Ako tražite brz i ukusan zalogaj za iznenadne goste ili jednostavno želite razveseliti svoje ukućane nečim posebnim, ove pohane punjene kuglice od krumpira sa slaninom savršena su opcija. Hrskave izvana, a mekane iznutra, ove kuglice skrivaju sirastu iznenađenje u sredini, što ih čini neodoljivima. Priprema je jednostavna, a sastojci su vjerojatno već u vašoj kuhinji. Uživajte u ovom slasnom predjelu ... Read More »
Predjela
Feed SubscriptionHrskavi, slani krekeri za samo 15 minuta
Tražite brzi recept za grickalice s kojima nema puno posla a doslovno su univerzalne da se mogu prilagoditi celijakičarima, keto ljubiteljima, intolerantnima na jaja i mlijeko, ma nađe se kombinacija za sve! Sastojci:1 šalica bademovog brašna (posebno označenog bez blutena za celijakičare radi kontaminacije pri pakiranju)1 šalica mrvljenog / naribanog sirapo želji malo vode, soli, papra i maslaca Upute za ... Read More »
Avokado: zeleni dragulj zdravlja i ukusna inspiracija za vaš stol
Avokado, sve popularniji “superfood”, osvojio je srca gurmana i nutricionista diljem svijeta. Njegova kremasta tekstura i blagi, orašasti okus čine ga savršenim dodatkom za razne kulinarske kreacije, a bogatstvo hranjivih tvari čini ga pravim saveznikom u održavanju zdravlja. U ovom članku saznajte više o avokadu, njegovim zdravstvenim prednostima, te isprobajte ukusan recept koji će zasigurno obogatiti vaš jelovnik. Avokado, plod ... Read More »
Brokula sa slaninom – Ukusan i zdrav obrok za cijelu obitelj
U današnjem brzom ritmu života, sve više obitelji traži brza, jednostavna, ali i nutritivno bogata jela koja će zadovoljiti nepca svih članova obitelji. Jedno od takvih jela je brokula sa slaninom, kombinacija koja savršeno spaja svježinu povrća i hrskavost slanine. Brokula, kao jedna od najzdravijih vrsta povrća, bogata je vitaminima C i K, te sadrži značajnu količinu vlakana koja pridonose ... Read More »
Rižot s parmezanom
Rižot je jedno od onih jela koje oduševljava svojom jednostavnošću, ali i mogućnošću beskonačnih varijacija. Bilo da preferirate bogate okuse mora, aromatične gljive ili klasični parmezan, rižot je savršen izbor za svaku priliku. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja, možete pripremiti kremasti i ukusni obrok koji će impresionirati svakog gurmana. Donosimo vam recepat za rižot koji će zadovoljiti različite ... Read More »
Tartar od tune: Delikatesa koja će osvojiti vaše nepce
U svijetu gastronomije, tartar od tune se ističe kao jedno od najprestižnijih i najcjenjenijih jela. Ova delikatesa, koja potječe iz francuske kuhinje, osvojila je srca ljubitelja hrane diljem svijeta svojom jednostavnošću, svježinom i nevjerojatnim okusom. Tartar od tune savršen je izbor za one koji cijene visoku kulinarsku umjetnost i žele uživati u nečem posebnom. Recept za Tartar od tune Sastojci: ... Read More »
Kako napraviti domaći sladoled i rashladiti se u ljetne dane?
Dok sunce nemilosrdno obasjava grad, a temperature dosežu vrhunac, nema ništa bolje od osvježavajućeg sladoleda koji će nas rashladiti i uljepšati ovo vruće ljeto. Bez obzira jeste li u potrazi za klasikom poput vanilije i čokolade ili želite isprobati neke eksperimentalne okuse, domaći sladoled uvijek je pun pogodak. Slatki užitak iz vlastite kuhinje Priprema sladoleda kod kuće ne samo da ... Read More »
Osvježavajuće ljetne juhe: Recepti za vruće dane
Ljeti, kada temperature rastu i svi tražimo način da se osvježimo, lagana i hladna jela postaju pravi spas. Juhe su izvrstan izbor jer su hranjive, lagane i mogu biti vrlo osvježavajuće kada se poslužuju hladne. Ne samo da su ove juhe ukusne, već su i bogate vitaminima i mineralima koji su potrebni našem tijelu tijekom toplih dana. U nastavku vam ... Read More »
Pet brzih recepata za vruće ljetne dane
Ljeto je vrijeme kada se svi želimo opustiti i uživati u toplim danima, a kuhanje često pada u drugi plan. No, to ne znači da moramo žrtvovati ukusne obroke. Donosimo vam pet brzih i osvježavajućih recepata koji će vam pomoći da se hranite zdravo i ukusno, čak i kada su temperature visoke. 1. Hladna juha od krastavaca i jogurta Ova ... Read More »
Volite li juhu od rajčice?! Evo kako je mi radimo …
Podrijetlo i povijest juhe od rajčice Jeste li znali… Juha od rajčice, jednostavno jelo koje grije dušu i tijelo, uživa popularnost diljem svijeta. Njeno podrijetlo vuče korijene iz Srednje Amerike, točnije iz Meksika, gdje su rajčice prvi put kultivirane prije nekoliko tisuća godina. Rajčice su bile osnovna namirnica Asteka, koji su ih nazivali “xitomatl”. Kada su europski istraživači stigli u ... Read More »