Srijeda , 18 svibanj 2022
Savjet:

Prehrana

 • Osteobel

  Osteobel

  Danas predstavljamo Osteobel: “Na recepturi za ovaj proizvod radili smo mjesecima i bila sam u...

 • Zašto volimo jagode ?

  Zašto volimo jagode ?

  Sezona jagoda je krenula i teško ih je ne voljeti.Ovi dragulji boje rubina daju ukusan okus svakom o...

 • Gusti sok od nektarine i jabuke

  Gusti sok od nektarine i jabuke

  Napravi sam svoj sok! Evo što ti treba:   2 kg nektarina 1 kg jabuka 1.5l vode 1kg šećera 3 oci...

 • Višnje: Što sve možemo s njima?

  Višnje: Što sve možemo s njima?

  Višnja je voće nastalo križanjem slatke, domaće trešnje s divljim, kiselijim vrstama. Višnju s pravo...

 • Tjedan svjesnosti o celijakiji

  Tjedan svjesnosti o celijakiji

  Celijakija je u svakoj životnoj dobi neprepoznata i nepravilno liječena bolest. Da bi se loša situac...

 • Croaterra: Biseri mediterana

  Croaterra: Biseri mediterana

  Proizvodnja vrhunskih delicija Djelatnost tvrtke Croaterra d.o.o je proizvodnja i prerada brzo obrađ...

Osteobel

Danas predstavljamo Osteobel: “Na recepturi za ovaj proizvod radili smo mjesecima i bila sam uvjerena da ćemo i s ovim proizvodom opravdati povjerenje naših kupaca“, naglašava križevačka poduzetnica Jadranka Vrhovec. Uz Ferrobel, trenutno je među najtraženijim proizvodima iz linije proizvoda Jadrankina formula i Osteobel – jedinstvena formula za kosti, s koraljnim kalcijem, za kojom masovno posežu žene s 40 plus ... Read More »

Zašto volimo jagode ?

Sezona jagoda je krenula i teško ih je ne voljeti.Ovi dragulji boje rubina daju ukusan okus svakom obroku u danu – bilo da su kuhani, smrznuti, izmiješani ili takvi kakvi jesu, svježi s farme. No, jagode su voće koje treba voljeti više nego samo njihov izvrstan okus: studije pokazuju da su jagode također jedna od najzdravijih namirnica koje možete jesti. ... Read More »

Gusti sok od nektarine i jabuke

Napravi sam svoj sok! Evo što ti treba:   2 kg nektarina 1 kg jabuka 1.5l vode 1kg šećera 3 ocijeđena limuna   Očistite voće, ogulite i skuhajte dok ne omekša. Smiksajte sve zajedno i vratite kuhati, uz dodatak šećera, i kuhajte dok se ne otopi.  Posude u koje ćete staviti sok zagrijte i sterilizirajte ( stavite u pećnicu na ... Read More »

Višnje: Što sve možemo s njima?

Višnja je voće nastalo križanjem slatke, domaće trešnje s divljim, kiselijim vrstama. Višnju s pravom nazivamo .plemenitim voćem, zbog unutarnjih svojstava ploda. Smatra se da divlje vrste trešanja potječu iz zapadnog djela Azije. Negdje pred 2500 godina one su se počele i uzgajati, i to u Turskoj i Grčkoj. Rimljani su poznavali i višnju i trešnju i zahvaljujući njima su se one proširile gotovo po cijeloj ... Read More »

Tjedan svjesnosti o celijakiji

Celijakija je u svakoj životnoj dobi neprepoznata i nepravilno liječena bolest. Da bi se loša situacija s ovom bolešću u Hrvatskoj promijenila te  spriječile brojne posljedice njenog kameleonskog djelovanja   od        22.-28. svibnja 2015.  Hrvatsko društvo za celijakiju Zagreb u suradnji s strukom i partnerima pokreće Tjedan svjesnosti o celijakiji                                                     pod motom  „Skriven okidač brojnih bolesti“   –          edukacije –   predavanja ... Read More »

Croaterra: Biseri mediterana

Proizvodnja vrhunskih delicija Djelatnost tvrtke Croaterra d.o.o je proizvodnja i prerada brzo obrađenog (grill ili blanširanog), osušenog ili ukiseljenog povrća s maslinovim uljem. Koristi se različito povrće iz kontrolirane proizvodnje: paprika, patlidžan, rajčica, artičoke, šparoge, masline i kapare, uz dodatak svježeg sira, usoljene ili osušene ribe te mediteranskih začina. Mediteranska priprema hrane radi se brzo i jednostavno (grill ili upareno) ... Read More »

Po plodu znajte koji organ liječi

Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju i sliče! Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i spriječava se rak maternice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod! Orah nesumljivo podsjeća na mozak, grah na bubrege, a ... Read More »

Konoplja: Korisna na bezbroj načina

Procijenjeno je da postoji više od 20 000 mogućnosti kako koristiti ovu biljku, njeno sjeme i vlakna. Za gorivo, eko plastiku, kao građevinski materijal, za papir, tekstil… Od jednog jutra konoplje može se proizvesti toliko papira kao od 4 jutra drveća, daje značajno više vlakana nego pamuk i lan. Konoplja (Cannabis sativa L.) kultivirana još prije nekih 10 000 godina ... Read More »

Vježbama disanja protiv stresa

Postoje dokazi da tjeskoba (anksioznost), napadi panike, stalna ili pretjerana zabrinutost, nemogućnost opuštenosti – kao simptomi posljedica prekomjernog stresa, imaju veze s nepravilnim, uglavnom plitkim disanjem. Disanje se može unaprijediti jogom i sličnim tehnikama, na specijaliziranim tečajevima te u nekim specijaliziranim bolničkim odjelima za plućne bolesti. Jedan od uzroka plitkog disanja je i pogrbljeno držanje – dijafragma je pritisnuta, pluća ... Read More »

10 finih i zdravih ideja za doručak

Ujutro, nakon ustajanja, brzo se spremite za posao i izletite kroz vrata bez doručka. Možda ugrabite pecivo ili nešto iz pekare. Ili možda spadate među one koji doručkuju palačinke i jaja s kobasicom ili neko drugo prženo meso? Nažalost, kada govorimo o zdravom doručku, niti jedna od nabrojanih stvari ne spada u njega. Nažalost ili nemamo vremena za doručak, ili nemamo ... Read More »

Scroll To Top