Breaking News
Početna / Zdravlje / Alternativa

Alternativa

Feed Subscription

Općenito

Gastritis – kako si olakšati tegobe prirodnim putem i što napraviti ako nema poboljšanja

Gastritis je upala sluznice želuca koja može izazvati niz neugodnih simptoma, uključujući bol u trbuhu, mučninu, povraćanje i gubitak apetita. Iako postoje medicinski tretmani za ovo stanje, mnogi ljudi traže prirodne metode za ublažavanje simptoma i poboljšanje općeg zdravlja želuca. U ovom članku istražujemo kako si pomoći prirodnim putem, kao i korake koje treba poduzeti ako nema poboljšanja. Prirodni načini ... Read More »

Marko Vrančić, doktor koji je spojio naizgled nespojivo

U svijetu moderne medicine, neki liječnici istovremeno spajaju spašavanje života i estetsku medicinu, pokazujući izuzetnu vještinu i predanost u oba područja. Jedan od tih istaknutih stručnjaka je Dr.Marko Vrančić, renomirani kirurg čija strast prema medicini nadilazi konvencionalne granice. **Kirurgija kao Poziv** Dr. Marko Vrančić istaknuti torakalni kirurg, prepoznat je po svojoj stručnosti i inovativnom pristupu koji uspješno spaja torakalnu kirurgiju ... Read More »

Kolitis: Bolest koja mijenja život..

Što je Kolitis? Kolitis je upalna bolest crijeva koja uzrokuje upalu debelog crijeva. Postoje različiti tipovi kolitisa, uključujući ulcerativni kolitis, mikroskopski kolitis i infektivni kolitis. Ova bolest može imati značajan utjecaj na kvalitetu života oboljelih zbog svojih simptoma i komplikacija. Simptomi Kolitisa Simptomi kolitisa variraju ovisno o vrsti i težini upale. Najčešći simptomi uključuju: Bol u trbuhu: Jaka bol u ... Read More »

Namirnice za jelo tijekom ljetnih vrućina

Kao što vjerujemo, vrlo je važno da osoba popije osam čaša vode svaki dan kako bi održala zdravo tijelo. Ali ponekad, budući da je voda bezukusno piće, prijeđemo na druge tekućine i pića koja bi utažila žeđ. Ali dobra vijest je da ako ne volite piti vodu, razinu vode u svom tijelu možete zadovoljiti uzimanjem neke super hidratantne hrane s ... Read More »

Čajevi i njihova primjena

Ljekovite biljke imaju veliku ulogu u sprečavanju i liječenju raznih bolesti: Od njih pripremamo razne čajeve, sirupe, sokove, ekstrakte, tinkture, prah, obloge i ovoje, masti te oparke za kupelj. Radi poboljšavanja okusa, u čajeve je najzdravije dodavati limunov sok i med. Najdjelotvorniji su pijemo li ih tokom cijelog dana u gutljajima, a za pripremu čajeva vrijedi jedan način: uzima se ... Read More »

Lavanda kao lijek

Kada čujete riječ “lavanda”, mogli biste odmah pomisliti na svjetliju nijansu ljubičaste. Ali ova biljka ima više od njene boje. Evo samo neki primjeri kako koristiti i čemu služi ova predivna i nadasve ljekovita biljka.Ajmo redom…. Evo nekih primjera o mogućim zdravstvenim dobrobitima lavande, kao i o drugim upotrebama i potencijalnim rizicima koji dolaze s uporabom ove biljke. Što je ... Read More »

Novi proizvod Jadrankina formula : Vitamin D 4000 IU – Vaš saveznik u očuvanju imuniteta

Vitamin D je jedan od rijetkih vitamina koji se može sintetizirati u ljudskom organizmu, ali za to je potrebna sunčeva svjetlost. Optimalno vrijeme za njegovu aktivaciju putem sunčevih zraka je između 11 i 15 sati, kada su zrake najkraće. Ipak, zbog jačine sunčevog zračenja u to doba, izlaganje treba ograničiti na 10-15 minuta dnevno. Odnos između izlaganja suncu i zdravlja ... Read More »

Perimenopauza i menopauza: Kako si pomoći psihički i fizički?

Perimenopauza i menopauza prirodni su dijelovi života svake žene, no često su praćeni brojnim fizičkim i psihičkim promjenama. Riječ je o fazama koje donose izazove, ali uz prave savjete i podršku, moguće je proći kroz njih na što lakši način. Evo nekoliko ključnih aspekata koje je važno uzeti u obzir kako bi žena ostala zdrava i sretna tijekom ovog razdoblja. ... Read More »

Konoplja: Korisna na bezbroj načina

Procijenjeno je da postoji više od 20 000 mogućnosti kako koristiti ovu biljku, njeno sjeme i vlakna. Za gorivo, eko plastiku, kao građevinski materijal, za papir, tekstil… Od jednog jutra konoplje može se proizvesti toliko papira kao od 4 jutra drveća, daje značajno više vlakana nego pamuk i lan. Konoplja (Cannabis sativa L.) kultivirana još prije nekih 10 000 godina ... Read More »

Kako se najlakše riješiti celulita?

Celulit je estetski problem koji mnoge žene doživljavaju kao izazov u održavanju samopouzdanja i zadovoljstva vlastitim tijelom. Bez obzira na to jesu li mlade ili starije, vitke ili punije građe, mnoge se žene suočavaju s neželjenim “narančinim korama” na koži. Iako celulit nije opasan po zdravlje, njegova prisutnost može izazvati osjećaj nelagode i nezadovoljstva. Stoga, mnogi traže savjete i metode ... Read More »

Scroll To Top