Savjet:

Kuharica

Matei Negovetić dijeli savjete za Veganuary te donosi svoj omiljeni veganski recept

Neka svaki mjesec bude Veganuary RECEPT : Pita bread sa pečenim slanutkom, hummusom od cikle i ukiseljenim povrćem Sastojci (za 6 peciva): Pita bread • 350 g glatkog brašna • 240 ml mlake vode • 15 g šećera • 5 g soli • vrećica suhog kvasca • 15 ml maslinovog ulja Ukiseljeno povrće • 3 mrkve • 1 glavica ljubičastog ... Read More »

Veganski proizvodi šire se svijetom

– Mnoge trgovine, restorani i lanci brze hrane lansirali veganske proizvode u siječnjuCilj Veganuaryja je potaknuti što više ljudi da se u siječnju okušaju u veganstvu, a zatim i zadrže svoju odluku kao onu životnu, zbog vlastitoga zdravlja, zaštite okoliša i poštede života mnogih životinja. Srećom, to nikada nije bilo jednostavnije zahvaljujući sve većem broju proizvoda biljnog podrijetla na tržištu. ... Read More »

Isprobajte tri recepta dalmatinske zimnice u kojima možete uživati u siječnju

PRIČE SLOW LIVINGA NA DALMATINSKOJ OBALI Bogatstvo prirode juga Dalmacije donosi nam jedinstvene delicije u kojima uživamo cijelu godinu. Iako je siječanj i vrhunac je zime Jadransko more i Dalmatinski krš ostavili su nam sve što je potrebno za lagano post blagdansko gastro uživanje. Malostonska obitelj Šare i zagrebački restoran Bota Šare donose nam priče koje na jedinstven način sljubljuju ... Read More »

Punjena pečenka od sejtana

Sastojci: za pečenku: 2 šalice pšeničnog glutena, 1 žličica soli, 1 žlica maslaca od kikirikija, 1 žlica češnjaka u granulama, 2 šalice vode, nekoliko žlica ulja za oblikovanje; za punjenje: ½ sitno nasjeckane glavice luka, ½ šalice zobenih pahuljica, ½ šalice sojinih ljuspica, ¼ šalice namočenog ili kuhanog ječma, ¼ šalice namočene crvene leće, ¼ šalice namočene heljde, ¼ šalice ... Read More »

Kolač od mandarine

Brz,jeftin i jako ukusan.Mi smo isprobali! Sastojci : • 6 mandarina prepoloviti na pola • 1 žlica octa od jabuke • 1/3 šalice  ulja ( šalica za čaj) • 1 šalica šećera • 1 šalica mlijeka • 1 vanilin šećer • 1 i po šalica brašna Priperma : Premažite okruglu posudu za pečenje maslacem i pospite lagano šećerom. Stavite kriške ... Read More »

Štrudla od jabuka

Iako smo mi majstori za pite i razne vrste savijača, ako ste bili u Austriji i probali originalnu bečku štrudlu, jasno vam je da ne postoji bolja od nje.Popularna je tijekom cijele godine, ali, moramo priznati, nekako najbolje prija tijekom hladnijih dana. Donosimo vam odličan recept koji, zaista, nije komplicirano. Sigurni smo da ćete uživati.Sastojci (za dvije štrudle):10 tankih gotovih ... Read More »

Panzerotti

Panzerotti potječu iz južne i srednje Italije, posebno iz Apulijske kuhinje. U osnovi su male verzije pizze Calzone, ali se obično prže, a mogu se peći i u pećnici, zbog čega su poznati i kao calzoni fritti u Italiji, najčešće u Kampaniji. U dijelovima Apulije, kao što su Molfetta i Mola di Bari (obje u metropolitanskom gradu Bariju), Panzerotti se ... Read More »

Fritule sa kremom od Mascarponea

Sastojci: 4 dcl jogurta2 jaja2 paketića Vanilin šećeramalo soli2 žličice šećera20 žlica glatkog brašna1 paketić praška za pecivo1 žlica rakijeulje za prženjeUmiješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa. Ako vidite da vam je smjesa rijetka (da se razlijeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna! Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u ... Read More »

Svjetski dan hrane

 Povodom Svjetskog dana hrane 16. 10., Prijatelji životinja ukazuju na nužnost održive prehrane Biljnim i kultiviranim mesom do budućnosti bez gladi! – Potpisivanje međunarodne građanske inicijativu za ulaganje u inovativni razvoj proizvodnje hrane Svjetski dan hrane obilježava se svake godine 16. listopada u spomen na osnivanje Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO). FAO poručuje da je nužno transformiranje poljoprivredno-prehrambenog sustava ... Read More »

Krem juha od bundeve

Neki recepti bi trebali biti jednostavni kako ih je priroda zamislila, a po mom mišljenju juha od bundeve je jedno od takvih jela. Prirodni okus bundeve dovoljno je dobar da vam treba vrlo malo da napravite prekrasnu, kremastu juhu punog okusa. I dok je ponekad lijepo imati dotjeranu verziju sa svim dodacima, u 99% slučajeva ja to radim po ovom ... Read More »

Scroll To Top