Breaking News
Početna / Kuharica / Glavna jela / Burek sa sirom

Burek sa sirom

BUREK SA SIROM (doslovno) Može li se ovo jelo nazvati burek sa sirom?

Meso i sir u jednom. Kako god zvali – bogato, sočno, hrskavo – sve u jednom, i baš onako kako volim.

VIDEORECEPT

RECEPT – RECIPE

– 500g mljevenog mesa – minced meat

– glavica luka – onion

– sol, papar – salt, paper

– 500g kora – phyllo pastry

– 4 jaja – eggs

– 350g svježeg sira – fresh cheese

– 200g jogurta – yoghurt

– 150ml ulja – oil

– 200ml mineralne – mineral water

– 1 prašak za pecivo – baking powder

Sitno narezati luk i na malo ulja pržiti meso petnaestak minuta, po želji podlijevati s malo vode. Ostaviti da se ohladi.Pomiješati jaja, svježi sir, jogurt, ulje, mineralnu i prašak za pecivo.Jednu koru u komadu staviti na dno kalupa.Ostale kore narezati na trakice i svaku odvojiti.Kore pomiješati sa smjesom i dobro promiješati da se sve kore natope.

Izliti pola smjese u pleh, staviti meso i drugu polovinu smjese.Peći na 180 stupnjeva pedesetak minuta, ako vam krene zagarati, stavite foliju.Ohladite i uživajte.

Antonia Jagodić

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top