U svijetu gdje se zdrav način života sve više promovira,obrok dobiva novo lice – jednostavno, hranjivo i ukusno jelo koje ujedinjuje moderno i klasično: tostirani kruh s avokadom i poširanim jajem. Ovaj obrok već je osvojio kafiće diljem Europe, a sada sve više ljudi uživa u njegovoj pripremi kod kuće. Savršen spoj zdravih masnoća, proteina i vlakana čini ovu kombinaciju ... Read More »
Glavna jela
Feed SubscriptionOgulinska masnica – Okus tradicije koji traje generacijama
U srcu Gorskog kotara, u malenom gradu Ogulinu, njeguje se recept koji mirisom i okusom vraća u djetinjstvo – Ogulinska masnica. Ovo tradicionalno jelo, jednostavnih sastojaka, no bogatog okusa i povijesti, pravi je simbol domaće kuhinje i zajedništva koje povezuje obitelji kroz generacije. Ogulinska masnica priprema se od mekanog dizanog tijesta punjenog pirjanim lukom i jajima, a cijela je tajna ... Read More »
Lazanje: Kraljica talijanske kuhinje na vašem stolu
Lazanje su jedno od najomiljenijih jela talijanske kuhinje, koje je osvojilo srca ljubitelja hrane diljem svijeta. Ova ukusna slojevita delicija od tankih ploča tjestenine, bogatog umaka i sira sinonim je za utjehu i užitak u svakom zalogaju. Iako je porijeklom iz Italije, lazanje su se prilagodile različitim kuhinjama i receptima, pa danas postoje mnoge varijante ovog jela. Bez obzira na ... Read More »
Šparoge – zdravi proljetni dar prirode i kako ih pripremiti
Zelene, divlje ili bijele – šparoge su omiljeni sezonski specijalitet Šparoge su jedno od prvih proljetnih povrća koje nas podsjeća da je priroda ponovno u punom zamahu. Ova zdrava i ukusna namirnica stoljećima je cijenjena u kulinarstvu i medicini zbog svojih brojnih nutritivnih svojstava. Osim što su niskokalorične, šparoge su bogate vitaminima A, C, E i K te mineralima poput ... Read More »
Burek sa sirom
BUREK SA SIROM (doslovno) Može li se ovo jelo nazvati burek sa sirom? Meso i sir u jednom. Kako god zvali – bogato, sočno, hrskavo – sve u jednom, i baš onako kako volim. VIDEORECEPT RECEPT – RECIPE – 500g mljevenog mesa – minced meat – glavica luka – onion – sol, papar – salt, paper – 500g kora – ... Read More »
Kuhar iz Kine već 14 godina oduševljava Zagrepčane
YAO, KAKVA PATKA! Popularni restoran Wok’n’Walk ove godine obilježava 14 godina vrhunske azijske kuhinje. Kroz godine su tisuće zaljubljenika u wok pronašle svoje omiljene okuse upravo ovdje, a iza svakog jela stoji talentirani kuhar Yao, koji u restoranu radi od prvog dana, donoseći autentične kineske recepte i vrhunsku kvalitetu. Yao je u Kini završio sedmogodišnje školovanje za kuhara, gdje je ... Read More »
Mesna štruca – Kraljica obiteljskog ručka
Mesna štruca, poznata i kao faširanac u obliku kruha, jedno je od omiljenih jela u mnogim hrvatskim kućanstvima. Ova sočna i aromatična delicija često se priprema za obiteljske ručkove jer je jednostavna, zasitna i lako prilagodljiva različitim okusima. Tradicija koja ne izlazi iz mode Mesna štruca vuče korijene iz europske kuhinje, a kod nas se često priprema s kombinacijom mljevenog ... Read More »
Fiš paprikaš: Kralj slavonskih kotlića
Slavonski specijalitet koji osvaja nepca Fiš paprikaš, poznat i kao “fiš”, jedan je od najpoznatijih kulinarskih specijaliteta Slavonije i Baranje. Ovaj riblji gulaš priprema se od svježe riječne ribe, a njegova bogata aroma i pikantni okus čine ga omiljenim jelom na obiteljskim okupljanjima, sajmovima i fišijadama. Osim što zadovoljava nepca, fiš paprikaš predstavlja i tradiciju, zajedništvo i umijeće kuhanja pod ... Read More »
Upoznajte obitelj Žganjer koja slavi 50 godina rada i još ne misle stati! Marina i Ivan dali su nam i recept za jesensku poslasticu!
Marina i Ivan Žganjer ove godine slave pedeset godina rada, a njihova priča prava je poslastica za sve one koji vole priče o vrijednim ljudima koji su sve stekli vlastitim rukama. Ovo je priča zbog koje ćete se rado uputiti u mjesto Jaškovo, smješteno između Karlovca i Ozlja gdje ova obitelj ima svoj restoran u kojem ćete poželjeti i prste ... Read More »
Varivo od graška – Ukusan i zdrav obrok za hladne dane
Kako temperature padaju, sve više žudimo za toplim, hranjivim jelima koja će nas zagrijati iznutra. Jedan od klasika hrvatske kuhinje koji se savršeno uklapa u ovu sezonu je varivo od graška. Ovo jednostavno, ali ukusno jelo s bogatom tradicijom posebno je popularno zbog svoje brze pripreme, a ujedno pruža obilje vitamina i minerala. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ... Read More »