BUREK SA SIROM (doslovno) Može li se ovo jelo nazvati burek sa sirom?
Meso i sir u jednom. Kako god zvali – bogato, sočno, hrskavo – sve u jednom, i baš onako kako volim.

RECEPT – RECIPE
– 500g mljevenog mesa – minced meat
– glavica luka – onion
– sol, papar – salt, paper
– 500g kora – phyllo pastry
– 4 jaja – eggs
– 350g svježeg sira – fresh cheese
– 200g jogurta – yoghurt
– 150ml ulja – oil
– 200ml mineralne – mineral water
– 1 prašak za pecivo – baking powder
Sitno narezati luk i na malo ulja pržiti meso petnaestak minuta, po želji podlijevati s malo vode. Ostaviti da se ohladi.Pomiješati jaja, svježi sir, jogurt, ulje, mineralnu i prašak za pecivo.Jednu koru u komadu staviti na dno kalupa.Ostale kore narezati na trakice i svaku odvojiti.Kore pomiješati sa smjesom i dobro promiješati da se sve kore natope.
Antonia Jagodić