Znate li....
Početna / Kuharica / Predjela

Pita harmonika sa sirom

Evo je,pita i u slanoj verziji. Od jednog pakiranja imate i slanu i slatku. Osobno ne znam koja mi je draža. Obje su posebno fine. I ne, nije izgorila nego ja tako volim – više pečeno … U prilogu vam stavljam video recept: RECEPT – RECIPE: – 250g kora za pitu (pola pakiranja) – phyllo pastry – 100g svježeg sira ... Read More »

Pita harmonika

Sočna i brzo gotova pita harmonika koja je taj naziv dobila jer se kore slažu u “harmoniku”. RECEPT – RECIPE – 250g kora za pitu (pola pakiranja) – phyllo pastry – 2 jaja – eggs – 120g šećera – sugar – 200g jogurta (čašica) – yoghurt – 150ml ulja – oil – nekoliko borovnica – few blueberries – nekoliko usitnjenih ... Read More »

Vrijeme je kamenica kraljevskih školjaka hrvatskog juga

UZ OVA TRI RECEPTA I SAMI MOŽETE UŽIVATI U SVJETSKI POZNATOJ DELICIJI Početak ožujka s nestrpljenjem očekujemo svake godine. Vrijeme je to kraljice među školjkama – kamenice. Onu malostonsku, Ostrea edulis, više od 20 godina uzgaja obitelj Šare. Upravo su njihovi restorani ovih dana glavno odredište kad je uživanje u ovoj deliciji u pitanju. „Oko blagdana Sv. Josipa kamenica je ... Read More »

Rezanci s makom

– Nema se ovdje što puno pričati – pravo starinsko jelo, ili ih voliš ili ne voliš. Nisam ih jela godinama, i baš sam neki dan naišla na nekakav tekst o njima i odlučila ih napraviti.Mogu biti kao obrok ili kao desert. O bo ža vam! Video recept https://www.instagram.com/reel/ RECEPT: – 100ml mlijeka – milk – 60g šećera – sugar ... Read More »

Antonijini keksići u obliku srca

(roza/crvene boje) • 175g brašna • 50g mljevenog badema • 50g šećera u prahu • 150g maslaca • 1 žumanjak • žlica ekstrakta badema – Crvena prehrambena bojaPostupak: * Miksati maslac, žumanjak, ekstrakt badema i šećer, dodati pomiješano brašno i mljeveni badem. * Zamijesiti tijesto i podijeliti ga na dva dijela. * U jedan dio dodati prehrambenu boju i dobro ... Read More »

Recepti od Šparoga

POČELA JE SEZONA CARSKIH ŠPAROGA NAKON BLAGDANA BOTANIST PREDLAŽE NUTRITIVNO BOGATA JELA Počela je sezona šparoga. Ovo sezonsko povrće od davnina se naziva još i carskim jer su po njega brodovima odlazili kako bi carevi na svom jelovniku imali veliki izbor jela koja su nutritivno bogata te vrijedna za naš organizam. Početkom sezone, a nakon blagdana u kojima smo uživali u hrani, ... Read More »

Krem juha od bundeve

Neki recepti bi trebali biti jednostavni kako ih je priroda zamislila, a po mom mišljenju juha od bundeve je jedno od takvih jela. Prirodni okus bundeve dovoljno je dobar da vam treba vrlo malo da napravite prekrasnu, kremastu juhu punog okusa. I dok je ponekad lijepo imati dotjeranu verziju sa svim dodacima, u 99% slučajeva ja to radim po ovom ... Read More »

La Casa Mime’s – Fenomenalno novo gastro mjesto u samom srcu Istre

Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila. Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra, već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži, nešto su čemu težimo kako bi pobjegli od užurbane svakodnevice. Ljubitelji kvalitetnih domaćih namirnica, oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za jedno gastro mjesto. U prekrasnom Svetvinčenatu otvoren je šarmantni restoran La casaMime’s, ... Read More »

Uje Oil Bar desetim rođendanom otvara novo poglavlje: predstavljene su izložbena ribarnica i nova konoba

Splitska gastro institucija oduvijek podiže ljestvicu, a noviteti na lokaciji u Dominisovoj ulici osiguravaju uživanje u vrhunskoj spizi svim čulima Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više od mjesta za objed jer svaki aspekt ove kulinarske priče pomno je osmišljen. Povodom desetog rođendana, ... Read More »

Škampi na buzaru i vina Krolo

Danas smo izdvojili za vas jedan poseban recept: Škampi na buzaru. Mi smo ih kušali, probajte i vi! Ovaj brzi i jednostavan recept za škampe začinjen je češnjakom, vinom, rajčicama i posebnom mješavinom začina. Poznato i kao škampi na buzaru, što u doslovnom prijevodu znači “gulaš od škampa”, ovo jelo može biti na stolu za oko 40 minuta. Kuhanje na ... Read More »

Scroll To Top