Srijeda , 18 svibanj 2022
Savjet:

Deserti

Povijest sladoleda

Što nismo znali o sladoledu ? Poznato je da podrijetlo sladoleda seže sve do drugog stoljeća prije Krista, iako za njegovo otkriće nije nedvojbeno zaslužan nijedan konkretan datum nastanka ili izumitelj. Znamo da je Aleksandar Veliki uživao u snijegu i ledu začinjenom medom i nektarom. Biblijske reference također pokazuju da je kralj Salomon volio ledena pića tijekom berbe. Za vrijeme ... Read More »

Recept naših baka Pohani kruh

Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha. Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast. Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju . Par trikova kako napraviti fini hrskavi  pohani kruh Kruh Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ... Read More »

Marijana Mikulić – Torta od mrkve

Marijana Mikulić naša prelijepa hrvatska kazališna ,televizijska i filmska glumica podijelila je jednu finu tortu od mrkve sa nama. Torta od mrkve Sastojci za biskvit ; 360 g sitno ribane mrkve 300 g bijelog pirovog brašna 10 g praška za pecivo Žličica sode bikarbone Pola žličice soli Čajna žlica cimetaSve spojiti u jednoj zdjeli.U drugoj zdjeli miksati 3 jaja, dodati ... Read More »

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije U blizini rijeke Mirne konoba Most, otporna na zub vremena, već gotovo cijelo stoljeće donosi Istru na tanjuruŠarmantna Istra, regija koja se diči bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, odavno je prepoznata kao nezaobilazno gastro odredište. „Hrvatska Toscana“, kako joj tepaju zbog pejzaža, brežuljaka, dolina i gradića kao sa razglednice, zaista ... Read More »

Francuski tost / French toast

Stalno ga gledamo na filmovima i često se reklamira kao popularan doručak u Amerikanaca. Pa, evo kako ga pripraviti:   Sastojci: 1 jaje 1 čajna žličica ekstrakta vanilije pola čajne žličice cimeta u prahu pola šalice mlijeka 4 šnite kruha Vrijeme pripreme: 5 minuta  |  99 kalorija  | 4 g proteina   Umiješajte jaje, vaniliju i cimet u plitku zdjelicu. ... Read More »

Kolačići od kikiriki maslaca

Blagdani se bliže i na stolu se obično nakon finog ručka ili večere znaju naći i slatki kolačići. Ako ste spremni probati nešto novo a jednostavno – ovaj recept je kao stvoren za vas. Priprema – 5 minuta Pečenje – 20 minuta Sastojci Pola šalice maslaca Pola šalice šećera Pola šalice kikiriki maslaca Pola čajne žličice soli Pola čajne žličice ... Read More »

Nutella rolada

Ako se slučajno niste zadovoljili nedjeljnim ručkom i niste ušuškani u krevet da se malo odmorite ili rastegnuti preko kauča s ljubimcem na krilu nego nervozno hodate od hladnjaka do kauča u krug, imamo rješenje za vaš slatki zub!   Recept za : 4 mini rolade vrijeme pripreme  – 15 minuta vrijeme pečenja –  10 do 15 minuta Sastojci: 4 ... Read More »

Kuhanje pudinga

Iako se mnogima kuhanje pudinga čini jednostavno, postoje nekoliko stvari koje bi bilo zgodno znati. Evo koje su i kako ga mi radimo! Trebat će nam:                2 puding vrećice 1 litra mlijeka 2 žlice šećera   Kad smo spomenuli da postoje stvari koje bi bilo zgodno znati, jedna od tih je svakako – ... Read More »

VIDEO: Palačinke bez glutena

Dali smo si truda, uzeli vremena i napravili video kako se peku palačinke bez glutena. Htjeli smo približiti našim celijakičarima, alergičarima i ostalima koji paze na prehranu ideju kuhanja bez glutena, jer smo svjesni da je mnogima to velik problem. U videu se vidi točno što smo i koliko čega koristili u pripremi, a i clip gdje se vidi gustoća ... Read More »

Kremasti čokoladni sladoled

„Mama….meni se jede nešto slatko…“ Read More »

Scroll To Top