Breaking News
Početna / Kuharica / Glavna jela (page 4)

Glavna jela

Feed Subscription

Pita harmonika

Sočna i brzo gotova pita harmonika koja je taj naziv dobila jer se kore slažu u “harmoniku”. RECEPT – RECIPE – 250g kora za pitu (pola pakiranja) – phyllo pastry – 2 jaja – eggs – 120g šećera – sugar – 200g jogurta (čašica) – yoghurt – 150ml ulja – oil – nekoliko borovnica – few blueberries – nekoliko usitnjenih ... Read More »

Rezanci s makom

– Nema se ovdje što puno pričati – pravo starinsko jelo, ili ih voliš ili ne voliš. Nisam ih jela godinama, i baš sam neki dan naišla na nekakav tekst o njima i odlučila ih napraviti.Mogu biti kao obrok ili kao desert. O bo ža vam! Video recept https://www.instagram.com/reel/ RECEPT: – 100ml mlijeka – milk – 60g šećera – sugar ... Read More »

Ljetna prehrana – Osvježavajući recept za zdrave muffine od povrća

Uživajte u ukusnoj i hranjivoj ljetnoj prehrani uz muffine punjene povrćem. Ljeto je u punom jeku, a to znači vrijeme za lagane, osvježavajuće i hranjive obroke. Dok se temperature dižu, važno je prilagoditi prehranu kako bismo osigurali dovoljno hranjivih tvari, ali i uživali u ukusnim obrocima. U tom duhu, predstavljamo vam jednostavan i zdrav recept za muffine od povrća koji ... Read More »

Antonijini keksići u obliku srca

(roza/crvene boje) • 175g brašna • 50g mljevenog badema • 50g šećera u prahu • 150g maslaca • 1 žumanjak • žlica ekstrakta badema – Crvena prehrambena bojaPostupak: * Miksati maslac, žumanjak, ekstrakt badema i šećer, dodati pomiješano brašno i mljeveni badem. * Zamijesiti tijesto i podijeliti ga na dva dijela. * U jedan dio dodati prehrambenu boju i dobro ... Read More »

Recepti od Šparoga

POČELA JE SEZONA CARSKIH ŠPAROGA NAKON BLAGDANA BOTANIST PREDLAŽE NUTRITIVNO BOGATA JELA Počela je sezona šparoga. Ovo sezonsko povrće od davnina se naziva još i carskim jer su po njega brodovima odlazili kako bi carevi na svom jelovniku imali veliki izbor jela koja su nutritivno bogata te vrijedna za naš organizam. Početkom sezone, a nakon blagdana u kojima smo uživali u hrani, ... Read More »

Punjena pečenka od sejtana

Sastojci: za pečenku: 2 šalice pšeničnog glutena, 1 žličica soli, 1 žlica maslaca od kikirikija, 1 žlica češnjaka u granulama, 2 šalice vode, nekoliko žlica ulja za oblikovanje; za punjenje: ½ sitno nasjeckane glavice luka, ½ šalice zobenih pahuljica, ½ šalice sojinih ljuspica, ¼ šalice namočenog ili kuhanog ječma, ¼ šalice namočene crvene leće, ¼ šalice namočene heljde, ¼ šalice ... Read More »

Krem juha od bundeve

Neki recepti bi trebali biti jednostavni kako ih je priroda zamislila, a po mom mišljenju juha od bundeve je jedno od takvih jela. Prirodni okus bundeve dovoljno je dobar da vam treba vrlo malo da napravite prekrasnu, kremastu juhu punog okusa. I dok je ponekad lijepo imati dotjeranu verziju sa svim dodacima, u 99% slučajeva ja to radim po ovom ... Read More »

Špinat, pire i hrenovke

Ručak naše mladosti, relativno brzo gotov, bez puno drame i lako riješiv dok na rukama imate dijete. Osigurava da ne ostanemo gladni, a uz špinat ipak unesemo i potrebne vitamine u organizam. Uzeli smo smrznutu kocku špinata te na zapršci od maslaca i brašna stavili da se kuha, dodavajući mlijeko ( može i vrhnje za kuhanje ), sol, papar, češnjak ... Read More »

Kako pripremiti sataraš?

Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog mesnom jelu ili samostalan obrok uz rižu ili krumpir. Kao i jelo Ratatouille, sataraš je ukusan i hladan, nakon što se prožmu sastojci. Najčešće se priprema od crvenog luka, paprike i rajčica, a često se priprema i uz dodatak tikvica, patlidžana i mrkve. Od začina se dodaje sol,a po želji žličica šećera, papar i ... Read More »

Specijalitet ljeta :Punjena paprika

Punjena paprika ili filana paprika pravo je ljetno jelo, moglo bi se reći baš ekvivalent sarmi u zimsko doba. Princip rada sarme i punjene paprike je također gotovo isti: smjesom od mljevenog mesa i riže se puni povrće (paprika ili kiseli kupus), razlika je jedino u tome što se punjena paprika kuha u više umaka od paradajza i okusom je ... Read More »

Scroll To Top