Breaking News
Početna / Obitelj & Veze / Obiteljski život

Obiteljski život

Feed Subscription

Kako si priznati da vam je dijete razmaženo?!

U modernom roditeljstvu, jedan od najvećih izazova s kojima se roditelji suočavaju je balansiranje između pružanja ljubavi i discipline. Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, ali ponekad dobra namjera može rezultirati neželjenim ishodom – razmaženim djetetom. Priznati si da je vaše dijete razmaženo nije lako, ali je prvi korak prema rješavanju problema. Donosimo vam nekoliko znakova koji ukazuju na ... Read More »

Nasilje među braćom i sestrama

U nedavnim istraživanja nađen je šokantan podatak: Čak 53 od 100 djece zlostavlja brata ili sestru. To se može upravo sada odvijati i u vašem domu, bez da znate. Donosimo znakove upozorenja da je jedno ili više djece zlostavljano i što učiniti u takvoj situaciji: Kako prepoznati da su normalne svađe i hrvanja među djecom prerasla u zlostavljanje? Evo prvih ... Read More »

Odnos parova nakon dolaska prinove: Kako sačuvati odnos kao prije rođenja djeteta

Dolazak djeteta u obitelj predstavlja jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog para. Iako prinova donosi neizmjernu sreću i radost, također donosi i brojne izazove koji mogu utjecati na partnerski odnos. Kako bi ljubavna veza ostala jaka i zdrava kao i prije dolaska djeteta, potrebno je uložiti dodatni trud i pažnju. Evo nekoliko korisnih savjeta stručnjaka kako to postići. 1. ... Read More »

Novac – najčešći uzrok svađa!

8 razloga zašto se roditelji svađaju oko novca – i kako da se prestanu svađati! Jeste li se ikada porječkali oko novaca s vašim bračnim partnerom? Saznajte najčešće razloge oko kojih se ljudi u braku svađaju kada je u pitanju novac, a također i kako riješiti te nesuglasice. Jedan od najuzbudljivijih trenutaka u mom životu bio je onaj kada sam ... Read More »

Četverostruko slavlje Jadranke Vrhovec

Poznata križevačka poduzetnica Jadranka Vrhovec na svojem je novoizgrađenom imanju koje je pretvoreno u Mali vrtić za djecu u Cubincu, nedaleko Križevaca priredila veliku feštu s četverostrukim razlogom za slavlje! Slavio se drugi rođendan njenog sina Marisa i treći rođendan kćeri Meline koji su rođeni istoga dana, 6. lipnja, a s obzirom da se bliži i sedamnaesti rođendan najstarije, šesnaestogodišnje ... Read More »

Odlazak u rodilište privatno: luksuz ili nužnost?

U Hrvatskoj, tema odlaska u rodilište u privatnim ustanovama izaziva brojne polemike i podijeljena mišljenja. Dok jedni smatraju da je to nepotrebno “preseravanje” i luksuz koji si mogu priuštiti samo imućniji slojevi društva, drugi ističu kako privatna rodilišta pružaju trudnicama bolji i kvalitetniji tretman, čime olakšavaju sam proces poroda. Istražili smo…. Luksuz ili potreba? Kritičari privatnih rodilišta često naglašavaju visoke ... Read More »

Što novopečena mama ne želi čuti?

10 stvari koje ne smijete reći novopečenoj mami Kada razgovarate s novopečenom mamom, morate pažljivo birati što ćete reći jer one znaju biti vrlo osjetljive. Stoga nemojte izgovoriti neku od ovih fraza, a ako ste u nedoumici, samo recite “Čestitamo”! Spavaj kada i tvoje dijete spava! Ovo možda i ne zvuči kao loš savjet, ali mnoge mame znaju da ga ... Read More »

Scroll To Top