Savjet:

Moj dom

Upoznajmo biljku “Mesožderku” !

Biljke mesožderke su biljke koje neke ili većinu svojih hranjivih tvari dobivaju hvatanjem i konzumiranjem životinja ili protozoa, obično insekata i drugih člankonožaca. Biljke mesožderke još uvijek stvaraju dio svoje energije fotosintezom. Biljke mesožderke prilagodile su se rastu na mjestima gdje je tlo tanko ili siromašno hranjivim tvarima, osobito dušikom, kao što su kisele močvare. Mogu se pronaći na svim ... Read More »

Indukcijske ploče za kuhanje za i protiv ?!

Indukcijske ploče za kuhanje uvelike se razlikuju od svih drugih ploča za kuhanje na tržištu jer zagrijavaju izravno posudu, a ne prsten ploče. Kada uključite indukcijsku ploču za kuhanje, aktivira se magnetsko polje ispod površine. Kada stavite tavu na ploču za kuhanje, krug je završen i dno posude se zagrijava. Zbog toga je indukcijsko kuhanje tako brzo i učinkovito. Sve ... Read More »

Kako ukrasiti svoj dom ?

Useljenje u novi dom može biti jedna od najvećih životnih radosti, ali može biti i vrijeme neizvjesnosti, posebno kada je u pitanju uređenje. Kako učiniti da vaš prostor izgleda najbolje dok istovremeno odražava vaš osobni osjećaj za stil? Učinite to dobro i dobit ćete udoban, sretan dom. Učinite to loše i završit ćete s gomilom namještaja, tkanina i boja koje ... Read More »

Noćas ne zaboravite pomaknuti sat,jer kreće zimsko računanje vremena

Satove ćemo vratiti noćas u 2 ujutro (nedjelju 30. listopada), a vrijeme će se vratiti na 1 ujutro. To znači da ćete ili dobiti dodatni sat u krevetu (vjerojatno da odspavate posljedice subotnje zabave za Noć vještica) ili, ako stvarno želite iskoristiti dan, možete ustati sat vremena ranije bez žrtvovanja sna. Satovi se uvijek mijenjaju vikendom, usred noći, kako bi ... Read More »

Zimsko vrtlarstvo

Sadnja za jesenske i zimske žetve mora započeti u ljeto i jesen. Baš kao što sijemo usjeve ljetne žetve u kasnu zimu i proljeće – to je isti koncept. Jeste li znali da se mnogi usjevi mogu ubrati iz vrta svježi, čak i nakon kraja ljeta? Korjenaste kulture poput mrkve i cikle, i lisnatog povrća poput kelja i mladog luka, ... Read More »

Ostavite lišće na tlu

Hoće li vaš travnjak preživjeti ako se ne sjetite pokupiti otpalo lišće? Generalno : Hoće. Zima donosi kišu i snijeg koji poput pokrivača obgrljuju otpalo lišće, a samim time mu nažalost ne ostavljaju dovoljno kisika kako ga on njegovog raspadanja tlo, trava i biljke dobivale dovoljno energije, te se potiče toksično truljenje. Čak i da je zime suha, dakle bez ... Read More »

Dom ili ured bez alergena, bakterija i virusa moguć je uz Blueair pročišćivače zraka 

Za čist i ugodan zrak zatvorenih prostora pobrinut će se jedinstveni Blueair pročišćivači sa švedskim potpisom Posljednjih godina važnost očuvanja, ali i prijeko potrebnog oporavka okoliša u kojem živimo, jedna su od glavnih točaka globalne politike. Sve više postajemo svjesni koliko zagađenje utječe na kvalitetu našeg svakodnevnog života. Međutim, možda je za početak potrebno krenuti od vlastitog doma. Neugodna je ... Read More »

Kako pravilno obojiti prostor

Naučiti kako pravilno obojiti sobu ključno je za početnike i nove vlasnike kuća i “veterane” stručnjaka za poboljšanje doma. Uostalom, prilično je bezbolan, relativno jeftin i – ako nešto pođe loše – lako ga je popraviti. Ali prije nego što zgrabite valjak i počnete s prvim slojem, važno je imati plan napada. Stoga smo zamolili nekolicinu stručnjaka za njihove najbolje ... Read More »

Kako da pripremite sobne biljke za jesen

Ako imate običaj da tijekom ljeta iznesete svoje sobne biljke na „sunčanje” i svjež zrak, pred jesen trebate planirati da ih vratite s odmora u zaštićene prostorije.Vodite računa o tome da noći postanu prilično svježe dok su dani još vrlo topli. Ako se dogodi da temperatura padne na 10 stupnjeva celzijusa, doći će do oštećenja na listovima nekih vaših biljaka. ... Read More »

Što od stvari ponjeti na plažu?

Ako se brinete što ponijeti na plažu, pripremite se za ultimativni popis potrepština za plažu. Od osnovnih stvari do dodataka, od toaletnih potrepština do luksuznog opuštanja, ništa nećete zaboraviti ako se držite ovih potrepština za plažu. PRTLJAGA ZA PLAŽU Vaša bi prtljaga uvijek trebala biti svestrana i lagana. Osobito za odmor na plaži, nemojte spakirati previše stvari. Cilj je ublažiti ... Read More »

Scroll To Top