Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Obiteljski život

Obiteljski život

Feed Subscription

Raskoš raznolikosti: Obitelj u novom svjetlu

U današnjem društvu, koncept obitelji prolazi kroz značajne promjene, dovodeći u pitanje tradicionalne definicije i otvarajući vrata raznolikosti. Pitanje koje se postavlja je: Mora li obitelj biti ograničena na klasičnu strukturu muža, žene i djece ili može biti mnogo više od toga? Svijet se mijenja, a s njim i shvaćanje obitelji. Obitelj više nije samo dom s tradicionalnom dinamikom. Sada ... Read More »

Pet znakova da je dijete u problemu

Što tjera tinejdžere da čine izbore koji im potencijalno uništavaju budućnosti zašto popuštaju pod pritiskom vršnjaka? Čini li vaše dijete prave izbore? Evo nekoliko znakova koji bi vam mogli reći da vaše dijete treba pomoć: 1. Dijete se izolira od obitelji Ako vaše nekad socijalno dijete počinje sve više vremena provoditi vam kuće ili se zaključava u sobu, to može ... Read More »

Kako pomoći pretilom djetetu: Savjeti za roditelje

Pretilost među djecom postaje sve veći problem u suvremenom društvu. Kako se roditelji mogu nositi s ovim izazovom i pružiti podršku svojoj djeci? Evo nekoliko korisnih savjeta: Razgovarajte s djetetom: Važno je otvoreno razgovarati s djetetom o pretilosti i njezinim posljedicama. Postavite pitanja, slušajte ih bez osuđivanja i pokušajte razumjeti što ih može potaknuti na prejedanje. Potaknite zdrave navike: Potičite ... Read More »

Tražite posao? Možda vam ovo bude zanimljivo

Nemate posao, ali imate volje za rad, nemate zemljište, ali željeli biste krenuti u poljoprivredu? Lastovo ima primamljivu ponudu – za deset lipa na godinu možete unajmiti metar četvorni plodnog zemljišta! Možda na prvu zvuči nevjerojatno, no to je zaista tako. Naime, tamošnja župa sv. Kuzme i Damjana mučenika za tu cifru, već duže vrijeme iznajmljuje kvadrat zemljišta zainteresiranim Lastovcima. ... Read More »

Kako da lakše zatrudnite?

7 namirnica koje vam mogu pomoći da ostanete trudni Pokušavate zatrudnjeti? Ovdje je hrana koju biste trebali jesti kako bi poboljšali mogućnost začeća. Znate da postoji mnogo pravila što smijete, a što ne bi smjeli jesti kad zatrudnite, no što je s onim kada pokušavamo zatrudnjeti? Može li određena hrana poboljšati vašu sposobnost, povećati plodnost? Apsolutno. Bez obzira jeste li ... Read More »

Odgajanje kćeri s visokim samopoštovanjem

Kako sam mogla odgojiti djevojke pune samopouzdanja ako se sama nisam dobro osjećala u svojoj koži? „Prekrasna“ – to je bila riječ kojom je moja kćer Ana sebe opisala. „Ja sam prekrasna“, napisala je, a zatim, pomno naglašavajući riječ, nasmijala mi se jer je bila ponosna što je u drugom razredu uspjela napisati takvu rečenicu. U nevjerici, ponovno sam je ... Read More »

Kineska legenda o prstenju

Kineska legenda: Zašto prstenje nosimo na 4. prstu? I prilikom zaruka i prilikom vjenčanja prsten uvijek stavljamo na četvrti prst ruke. Upravo zbog toga on nosi naziv – prstenjak. Zbog čega se prstenje stavlja baš na prstenjak, objašnjava zanimljiva kineska legenda. Prije svega, proučite značenje pojedinih prstiju: –  Na svakoj ruci, palčevi predstavljaju roditelje. – Kažiprsti predstavljaju našu braću i ... Read More »

Scroll To Top