Savjet:

Vrt

Kako da pripremite sobne biljke za jesen

Ako imate običaj da tijekom ljeta iznesete svoje sobne biljke na „sunčanje” i svjež zrak, pred jesen trebate planirati da ih vratite s odmora u zaštićene prostorije.Vodite računa o tome da noći postanu prilično svježe dok su dani još vrlo topli. Ako se dogodi da temperatura padne na 10 stupnjeva celzijusa, doći će do oštećenja na listovima nekih vaših biljaka. ... Read More »

Najbolje vrijeme za zalijevanje vašeg vrta ljeti

 Dok smo dobro i istinski ušli u vrućinu ljeta, pogledajmo savjete o najboljem vremenu za zalijevanje vrta i što se događa kada biljke zalijevate ujutro ili navečer. Dok se približavaju najtopliji dani u godini, zamislite koliko vaš vrt postaje žedan tijekom dana, posebno na popodnevnom suncu. Znati što vaš vrt treba da bi preživio i napredovao može biti oblik umjetnosti; ... Read More »

Zašto je bolje da sami zasadimo vrt i jedemo svoje povrće

Iako se čini da je uzgoj vrta rastući trend, to ne znači da to nije potpuno vrijedan pothvat, nešto samo moderno u ovom trenutku. Vrtovi su zabavni i zanimljivi projekti u kojima mogu uživati ​​odrasli i djeca. Oni su produktivni načini korištenja naših travnjaka, za razliku od destruktivne navike košnje, koja se oslanja na fosilna goriva i uzrokuje ozbiljno zagađenje. ... Read More »

Himalajski plavi mak

Jeste li znali ? Možda jedan od najljepših cvjetova na svijetu. Ovaj rođak poznatog kukuruznog, poljskog i opijumskog maka ima spektakularne, živoplave cvjetove koji traju samo nekoliko dana. Tih nekoliko dana priređuje predstavu gotovo jedinstvenu po svojoj prirodi. Nijedan drugi cvijet ne pokazuje apsolutnu pravu plavu boju koja se nalazi ovdje. Poznato je da je uzgoj himalajskog maka iz sjemena izazovan, ... Read More »

Kako jeftinije vrtlariti

Vrtlarenje je idealan hobi mnogih ljudi, a nekima i način života. Donosimo vam nekoliko savjeta kako umanjiti troškove održavanja vrta, kako poboljšati sadnice i jednostavno – kako za jednako novaca dobiti više!   Počnimo sa sjemenom Iako može biti primamljivo kupiti mladice i presaditi ih u vrt, sadnja od početka više je isplativa. Obzirom da paketi sjemena obično sadrže više ... Read More »

Zelena salata i kako je uzgojiti ?

Zelena salata je jednogodišnje povrće koje se lako uzgaja. Smatra se proljetnim i jesenskim usjevom, salata uspijeva kada su temperature između 20 i 25 stupnjeva . Mnoge sorte dostižu zrelost za samo 30 dana, a neke se čak mogu ubrati mnogo ranije kao mikrozelenje. Od vaših vrtnih gredica do posuda za dvorište, ovi jednostavni koraci pružit će vam obilje zalihe ... Read More »

Glicinija – ljepotica proljeća

Glicinija je kraljica penjačica bez premca, sa svojim dugim grozdovima cvjetova, rođenim da vise sa zida ili vise kroz pergolu, ispunjavajući zrak mirisom. Ali kraljica može vladati željeznom šakom. Nema mnogo biljaka koje izgledaju romantičnije i ženstvenije, ali nemojte da vas zavara slap mekoće: glicinije će vam progutati cijelu kuću, ako im to dopustite.Stabljike glicinije rastu velikom brzinom i, nakon ... Read More »

Influenserica Ella Dvornik uživa u Krolo Villa&Wine u Trilju

-moram vam pokazati kuću u kojoj odsjedamo ,kuća je prava perverzija izjavila je Ella Dvornik na svom instagram profilu. Da se podsjetimo … Krolo Villa&Wine  je velika okućnica opremljena je kaminom, sjenicom i bazenom. Za ljubitelje aktivnog odmora, Villa nudi košarkaški teren i zog za balote. Kada vrijeme ne dopušta uživanje u vanjskim aktivnostima, selimo se u unutrašnjost Ville.  U ... Read More »

Vila Krolo & Wine u Trilju

Posjetili smo … U slikovitom gradiću Trilju u dalmatinskom zaleđu, poznatom po rijeci Cetini koja protiče kroz njega, smjestila se lijepa Vila Krolo & Wine. Spoj tradicije i suvremenog dizajna, Vila Krolo & Wine nenametljivo se uklapa u okoliš ispunjen netaknutim mediteranskim zelenilom. Zahvaljujući lokaciji na brežuljku, iz vile se pruža predivan pogled na vinograde i maslinike koji će gostima ... Read More »

Idealna biljka s minimalno truda

Ova predivna ljepotica je cvijet otporan na zimu, ne podnosi mraz. U klimatskim uvjetima s hladnim zimama, biljke se moraju unijeti u zatvoreni prostor prije datuma prvog jesenskog mraza radi prezimljavanja. Ovu biljku najbolje je uzgajati u suhoj, pješćanoj, dobro dreniranoj mješavini za saksije tipa kaktusa u djelomičnoj sjeni. Pustite da se korijenje osuši između zalijevanja. Voli vrlo rijetko zalijevanje ... Read More »

Scroll To Top