Savjet:

Život sa različitostima

Danas je Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. prosinca) međunarodno je obilježavanje koje promiču Ujedinjeni narodi od 1992. Obilježava se s različitim stupnjevima uspjeha diljem planeta. Obilježavanje Dana ima za cilj promicanje razumijevanja pitanja invaliditeta i mobiliziranje podrške za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba s invaliditetom. Također nastoji povećati svijest o koristima koje mogu proizaći iz integracije osoba s invaliditetom u svaki ... Read More »

Više od 450 Splićana uživalo je u predstavi „Magic show“ najboljeg hrvatskog iluzionista Luke Vidovića

LUKA VIDOVIĆ I 450 SPLIĆANA ZA MALIŠANE IZ UDRUGE SINDROM DOWN 21 IVICA PULJAK, IRIS I MARKO LIVAJA, ANA GRUICA, ANAMARIJA ASANOVIĆ I DRUGI POKAZALI VELIKO SRCE. Prelijepa humanitarna priča putuje iz Dalmacije. Više od 450 Splićana uživalo je u predstavi „Magic show“ najboljeg hrvatskog iluzionista Luke Vidovića u Časničkom domu u Lori. Ovaj humani događaj održao se u organizaciji ... Read More »

Radni vikend HUPT-a “Pristupačan Turizam”

HUPT je ovog vikenda održao konferenciju ili “radni vikend” u trajanju od 16 do 18 .9 2022 u Umaškom hotelu Sol Garden Istra ,na kojem se prikazala tematika i problemi invalidnih osoba s kojima se svakodnevno susreću ,te su ovim radnim vikendom prezentirali programe kako usavršiti te prikazati široj javnosti ,gradovima,općinama pa i šire kako poboljšati život ove najranjivije skupine.Iako ... Read More »

Mali ljudi velikog srca.Udruga osoba s invaliditetom “Zrno” na Vinkovačkim jesenima

Druge godine za redom udruga”Zrno”Vinkovci koračali su ponosno ulicama svoga grada ,i tako upotpunili ovaj tradicionalan događaj u društvu oko 2000 mališana. O događanju : Vinkovci su danas grad mladosti. Mladosti koja poštuje tradiciju, narodno ruho, pjesmu i ples koji se desetljećima prenose s koljena na koljeno. Više od dvije tisuće mališana u svečanom je Mimohodu pokazalo što su sve ... Read More »

Bulimija

Poremećaj u prehrani koji je, kao i anoreksija, psihološkog podrijetla,  može imati strašne tjelesne posljedice. Bulimiju karakterizira prejedanje odnosno uzimanje velike količine hrane u kratkom vremenskom periodu. Namirnice su često bogate ugljikohidratima koje sadrže tvar tripofan, koji se u tijelu pretvara u serotonin – kemijski spoj koji donosi osjećaj zadovoljstva i spokoja. Da bi se spriječilo dobivanje na težini, osoba ... Read More »

Odrasle osobe s Downovim sindromom

Sukobi moći i kontrole obično se pojavljuju kod osoba s Downovim sindromom u kasnim 20-ima i 30-ima – kasnije od njihovih tipičnih vršnjaka. Dok braća i sestre i vršnjaci počinju pogađati prekretnice u tranziciji – poput iseljenja, odlaska na fakultet ili posao, vjenčanja – odrasli s Downovim sindromom mogu se osjećati stagnirajući u usporedbi s njima. Odrasli s Downovim sindromom ... Read More »

Udruga Zrno Vinkovci primila vrijedan poklon od Moto kluba “Gospodara vjetrova”

Udruga za osobe sa invaliditetom Zrno iz Vinkovaca ,jučer je ugostila poznate bajkerie i bajkerice Moto kluba”Gospodari Vjetra Otok”. Ovi posebni gosti unijeli su veliku radost među članove udruge ,te im donijeli i prigodan te nadasve koristan poklon koji će pomoći u daljem radu udruge.Predsjednica UOSI Vinkovci Marica Zirdum preuzela je predivan laptop koji će se koristiti za boljitak i ... Read More »

Akosi Vinkovci poziva nove članove

Akosi Vinkovci (atletski klub osoba s invaliditetom) prima nove članove. Na svojim stranicama objavili su poziv koji prenosimo : U slikama piše nešto o nama, o našim sportašima i o našem klubu. Naša vrata su otvorena za sve osobe s invaliditetom i veselimo se novim članovima. Bili vrhunski sportaši, rekreativci ili samo dio nas na treninzima, mi smo mjesto za ... Read More »

Damjan Sedić izbornik hrvatske paraatletske reprezenzacije

-za obitelj.hr…. U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Spektar Pula, na stadionu SRC Veruda – Uljanik u Puli u subotu 23. i nedjelju 24. travnja ove godine bit će održano 25. Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u paraatletici. Recite nam nešto više o tome?Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske – CROATIA OPEN je međunarodno natjecanje s dugogodišnjom tradicijom. ... Read More »

Deni Černi osvajač bronce iz Tokya

Ususret otvorenom državnom prvenstvu u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Spektar Pula, na stadionu SRC Veruda – Uljanik u Puli koji će se održati Cro Open. Posjetili smo grad Medulin gdje se u Hotelu Park Plaza Belvedere nalaze paraolimpijci te sportaši atletičari na pripremama. Popričali smo s paraolimpijcem i hrvatskim reprezentativcem Denijem Černi koji je ... Read More »

Scroll To Top