu sliku o sebi i okolini. Kako bismo poticalirazvoj fine motorike ruku, mašte i kreativnog promišljanja već ... Read More »

Novorođenčad i spavanje – koliko i kada?

Novorođene bebe ne rađaju se s osjećajem za vrijeme, one ne znaju kada je dan a kada noć. Puno spavaju, a obzirom da njihovi maleni želuci nemaju veliki kapacitet za mlijeko da dugo ostaju site tako da se bude svakih nekoliko sati, neovisno o dobu dana. Koliko će dugo moja beba spavati? Novorođene bebe u pravilu spavaju 14 do 17 ... Read More »

Scroll To Top