Savjet:

Deserti

  • Kolač od mandarine

    Kolač od mandarine

    Brz,jeftin i jako ukusan.Mi smo isprobali! Sastojci : • 6 mandarina prepoloviti na pola • 1 žlica oc...

  • Štrudla od jabuka

    Štrudla od jabuka

    Iako smo mi majstori za pite i razne vrste savijača, ako ste bili u Austriji i probali originalnu be...

  • Fritule sa kremom od Mascarponea

    Fritule sa kremom od Mascarponea

    Sastojci: 4 dcl jogurta2 jaja2 paketića Vanilin šećeramalo soli2 žličice šećera20 žlica glatkog braš...

  • Griz s jabukama

    Griz s jabukama

    Sastojci: 500 ml mlijeka  4 žlice griza 5 žlica šećera 500 g jabuka cimet U pola litra mlijeka sipat...

  • Jednostavan recept za knedle

    Jednostavan recept za knedle

     Stigla je sezona knedla,Knedle su velike kuhane okruglice od krumpira ili kruha, napravljene bez kv...

  • Torta od kokosa

    Torta od kokosa

    GANACHE 140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa 250 ml vrhnja za slag Dukat 1 zlica ruma ...

Kolač od mandarine

Brz,jeftin i jako ukusan.Mi smo isprobali! Sastojci : • 6 mandarina prepoloviti na pola • 1 žlica octa od jabuke • 1/3 šalice  ulja ( šalica za čaj) • 1 šalica šećera • 1 šalica mlijeka • 1 vanilin šećer • 1 i po šalica brašna Priperma : Premažite okruglu posudu za pečenje maslacem i pospite lagano šećerom. Stavite kriške ... Read More »

Štrudla od jabuka

Iako smo mi majstori za pite i razne vrste savijača, ako ste bili u Austriji i probali originalnu bečku štrudlu, jasno vam je da ne postoji bolja od nje.Popularna je tijekom cijele godine, ali, moramo priznati, nekako najbolje prija tijekom hladnijih dana. Donosimo vam odličan recept koji, zaista, nije komplicirano. Sigurni smo da ćete uživati.Sastojci (za dvije štrudle):10 tankih gotovih ... Read More »

Fritule sa kremom od Mascarponea

Sastojci: 4 dcl jogurta2 jaja2 paketića Vanilin šećeramalo soli2 žličice šećera20 žlica glatkog brašna1 paketić praška za pecivo1 žlica rakijeulje za prženjeUmiješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa. Ako vidite da vam je smjesa rijetka (da se razlijeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna! Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u ... Read More »

Griz s jabukama

Sastojci: 500 ml mlijeka  4 žlice griza 5 žlica šećera 500 g jabuka cimet U pola litra mlijeka sipati po tri ravne žlice griza i šećera. Kuhati dok se ne zgusne. Poklopiti i ostaviti da se malo ohladi pa sipati u čaše. Jabuke oguliti i isjeckati na kockice, preliti sa 1 dl vode i dve žlice šećera, pa kuhati dok ... Read More »

Jednostavan recept za knedle

 Stigla je sezona knedla,Knedle su velike kuhane okruglice od krumpira ili kruha, napravljene bez kvasca. Dio su austrijske, njemačke, mađarske, hrvatske i češke kuhinje, i dolaze u brojnim različitim oblicima. Mogu biti izrađene od brašna, krumpira, starog kruha ili griz. U većini slučajeva se koristi kao prilog za prženo meso ili variva. Mogu se poslužiti i kao desert (na primjer ... Read More »

Torta od kokosa

GANACHE 140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa 250 ml vrhnja za slag Dukat 1 zlica ruma KOKOS – BJELANJCI BISKVIT Salica — 250 ml 1 1/2 salica kokosa 2/3 salice secera 2 zlice brasna 1/4 zlicice soli 6 velikih bjelanjaka GLAZURA 340 gr tamne cokolade 60 % kakaa 250 ml vrhnja za slag Dukat 2 zlice rumaDodaj na popis za kupnju Priprema 1. Biskvit: Pecnica na 160 stupnjeva. Veliki ... Read More »

Pita od borovnice

Svježe borovnice popularna su ljetna poslastica. Slatkastog su okusa, sočne su i hranjive. Borovnice se mogu jesti svježe ubrane ili uključiti u razne recepte. Mogu se kupiti i smrznute. Dokazano je da štite od bolesti srca i raka, a također mogu pomoći u održavanju čvrstoće kostiju, mentalnog zdravlja i zdravog krvnog tlaka. Brze činjenice o borovnicama Borovnice sadrže biljni spoj ... Read More »

Pekmez od smokve !

Smokva je kraljica ljeta,i njeni ploodovi su lijek.Evo jedan recept koji smo preuzeli i isprobali,vrlo je jednostavan pa vam preporučamo da odvojite vrijeme i napravite svoju slasticu. Potrebno vam je oko 5 kilograma zrelih smokava . Mogu i crne i bijele smokve,ovisi koje imate.Pola kilograma smeđeg šećera – zaista nije potrebno više kad su smokve sasvim zrele!2 vrećice želina (smjese ... Read More »

Kako napraviti sladoled kod kuće?

Pokušajte,nije teško ! Sastojci4 jaja( samo žumanjci)100g smeđeg šećera u prahu1 žličica kukuruznog brašna, po želji300 ml vrhnja za šlag300 ml punomasnog mlijeka1 štapić mahuna vanilijearome po izboru Izrada: Provjerite imate li dovoljno slobodnog prostora u zamrzivaču. Prvo odvojite jaja, a žumanjke stavite u veliku zdjelu. (Bjelanjke vam neće trebati za ovaj recept. Možete ih koristiti za izradu meringue.) U ... Read More »

Paradižet ili šnenokle

Danas pravimo nešto jako fino,a podsjeća na djetinjstvo.Mislim da nema osobe koja ovo ne voli jesti. Paradižet ili šnenokle (njem. Schneenockerln) je naziv za slatki kolač, specijalitet austrijske kuhinje. Paradižet je udomaćen u našim krajevima pa ga mnogi (krivo) smatraju domaćim specijalitetom.Priprema se tako da se u mlijeko stavi kuhati štapić vanilije. Žumanjci i šećer se pjenasto izmiješaju, zatim se ... Read More »

Scroll To Top