Savjet:

Iva Koren

Kako pronaći ono što nas čini sretnima?

Što nas čini sretnima? Tako jednostavno pitanje a rijetko kad možemo dati jednostavan odgovor. Ali ako znamo točno što nas čini sretnima, to je odličan početak za okrenuti novi list u životu, onaj ka sreći i pozitivi. Ako vam je teško odgovoriti na pitanje, niste sami. Dapače, nije tako jednostavno kako nam se čini. Izuzetno je važno pitanje, ali i ... Read More »

Upoznajmo biljku “Mesožderku” !

Biljke mesožderke su biljke koje neke ili većinu svojih hranjivih tvari dobivaju hvatanjem i konzumiranjem životinja ili protozoa, obično insekata i drugih člankonožaca. Biljke mesožderke još uvijek stvaraju dio svoje energije fotosintezom. Biljke mesožderke prilagodile su se rastu na mjestima gdje je tlo tanko ili siromašno hranjivim tvarima, osobito dušikom, kao što su kisele močvare. Mogu se pronaći na svim ... Read More »

Pikini dnevnici – dan drugi

Ležim u krevetu, a kraj mene leži ONA. Bila je tako divna, glatka, slankasta, ali čvrsta i obla, najljepša kost ikad. Taman kad sam je dovoljno oblizala i krenula je gricnuti, naglo me probudio vrisak. Pogledala sam oko sebe, vani je bio mrak a čupava glava moje gazdarice bila je okrenuta prema meni. Nije mi bilo jasno što se dešava, ... Read More »

Pikini dnevnici – dan prvi

Još jedan dan kada se ulica kupa. Sve je mokro, pa ne mogu odvojiti dovoljno vremena za kakanje i razmišljanje kao inače. Moram se samo brzinski čučnuti, obaviti i vratiti u brlog. Ponekad se pitam zašto se ulica kupa bez šampona, i tko zapravo kontrolira vodu da usput mora okupati i mene? Najveća životinja koju zovemo „mama“ otišla je rano ... Read More »

Dan koji će mi promijeniti život

U ponedjeljak sam skupila novac i otišla se upisati u teretanu udaljenu svega stotinjak metara od mog doma. Tri puta tjedno, neograničeno vremenski – divota. Nisam skupila hrabrosti sve do srijede, i to samo zato što mi je dan bio užasan, i htjela sam se ispucati. Jutro mi je počelo tako da se alarm nije upalio već me probudio zaposlenik ... Read More »

Scroll To Top