Breaking News
Početna / Kuharica

Pohane punjene kuglice od krumpira sa slaninom

Ako tražite brz i ukusan zalogaj za iznenadne goste ili jednostavno želite razveseliti svoje ukućane nečim posebnim, ove pohane punjene kuglice od krumpira sa slaninom savršena su opcija. Hrskave izvana, a mekane iznutra, ove kuglice skrivaju sirastu iznenađenje u sredini, što ih čini neodoljivima. Priprema je jednostavna, a sastojci su vjerojatno već u vašoj kuhinji. Uživajte u ovom slasnom predjelu ... Read More »

Kako najbolje ispeći rebarca: Recept za savršeno mekana i sočna rebarca

Mnogi gurmani vjeruju da je priprema savršenih rebaraca prava umjetnost. Bilo da se radi o nedjeljnom ručku ili roštilju s prijateljima, dobro pečena rebarca uvijek su hit. Ključ uspjeha leži u pravilnoj pripremi i pažljivom pečenju. Ovaj članak donosi detaljan recept i korisne savjete kako ispeći rebarca koja će se topiti u ustima. Odabir Pravih Rebaraca Prvi korak do savršenih ... Read More »

Vrijeme je kamenica kraljevskih školjaka hrvatskog juga

UZ OVA TRI RECEPTA I SAMI MOŽETE UŽIVATI U SVJETSKI POZNATOJ DELICIJI Početak ožujka s nestrpljenjem očekujemo svake godine. Vrijeme je to kraljice među školjkama – kamenice. Onu malostonsku, Ostrea edulis, više od 20 godina uzgaja obitelj Šare. Upravo su njihovi restorani ovih dana glavno odredište kad je uživanje u ovoj deliciji u pitanju. „Oko blagdana Sv. Josipa kamenica je ... Read More »

Paštašuta – tradicija, okus i priča dalmatinske kuhinje

Paštašuta, jedno od najprepoznatljivijih i najvoljenijih jela dalmatinske kuhinje, puno je više od obične tjestenine s umakom. Iako jednostavna po sastojcima, ova delicija nosi sa sobom bogatu povijest, mirise djetinjstva i zajedničke obiteljske trenutke za stolom. Danas donosimo priču o paštašuti – kako je nastala, što je čini posebnom i kako je pripremiti kod kuće. Povijest paštašute Naziv “paštašuta” dolazi ... Read More »

Namaz od avokada: Zdrava delicija koja osvaja stolove

Jednostavan, ukusan i pun hranjivih tvari – donosimo vam recept za najpoznatiji zeleni namaz U posljednjih nekoliko godina avokado je postao nezaobilazan sastojak u zdravoj prehrani, a njegov najpopularniji oblik – namaz od avokada – sve češće se nalazi na jelovnicima diljem Hrvatske. Ova jednostavna, a nutritivno bogata delicija, ne samo da odlično pristaje uz topli tost ili svježe povrće, ... Read More »

Iva Alilović: Majstorica u kuhinji koja stvara čaroliju na tanjuru

Iva Alilović, supruga proslavljenog rukometnog golmana Mirka Alilovića i ponosna majka trojice sinova, oduševljava ne samo svojom predanošću obiteljskim obvezama, već i nevjerojatnim kulinarskim umijećem koje redovito ostavlja njezine prijatelje i obitelj bez daha. S nevjerojatnom lakoćom i elegancijom, Iva uspijeva stvoriti čaroliju na stolu, kombinirajući ljubav prema kuhanju s neviđenom vještinom u prezentaciji hrane. Iako je njezin dan ispunjen ... Read More »

Tzatziki – Kremasti kralj među umacima stiže iz Grčke

Osvježavajući spoj jogurta, krastavaca i začina osvojio je svijet – donosimo vam i autentičan recept za savršen domaći caziki Grčka kuhinja poznata je po svojim mediteranskim okusima, svježim sastojcima i jednostavnosti pripreme. Među brojnim jelima jedno se posebno ističe kao savršen prilog ljetnim obrocima – caziki (tzatziki). Riječ je o hladnom umaku od jogurta, svježeg krastavca, češnjaka i maslinova ulja, ... Read More »

Zdrav obrok za savršen dan: Tostirani kruh s avokadom i poširanim jajem

U svijetu gdje se zdrav način života sve više promovira,obrok dobiva novo lice – jednostavno, hranjivo i ukusno jelo koje ujedinjuje moderno i klasično: tostirani kruh s avokadom i poširanim jajem. Ovaj obrok već je osvojio kafiće diljem Europe, a sada sve više ljudi uživa u njegovoj pripremi kod kuće. Savršen spoj zdravih masnoća, proteina i vlakana čini ovu kombinaciju ... Read More »

Fritule sa kremom od Mascarponea

Sastojci: 4 dcl jogurta2 jaja2 paketića Vanilin šećeramalo soli2 žličice šećera20 žlica glatkog brašna1 paketić praška za pecivo1 žlica rakijeulje za prženjeUmiješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa. Ako vidite da vam je smjesa rijetka (da se razlijeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna! Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u ... Read More »

Ogulinska masnica – Okus tradicije koji traje generacijama

U srcu Gorskog kotara, u malenom gradu Ogulinu, njeguje se recept koji mirisom i okusom vraća u djetinjstvo – Ogulinska masnica. Ovo tradicionalno jelo, jednostavnih sastojaka, no bogatog okusa i povijesti, pravi je simbol domaće kuhinje i zajedništva koje povezuje obitelji kroz generacije. Ogulinska masnica priprema se od mekanog dizanog tijesta punjenog pirjanim lukom i jajima, a cijela je tajna ... Read More »

Scroll To Top