Savjet:

Obiteljski život

Trebate li vašem djetetu ispuniti svaku želju ?

Kako odgovoriti kada se želje roditelja i djece razlikuju jedno je od velikih pitanja roditeljstva. Stvari obično idu dobro kada roditelji i djeca žele iste stvari – problemi počinju kada oni to ne žele! S druge strane, roditelji moraju biti glavni. Ali studije pokazuju da je velik dio (ponekad polovica!) svih ponašanja roditeljske kontrole s malom djecom idiosinkratičan i nepotreban. ... Read More »

Danas počinje Advent,Evo zašto danas palimo prvu svijeću !

Danas sve crkve i kućanstva katoličke vjeroispovijesti pale prvu adventsku svijeću kako bi obilježili dolazak prema rođenju Isusa Krista. Svaki tjedan tijekom došašća pali se nova svijeća dok sve svijeće ne izgore na Božić ili Badnjak. Četiri svijeće koje se pale tijekom adventa tradicionalno su plave ili ljubičaste. Posljednja svijeća pali se ili na Božić ili na Badnjak i poznata ... Read More »

Pridružite se besplatnoj edukaciji za trudnice „Zdrava mama, sretna beba“!

Sve što vas zanima, a niste imali priliku pitati, možete saznati na konferenciji „Zdrava mama, sretna beba“, u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska i tvrtke Populus Duo Trudni ste? Planirate trudnoću? Rodili ste, ali muče vas neka pitanja na koja nemate stručan odgovor? Sve što vas zanima saznajte na besplatnoj edukaciji „Zdrava mama, sretna beba“. Biti roditelj zasigurno je najljepši, ali ... Read More »

Zašto slavimo Helloween ?

Što je Helloween i zašto se slavi ? Noć vještica postoji više od tisuću godina. Prvobitno vjerski obred, postao je sve više sekularan tijekom stoljeća dok njegovi vjerski ukrasi gotovo nisu nestali. Danas se Noć vještica smatra praznikom odijevanja i zabave, posebno za djecu.Podrijetlo Noći vještica može se pratiti do drevnog keltskog festivala poznatog kao Samhain, koji se u suvremenim ... Read More »

Aktivan jesenski odmor za cijelu obitelj u Međimurju: zašto posjetiti najsjeverniju
županiju Hrvatske?

Obiteljski odmor u Termama Sveti MartinJesen nam se već dobrano zavukla u naše domove, a priroda se u Termama Sveti Martinobukla u svoje najljepše i šarene jesenske boje. Bajkovita netaknuta priroda poziva na odmoru srcu Međimurja, u kojem svakog posjetitelja čeka bezbroj aktivnosti za velike i male,opuštanje na unutarnjim termalnim bazenima, gastronomske delicije i bogata ponuda paketaza svakog gosta. Poseban ... Read More »

12 znakova koji dokazuju da postajete baš kao vaša mama

Zakleli ste se da nikada nećete biti poput nje, no onda jednog dana počnete raditi ove stvari… Vjerojatno biste poludjeli da niste spomenuli konobaru kako vam mora spremiti hranu koju niste uspjeli pojesti u kutiju. Čak iako ovi ostaci nisu dovoljni da bi pokrili vaš sutrašnji ručak – vi nikako ne možete gledati da se to baca. Pripremate (i zamrzavate) ... Read More »

Kraj školske godine ,i prihvaćanje da ti dijete odrasta!

Priča jednog oca kako je doživio kraj školovanja svog djeteta: Gledao sam kako moj najmlađi sin jutros izlazi iz auta s malo elana u koraku. Za njega je kraj školske godine uzbudljiv: Još malo pa je,zadnji je dan ! Ljeto je stiglo! Sloboda! Što se mene tiče, uvijek osjećam malo melankolije. Ili puno. Naravno, uzbuđen sam što ću usporiti, odmoriti ... Read More »

Istarsko ljetovanje za pamćenje obitelji Vujnovac i Čupen u Novigradu

ZAKLADA „HRVATSKA ZA DJECU“ https://www.facebook.com/ZakladaHrvatskaZaDjecu/ I PARTNERI RAZVESELILI SU 10 POTREBITIH OBITELJI OVOG LJETA Ljetne radosti, prva kupanja i odlazak na more ove će godine biti posebni za obitelji Vujnovac iz Valpova te Čupen iz Sesveta. Oni su zahvaljujući projektu Zaklade „Hrvatska za djecu“ I ja putujem, koji se održava petu godinu zaredom, ovog lipnja ljetovali u Istarskom Novigradu u ... Read More »

Dolazi nam novi član obitelji; kako, što…?

Priprema za prinovu u vašoj obitelji jedna je od najuzbudljivijih stvari ikada. Konačno, beba koja je bila dio vas gotovo devet mjeseci sada će biti u vašim rukama, a čini se da ste zauvijek čekali ovaj trenutak. Ali planiranje za ovaj trenutak, pogotovo ako ste prvi put roditelj, može biti prilično stresan zadatak.Što vam je uopće potrebno kada ćete dobiti ... Read More »

Što je Majčin dan,zašto ga slavimo?

Dan odavanja ili dan počasti majkama postoji otkad postoje majke. Mala čudan odgovor ali stvarno je tako.Idemo redom…Festivali u čast majki u davna vremena često su bili vezani uz bogove i božice i majčinske simbole plodnosti, rođenja, kreativnosti i ciklusa rasta. Majka je zaštitnica i hraniteljica djece, a time i cijelog čovječanstva. Frigijci su održali festival za Kibelu, kao čast ... Read More »

Scroll To Top