Četvrtak , 23 ožujak 2023
Savjet:

Ljubimci

Danas je Svjetski dan ljubavi prema kućnim ljubimcima!

Dvadesete veljače ljubitelji kućnih ljubimaca posvuda u svijetu obilježavaju Dan ljubavi prema svojim ljubimcima. Ovaj praznik usmjeren je na davanje dodatne pažnje našim kućnim ljubimcima. Dan potiče maženje naših ljubimaca i fokusiranje na poseban odnos koji ljubimci imaju u našim životima.Dan časti prema bićima koji nam unose svakodnevno velike količine ljubavi u naše živote. Jeste li znali da većina kućanstava ... Read More »

Kako pravilno psu očistiti uši ?

Čišćenje ušiju psu je nešto što treba redovito činiti, bilo da se radi o štenetu ili odraslom psu. Periodično čišćenje ušiju vrlo je važno kako bi se izbjegla pojava gljivica i srodnih bolesti. Ovdje objašnjavamo kada oprati uši vašem psu, pribor koji vam je potreban za to i metode za to kako biste osigurali da sve ide savršeno. Prije svega, ... Read More »

Za zabranu držanja pasa na lancu i tigrova po dvorištima!

Saborski zastupnici dobili brošure o zakonskim izmjenama Read More »

Novi modeli brenda za kućne ljubimce Sweet Clothes 4 Dogs

Podsjetimo se : Dizajnerica Alma Zolotić iz Rijeke kreira odjeću za kućne ljubimce. Alma otkriva kako je počela njezina nova modna priča. – Bavim se oslikavanjem  majica, radim odjeću za djecu i odrasle, no u jednom trenutku dogodila se nova ljubav. Veliki sam ljubitelj  životinja. Imam pet pasa i tri  mace. Oni su dio moje obitelji.  Naručivala sam odjeću preko ... Read More »

Ne kupujmo životinje za pod bor, birajmo suosjećanje

Životinje ne bi trebale biti poklon; savjesna kupovina i pri odabiru blagdanskih jelaSuosjećanje kao najljepši blagdanski dar – Psi nisu za pod bor; Prijatelji životinja pozivaju sve da ne kupuju, ne nose i ne jedu životinje Polako ulazimo u mnogima najljepše i najdraže doba godina – vrijeme mira, blagostanja, druženja, darivanja i zajedništva. Peku se kolači, okupljaju se obitelji, ukrašavaju se jelke, ... Read More »

Izglasan Zakon o zdravlju životinja

– Predlagali mikročipiranje pasa do 60. dana i označavanje mačaka i zaštitna cijepljenja u uzgoju.Saborski zastupnici danas su izglasali Zakon o zdravlju životinja, čime se stavlja izvan snage 60 propisa nacionalnog zakonodavstva koji se odnose na zdravlje životinja i osigurava provedba niza uredbi Europske unije. Najveća pozitivna novost, koju pozdravlja udruga Prijatelji životinja, odnosi se na obavezu označavanja pasa mikročipom ... Read More »

Zahtjev za pojacanim patrolama i kontrolom prodaje petardi

Prijatelji životinja ukazali ministru Božinoviću na problem protuzakonite uporabe petardi Potrebna jača kontrola prodaje i korištenja petardi – Zbog aktualnog Svjetskog prvenstva u nogometu ranije se počelo pucati i kršiti Zakon Uz podršku velike većine građana, početkom prošle godine stupila je na snagu potpuna zabrana nabave i uporabe petardi i redenika iz kategorija F2 i F3. Iako ta zakonska regulacija itekako pokazuje rezultate, i dalje ... Read More »

Aleksandra je tisucita kastrirana zivotinja na Banovini

Prijatelji životinja ističu uspjeh projekta besplatne kastracije na područjima pogođenima potresomBesplatno kastrirano više od 1000 životinja na Banovini!  – Gradovi i općine trebaju subvencionirati kastracije i omogućiti besplatne, a ne da to rade udruge   Iz udruge Prijatelji životinja izvijestili su da je kujica Aleksandra tisućita životinja koja je kastrirana od veljače do danas kroz projekt besplatne kastracije pasa i mačaka na ... Read More »

Pisali Vladi tražeči više zaposlenih na zaštiti životinja

Prijatelji životinja pisali premijeru Plenkoviću da omogući zapošljavanje više ljudi na zaštiti životinjaZaštita životinja kasni više od 15 godina zbog manjka ljudi – Zoo-vrtove registriraju prema Pravilniku starom 17 godina; predlaže se Sektor za zaštitu životinja Unatoč aktualnoj zabrani zapošljavanja u državnim i javnim službama, udruga Prijatelji životinja uputila je dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću tražeći rješavanje problema manjka djelatnika na području ... Read More »

Prva odluka koja propisuje konkretne uvjete drzanja pasa

Dvorište mora biti ograđeno, kućica ne smije biti u blatuOpćina Pribislavec prva u Hrvatskoj otišla korak dalje u zaštiti životinja na svojem području  – Prijatelji životinja pozdravljaju opći akt međimurske općine: Ovo treba propisati i na državnoj razini!  Zakon o zaštiti životinja nalaže svim gradovima i općinama da moraju općim aktima propisati uvjete i način držanja kućnih ljubimaca. Iako je većina ... Read More »

Scroll To Top