Znate li....
Početna / Moj dom / Vrt

Zimska priprema vrtova za uspješnu proljetnu sadnju

Dok zima donosi hladnije dane i manje aktivnosti u vrtu, to je idealno vrijeme za pripremu tla za nadolazeću proljetnu sezonu sadnje. Ovo je ključno razdoblje za vrtlare da se pobrinu za svoje vrtove kako bi osigurali uspješan početak rasta biljaka kada se zima povuče. Dodavanje organske tvari poput komposta ili gnojiva također je važan korak. To obogaćuje tlo hranjivim ... Read More »

Zaštitite vrt u jesen

I vi i vaš vrt možete imati koristi ako se u jesen jednako brinete o njemu kao i u proljeće i ljeto. Na taj način vašim biljkama će biti omogućena hrana i skroviše, korov ćete lakše kontrolirati, a biljne bolesti i nametnici vas više neće izluđivati. Pratite naš vodič sa zadacima i alatima koji će vam pomoći izdržati sezonu – ... Read More »

“Opasnosti od kućnih biljaka: Kako neke biljke mogu ugroziti vaše zdravlje”

Unatoč svojoj estetskoj privlačnosti, kućne biljke nisu uvijek korisne za vaše zdravlje. Neki ljudi su osjetljivi na određene biljke, a neke biljke same po sebi mogu predstavljati rizik. Ovaj članak istražuje nekoliko takvih kućnih biljaka koje bi mogli razmotriti izbjegavati u svojem domu. Oleander (Nerium oleander): Oleander je prekrasna biljka, ali svi dijelovi ove biljke su izrazito otrovni. Čak i ... Read More »

Utjecaj soli na vrtne kulture: Blagodati i Izazovi

Uzgoj vlastitih povrća i biljaka postao je sve popularniji, a s time dolazi i potreba za istraživanjem različitih metoda i pristupa. Jedna od tema koja je privukla pažnju vrtlara je upotreba soli u vrtu. Iako se sol tradicionalno koristi kao sredstvo za kontrolu štetnika i korova, postoji niz aspekata koje treba uzeti u obzir pri njezinoj primjeni. Soli, poput epsom ... Read More »

“Ruže – Kraljice cvjetnog svijeta: Ljepota, simbolika i raznolikost”

Ruže, jedan od najljepših cvjetova na svijetu, već stoljećima su simbol ljepote, ljubavi i elegancije. Njihova neodoljiva aroma i prekrasni latici očaravaju ljudsko srce i koriste se u različitim područjima, od cvjetne industrije do kozmetike i kulinarstva. Istinski kraljice cvjetnog svijeta, ruže su pravi dar prirode. Ruže se koriste u razne svrhe zbog svojih ljekovitih svojstava i prekrasnog izgleda. U ... Read More »

Posuđivanje cvijeća u lonac: Oplemenite svoju okolinu i podržite oprašivanje pčela

U današnjem svijetu sve veća svijest o očuvanju prirode i potrebi za podrškom oprašivanja pčela dobiva sve više pažnje. Jedan od načina da doprinesemo ovoj važnoj misiji je posuđivanje cvijeća u lonac, što ne samo da oplemenjuje našu okolinu, već i pruža pčelama potrebne izvore hrane. Ova inicijativa popularizira koncept održivosti i odgovornosti prema prirodi, i omogućuje nam da budemo ... Read More »

Scroll To Top