Srijeda , 18 svibanj 2022
Savjet:

Kuharica

Povijest sladoleda

Što nismo znali o sladoledu ? Poznato je da podrijetlo sladoleda seže sve do drugog stoljeća prije Krista, iako za njegovo otkriće nije nedvojbeno zaslužan nijedan konkretan datum nastanka ili izumitelj. Znamo da je Aleksandar Veliki uživao u snijegu i ledu začinjenom medom i nektarom. Biblijske reference također pokazuju da je kralj Salomon volio ledena pića tijekom berbe. Za vrijeme ... Read More »

Škampi na buzaru i vina Krolo

Danas smo izdvojili za vas jedan poseban recept: Škampi na buzaru. Mi smo ih kušali, probajte i vi! Ovaj brzi i jednostavan recept za škampe začinjen je češnjakom, vinom, rajčicama i posebnom mješavinom začina. Poznato i kao škampi na buzaru, što u doslovnom prijevodu znači “gulaš od škampa”, ovo jelo može biti na stolu za oko 40 minuta. Kuhanje na ... Read More »

Recept naših baka Pohani kruh

Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha. Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast. Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju . Par trikova kako napraviti fini hrskavi  pohani kruh Kruh Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ... Read More »

Dalmatinska Pašticada

Odabrali smo recept za vas tradicionalan dalmatinski recept . Sastojci 1 kg junećeg buta 100 g špeka 4 režnja češnjaka 2 dcl vinskog octa 1 dcl prošeka 1 dcl crnog vina 2 glavice crvenog luka pasirana rajčica 0.5 dcl ulja 100 gr mrkve brašno 100 gr suhih šljiva sol i papar klinčić Meso operite i nožem zarežite tzv. džepiće. Češnjak, ... Read More »

Marijana Mikulić – Torta od mrkve

Marijana Mikulić naša prelijepa hrvatska kazališna ,televizijska i filmska glumica podijelila je jednu finu tortu od mrkve sa nama. Torta od mrkve Sastojci za biskvit ; 360 g sitno ribane mrkve 300 g bijelog pirovog brašna 10 g praška za pecivo Žličica sode bikarbone Pola žličice soli Čajna žlica cimetaSve spojiti u jednoj zdjeli.U drugoj zdjeli miksati 3 jaja, dodati ... Read More »

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije U blizini rijeke Mirne konoba Most, otporna na zub vremena, već gotovo cijelo stoljeće donosi Istru na tanjuruŠarmantna Istra, regija koja se diči bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, odavno je prepoznata kao nezaobilazno gastro odredište. „Hrvatska Toscana“, kako joj tepaju zbog pejzaža, brežuljaka, dolina i gradića kao sa razglednice, zaista ... Read More »

Uskrsni doručak restorana Lanterna u Rogoznica

Uskrsni doručak je već tradicionalna manifestacija koja se održava uz duž cijele Rive u Rogoznici više od zadnjih desetak godina ,a sudjeluju svi ugostitelji cijelog mjesta zajedno.Mi smo posjetili restoran Lanterna u Rogoznici na adresi Obala Kneza Domagoja 222 i stvarno možemo reći da nema čega nema.Ostali smo oduševljeni ponudom a i gostoprimstvom samih vlasnika ovog predivnog restorana.Doručak u Rogoznici ... Read More »

Francuska salata – odokativno ali fino!

Svi već dobro znamo recept za ovu neizbježnu blagdansku salatu, ali mi smo si dali truda pa nekoliko receptića smiksali u jedan. Evo kako smo pravili našu odokativnu ali finu francusku salatu! Sastojci:2 x 450 gr vrećica povrća ( krumpir, mrkva i grašak ) 2 kisela vrhnja2 srednje jabukeTeglica manjih kiselih krastavaca ( da ne budu previše kiseli ) Teglica ... Read More »

Što mislite o ovom receptu ?

Šparoge Krenula je sezona šparoga jedne od najzdravijih namirnica i najljekovitijih.Ja ih se ne mogu zasititi. Pečenje šparoga daje ono najbolje. Vrhovi u pećnici postanu malo hrskavi, što volim, a okus je koncentriraniji nego što bi bio da ga kuhate na pari ili pirjate. Pečene šparoge savršen su proljetni prilog, bilo za marendu ili večeru. Kao bonus, jednostavno ga je ... Read More »

Užitak za napce: Ren KSS Burger One

Ovo stvarno morate probati!Šetali smo gradom za finim zalogajem,i naletjeli ni manje ni više nego na Ren a…Renato Đosić je otvorio svoje maleno kulinarsko carstvo KSS Burger On nakon uspješnog natjecanja u šou Tri Dva Jedan kuhaj .Zamolili smo Ren a da odvoji i za nas malo vremena i nama napravi jedan svoj čuveni Burger i objasni nam kako ga ... Read More »

Scroll To Top