Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti

Kolač od mrkve

Prošle godine me torta od mrkve oduševila, a o ovom kolaču ćemo još puno pričati. Iznimno sočan, brz i koji oduševi na prvu. Stvarno sam bila skeptična prema kolačima od mrkve – ali ovo je novo otkriće koje morate probati! Jeste li ikada jeli slastice s mrkvom? VIDEORECEPT Sastojci : – 3 jaja – 150g smeđeg šećera – 1 vanilin ... Read More »

Antonia Jagodić osvojila na prestižnoj nagradi Gastro Zvijezdu u nominaciji Slastice!

S velikim ponosom čestitamo našoj suradnici Antonii Jagodić na osvojenoj nagradi “Gastro Zvijezda” u nominaciji Slastice! Ova svečana večer bila je ispunjena preukusnom hranom, divnim druženjima, novim poznanstvima i nezaboravnim trenucima. Hvala svima koji su svojim glasovima podržali njezin rad i strast prema gastronomiji i slasticama Ovo priznanje je samo potvrda talenta, truda i ljubavi prema kulinarskom svijetu, a mi ... Read More »

Rozen mak pita

Znate da mak obožavam, a rozen kore oduvijek želim isprobati. Bile su na nekoj akciji, maka sam imala – i napravila sam ovo čudo od kolača koje sam dugo gledala i odgađala njegovu pripremu,ispričala nam je Antonia . VIDEORECEPT Sastojci – 7 Rozen kora (1 paket) FIL : – 270g  šećera – 300ml mlijeka – 300g mljevenog maka – 100g ... Read More »

Kolač od naranče

Nisam nikad do sada pravila kolač od naranče, nikad mi to zapravo nije palo na pamet iako je u kući (pogotovo sada) tona naranči. Koliko je ovaj kolač aromatičan, sočan i mirisan – stvarno je i morate ga probati! VIDEORECEPT SASTOJCI – 1 naranča – 3 jaja – 150g grčkog jogurta – 150g šećera – 100ml ulja – 300g brašna ... Read More »

Kolač od samo jednog jaja ili kako ga zovemo Čudo od jednog jaja

VIDEORECEPT Ponekad su najjednostavniji recepti oni koji nas najviše oduševe. Kolač od samo jednog jaja pravi je primjer kako uz minimalne sastojke možemo stvoriti slasticu koja će osvojiti srca svih ukućana. Ovaj recept idealan je za trenutke kada želite nešto slatko, a u kuhinji imate ograničene namirnice. Mekan, sočan i jednostavan za pripremu, ovaj kolač dokaz je da kreativnost u ... Read More »

Bakini keksi na mašinu

Najprhkiji i najjednostavniji keksići koje su nam za blagdane pekle naše bake. Uvijek u ogromnim količinima da se ima uz kavu ili čaj ili ako netko slučajno dođe u goste. VIDEO RECEPT RECEPT – RECIPE: – 150g masti – fat – 100g maslaca – butter – 2 jaja – eggs – 1 žlica jogurta – yoghurt – 150g šećera – ... Read More »

Kokos karamel oblatne

Kao velika ljubiteljica kokosa i oblatni i još s okusom karamele – finije oblatne sigurno neće probati. Ma ustvari, meni koje god da ponudite – fine su mi i obožavam ih! VIDEORECEPT RECEPT – RECIPE – 1 list oblatne – waffer sheet List oblatne umotati u vlažnu krpu da omekani. PRVI FIL – 1st FILLING – 100g šećera – sugar ... Read More »

Bajadera od dva sastojka

Ovo je sigurno jedna od najboljih Bajadera koje ćete napraviti kod kuće. Okusom zaista podsjeća na pravu Bajaderu, bar tako kažu svi koji su ju probali. Ja sam oduševljena. VIDEORECEPT TAMNI DIO – DARK PART – 200g mliječne čokolade – milk chocolate – 75g kikiriki maslaca – peanut butter SVIJETLI DIO – LIGHT PART – 200g bijele čokolade – white ... Read More »

Keksići Limun Raspucanci: Neodoljiva poslastica za svaku priliku

Limun raspucanci su savršen spoj osvježavajućeg okusa limuna i mekanih, prhkih keksića. Ovi kolači idealni su za ljubitelje citrusnih slastica i one koji žele nešto brzo i jednostavno pripremiti. Njihova karakteristična pukotina na površini daje im poseban šarm, dok ih šećer u prahu čini elegantnim i slatkim dodatkom svakom stolu. Radim ih prvi put i okusom me podsjećaju na voćne ... Read More »

Bajadera kakvu još niste probali

Bajadera, kultni kolač poznat po svojoj bogatoj teksturi i raskošnom okusu, već desetljećima zauzima posebno mjesto na stolovima širom Hrvatske. Ova kraljica slastica, prepoznatljiva po slojevima od finih orašastih plodova, čokolade i maslaca, simbol je elegancije i tradicije. Uz jednostavnu pripremu i sastojke koji garantiraju užitak, Bajadera je postala neizostavan dio blagdanskih i svečanih trenutaka. Što je čini toliko posebnom ... Read More »

Scroll To Top