Neki recepti bi trebali biti jednostavni kako ih je priroda zamislila, a po mom mišljenju juha od bundeve je jedno od takvih jela. Prirodni okus bundeve dovoljno je dobar da vam treba vrlo malo da napravite prekrasnu, kremastu juhu punog okusa. I dok je ponekad lijepo imati dotjeranu verziju sa svim dodacima, u 99% slučajeva ja to radim po ovom jednostavnom receptu. To je jednostavno sjajan JEDNOSTAVNI recept za juhu od bundeve, klasična verzija koja ima sve što treba i ništa što ne može biti ukusno-prestati-jesti!
Sasojci :
Oko 500 g bundeve
1 do 2 veća krumpira
2 mrkve
oko 7 dl vode
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
2 dl vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegete
sol
papar
Priprema :
Operite, ogulite i očistite bundevu i krumpir ,mrkve te narežite na kocke. Nasjeckajte luk i ogulite češnjak. Sve stavite kuhati u malo hladne, posoljene vode (toliko da pokrije povrće).
Kada je povrće mekano, propasirajte ga ili usitnite električnom sjeckalicom, blenderom..Ja stavim prvo kuhati mrkvice, krumpir na kocke ,pa nakon 15 min kuhanja tikvu ,luk pa češnjak.
Dodajte ostatak vode ovisno koliko želite da bude gusto te pred kraj vrhnje za kuhanje, Vegetu, soli i papra po želji i još jednom kratko prokuhajte.
Servirajte po želji.
Dobar tek !
Foto/obitelj.hr