Ručak naše mladosti, relativno brzo gotov, bez puno drame i lako riješiv dok na rukama imate dijete. Osigurava da ne ostanemo gladni, a uz špinat ipak unesemo i potrebne vitamine u organizam.
Uzeli smo smrznutu kocku špinata te na zapršci od maslaca i brašna stavili da se kuha, dodavajući mlijeko ( može i vrhnje za kuhanje ), sol, papar, češnjak i muškatni oraščić. Kuha se 10ak minuta po preporuci proizvođača, no mi volimo i malo duže.
Za pire uzmite par krumpira, očistite ih od kore i isperite. Narežite ih na manje kockice i stavite u lonac s hladnom vodom i malo soli. Kuhajte dok ne omekšaju dovoljno da ih vilicom možete zdrobiti bez puno otpora. Zatim iscijedite vodu, u lonac s krumpirom dodajte mlijeka, maslaca i soli te miksajte dok se ne vide grudice. I gotovo!
Hrenovke dodajte u hladnu vodu i kad zakipi, kuhajte još malo dok ne nabubre.
(Zelene točkice po njima su kombinacija miješanja vilicom iz špinata, bez brige!)
Uz ručak nije nužno potrebna salata, ali svakako možete poslužiti naribanu mrkvu s dresingom ili zelenu salatu. Dobar tek, dragi naši!