Savjet:

Prehrana

Detox nakon obilnog Božićnog unosa hrane,kako si pomoći ?

Tjedan je Božića i velike su šanse da se vaše tijelo ne osjeća baš sjajno. Ako ste se najeli tona božićnih kolačića, šunke i blagdanskog tanjura sa sirom, slobodno je reći da možda osjećate potrebu za resetiranjem.Dobra vijest je da ne morate pribjegavati ubrzanoj dijeti ili satima vježbanja kako biste se vratili na pravi put. Vaše tijelo je otporno i ... Read More »

Brojne javne i poznate osobe o svom zdravlju brinu uz suplemente tvrtke “JadroMel Križevci”

Tvrtka JadroMel d.o.o. iz Križevaca proizvodi vrhunske, hrvatske dodatkeprehrani iz linije proizvoda Jadrankina otopina i Jadrankina formula. Najprodavaniji proizvod tvrtke “JadroMel” kojeg je prepoznala cijela regija ali iEuropa je Biljni koncentrat bogat jodom, kojeg je osmislila Jadranka Vrhovec.Tijekom posljednjih nekoliko godina, uspješna poduzetnica Jadranka Vrhovec,uz svoj Biljni koncentrat bogat jodom na tržište u Hrvatskoj i okolnim državamaplasirala je još šesnaest ... Read More »

Kako raspoznati jeli kesten divlji ili pitom ?

Krenulo je vrijeme pečenja i kuhanja kestena.Gdje god se okrenete,vuće vas primamljiv miris.A jesu li svi kesteni jestivi? S dolaskom jeseni često se divlji kesten pogrešno zamijeni s pitomim kestenom. Ovdje vam dajemo nekoliko savjeta kako to izbjeći. Iako obično govorimo o “kestenima”, “kandiranim kestenima” i “kesten pireu” ili “kremi”, zapravo mislimo samo na sortu krupnog pitomog kestena koja se ... Read More »

Koliko je zdrav Smoothie?

Prvo razmislite o proizvodima bogatim hranjivim tvarima i vitaminima. Smoothieji su sjajan način da iskoristite ostatke svježeg voća ili da ubacite dodatnu superhranu koju inače ne biste jeli same. Razmislite dalje od klasičnih dodataka i razmislite o tamnozelenom bilju poput špinata, malo citrusnog voća, začinima poput đumbira (probajte naribani svježi đumbir!) i kurkume, začinskom bilju poput svježeg bosiljka ili mente, ... Read More »

Zašto ne bacati vodu od kuhane tjestenine ?

Kuhanje tjestenine jedna je od najjednostavnijih stvari koju možeš skuhati. Ne treba ti nikakva visoka kuharska škola, vjerojatno to zna i dijete. Ali i najjednostavnija jela imaju trikove,a spremanje vode od tjestenine jedan od njih. Međutim, to je često jedan od ‘najzaboravnijih’ koraka. Voda u kojoj se kuhala tjestenina puna je škroba i, bez obzira na to što izgleda neprivlačno ... Read More »

Suhe šljive

Suhe šljive su neizostavan sastojak domaćih zimskih kompota. U narodnoj se medicini koriste protiv loše cirkulacije, raka, zatvora i dr. One sadrže više fenolnih komponenata u usporedbi s mnogim drugim vrstama suhog voća. Zanimljivo je spomenuti kako se sadržaj nekih antioksidanasa povećava sušenjem. Ako ove godine imate šljiva i ne znate kuda biste s njima, osušite ih. Vrlo je jednostavno, ... Read More »

Za sedmi rođendan Sushi Bar Evergreen dodatno je obogatio svoju ponudu specijalitetima azijske kuhinje

EVERGREEN, JEDAN OD PIONIRA SUSHI SCENE U ZAGREBU, SLAVI SEDAM GODINA POSTOJANJA Za sedmi rođendan popularni restoran dodatno je obogatio svoju ponudu specijalitetima azijske kuhinje Unazad nekoliko godina, ponuda azijske kuhinje u Zagrebu doživljava procvat. Posebice prednjači japanska gastronomija i njezin apsolutni prvak – sushi. Iako se prije samo desetak godina sushi doimao egzotičnim i nepoznatim, Zagrepčani su ubrzo prigrlili ... Read More »

Što je crni ribiz?

Crni ribiz (Ribes nigrum) je drvenasti grm koji potječe iz Europe i Azije i uveden u Ameriku još 1800-ih. Ova biljka je dio obitelji ogrozd i dolazi u mnogo različitih varijanti. Ove bobice rastu na grmlju tijekom ljeta i mogu se brati i koristiti za kuhanje, piće i biljne lijekove.Crni ribiz raste i postaje grm srednje veličine, veličine samo oko ... Read More »

Musaka sa krumpirima

Evo prijedlog za ručak.Mi smo isprobali ,probajte i vi 🙂 Stavite mljeveno meso na vruće ulje u veliku tavu ,na kojem ste netom prije izdinstali luk,pojačajte štednjak na srednje jaku vatru 10 minuta, miješajući drvenom kuhačom da se meso razbije..Možete dodati uz luk prije mesa i ove začine ( češnjak, origano, mentu, lovor i cimet)ako volite.Dobro posolite i popaprite. Dodajte ... Read More »

Intervju tjedna :Vanja Horvat o novom projektu Zeotex

Uz nedjeljnu kavicu ,za obitelj.hr predivna Vanja Horvat o svom novom pothvatu ! Prvo da vas pozdravimo,Kako ste ?Super sam, samo mi je velika ludnica na poslu jer smo u završnoj fazi pripreme novog proizvoda za kosu. To će zasigurno biti obljubljeni proizvod mnogim ženama, jer je to maska za vlasište, protiv ispadanja kose, za njezin rast te za jačanje ... Read More »

Scroll To Top