Savjet:

Djeca & mladi

Trebate li vašem djetetu ispuniti svaku želju ?

Kako odgovoriti kada se želje roditelja i djece razlikuju jedno je od velikih pitanja roditeljstva. Stvari obično idu dobro kada roditelji i djeca žele iste stvari – problemi počinju kada oni to ne žele! S druge strane, roditelji moraju biti glavni. Ali studije pokazuju da je velik dio (ponekad polovica!) svih ponašanja roditeljske kontrole s malom djecom idiosinkratičan i nepotreban. ... Read More »

Blagdanska jutra u Juhuhu-u donose posebna izdanja omiljenih emisija

Zabavan program kreće na Badnjak i trajat će cijelo vrijeme praznika.Iako i tijekom blagdana Juhuhu nastavlja svojim redovitim ritmom i sa svojim uobičajenim emisijama i crtićima za najmlađe, ipak program je mnogo svečaniji i u blagdanskome ugođaju. Radost i toplinu svakako unose prigodne pjesme pa se tako svako malo začuje “Dolazi nam Božić” i popularna pjesmica “Din-don”.Blagdanska jutra počnite uz Juhuhu u društvu omiljenih voditelja Dijane Vidušin, Amande Prenkaj, Marka ... Read More »

Na HTV-u dva tjedna dugometražnih animiranih hitova

 Od 26. prosinca do 5. siječnja 2023. godine svi ljubitelji dugometražnih animiranih crtića moći će uživati u filmskim hitovima na Hrvatskoj televiziji. Uz animirane, tu su i poznati naslovi obiteljskih filmova.Svake večeri na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) u popularnome terminu na rasporedu su filmovi koji će razveseliti i male i velike, ukratko cijelu obitelj.Prvi u nizu je film “Ledeno doba 2: Zatopljenje” koji je na rasporedu u ... Read More »

Čarolija Harry Pottera je na putu za Beč –Samo još nekoliko dana do Europske premijere!

16. prosinca Harry Potter™: Izložba slavi svoju europsku premijeru u srcu Europe i otvara svoja vrata u bečkom METAStadtu na samo nekoliko tjedana.Ulaznice se prodaju kao alva osigurajte svoje danas. Za točno par dana (počevši od 16. prosinca 2022.), obožavatelji Čarobnjačkog svijeta po prvi će put na europskoj lokaciji krenuti na svoje personalizirano putovanje kroz Harry Potter™: Izložba. Interaktivno iskustvo slavi ... Read More »

Udomiteljske obitelji ovog će Božića biti posebno radosne

PRIDRUŽITE SE AKCIJI „SPOJIMO HRVATSKA SRCA“ ZAKLADE „HRVATSKA ZA DJECU“ Zaklada “Hrvatska za djecu” Mama i tata su ono što trebaju sva djeca. Više od dvije tisuće mališana smješteno je u domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ovog Adventa, Zaklada „Hrvatska za djecu“ podsjeća na važnost udomljavanja. Treću godinu zaredom organizirana je akcija „Spojimo hrvatska srca“ koja ove godine ... Read More »

Dan je dan prijevremeno rođene djece -“Dan Palčića”

Svjetski dan nedonoščadi obilježava se svake godine 17. studenog i podiže svijest o ovoj ozbiljnoj zdravstvenoj krizi. Dan je pokrenula Europska zaklada za skrb o novorođenčadi (EFNCI) zajedno s partnerskim organizacijama u Europi. Jedna od najpoznatijih međunarodnih suosnivačkih organizacija je March of Dimes. Od svog početka 2008. godine, nebrojeni pojedinci i organizacije iz više od 100 zemalja udružuju snage s ... Read More »

Branjem maslina u Istri završen ovogodišnji projekt “UPOZNAJ HRVATSKU – DAROVI ZEMLJE”

Zvijezde i masline bile su posljednja ovogodišnja tema projekta „Upoznaj Hrvatsku – Darovi zemlje“ Zaklade „Hrvatska za djecu“. Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor” iz Karlovca po prvi su puta otputovali u Istru. Na jednodnevnom su izletu zaista vidjeli zvijezde. Naime, na početku edukativnog izleta u Zvjezdarnici u Višnjanu dočekao ih je prof. Korado Korlević. Spoj znanja, ... Read More »

Pridružite se besplatnoj edukaciji za trudnice „Zdrava mama, sretna beba“!

Sve što vas zanima, a niste imali priliku pitati, možete saznati na konferenciji „Zdrava mama, sretna beba“, u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska i tvrtke Populus Duo Trudni ste? Planirate trudnoću? Rodili ste, ali muče vas neka pitanja na koja nemate stručan odgovor? Sve što vas zanima saznajte na besplatnoj edukaciji „Zdrava mama, sretna beba“. Biti roditelj zasigurno je najljepši, ali ... Read More »

Stigla je nova pustolovna slikovnica svjetske glazbene ikone Paula McCartneyja

Legendarni Beatle Paul McCartney predstavio je nastavak popularne slikovnice “Hej super Djedice”, a ovog se puta avanturama pridružuje i Super Bakica u “Zelenoj podmornici Super Djedice”! Slikovnica je nadahnuta McCartneyevim vlastitim iskustvom super djedice za voljenu unučad, a u šarmantnoj priči uživat će i mladi i stari. Podmorska avantura malim istraživačima donosi brojna iznenađenja, obiteljsku zabavu, ali i razigrane reference na Beatlese. Izumi Super Djedice su legendarni, ... Read More »

Redovna tjelesna aktivnost djece zalog je zdrave budućnosti

OBAVEZNO JE 180 MINUTA U DANU TJELESNE AKTIVNOSTI ZA DJECU, 60 MINUTA ZA MLADE Posljednjih dana vodeći hrvatski stručnjaci upozoravaju na porazne podatke koji govore da 35% djece u Hrvatskoj živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Aktivna Hrvatska i Kineziološki fakultet pozivaju roditelje da potiču djecu na redovnu tjelesnu aktivnost koja je izrazito važna za sve, a posebno kada je riječ ... Read More »

Scroll To Top