Znate li....
Početna / Kuharica / Deserti (page 7)

Paradižet ili šnenokle

Danas pravimo nešto jako fino,a podsjeća na djetinjstvo.Mislim da nema osobe koja ovo ne voli jesti. Paradižet ili šnenokle (njem. Schneenockerln) je naziv za slatki kolač, specijalitet austrijske kuhinje. Paradižet je udomaćen u našim krajevima pa ga mnogi (krivo) smatraju domaćim specijalitetom.Priprema se tako da se u mlijeko stavi kuhati štapić vanilije. Žumanjci i šećer se pjenasto izmiješaju, zatim se ... Read More »

La Casa Mime’s – Fenomenalno novo gastro mjesto u samom srcu Istre

Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila. Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra, već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži, nešto su čemu težimo kako bi pobjegli od užurbane svakodnevice. Ljubitelji kvalitetnih domaćih namirnica, oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za jedno gastro mjesto. U prekrasnom Svetvinčenatu otvoren je šarmantni restoran La casaMime’s, ... Read More »

Muffini

Muffini omiljeni kolači a brzinski ,uz to omiljeni djeci a među jeftinijim slasticama.Danas smo isprobali recept,nama je super pa ga dijelimo s vama: Sastojci : 2 šalice višenamjenskog brašna 3 žličice praška za pecivo ½ žličice soli ¾ šalice bijelog šećera 1 jaje čokolada Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u velikoj zdjeli. Napravite rupu u sredini. U ... Read More »

Marelica kraljica voćnjaka

Fizički opisStabla marelica su mala i raširena, sa širokim jajolikim listovima koji imaju zašiljene vrhove. Listovi su svjetlozeleni i drže se uspravno na grančicama. Samooplodni cvjetovi su bijeli u punom cvatu i nose se pojedinačno ili dvostruko u čvoru na vrlo kratkim stabljikama. Plodovi su koštice s velikom pljosnatom košticom, odnosno košticom, unutar koje se nalazi sjemenka. Po obliku sličan ... Read More »

Palačinke

Danas smo za pravili palačinke! Iako naizgled izgleda jednostavno, palačinke znaju zadati itekako puno muka. Izdvojili smo jedan nama drag recept: Sastojci : 1/2 šalice višenamjenskog brašna3 žlice šećera1 žlica praška za pecivo1/4 žličice soli1/8 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića2 velika jaja, sobne temperature1/4 šalice mlijeka, na sobnoj temperaturi1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije3 žlice neslanog maslaca ( po želji )Malo ... Read More »

Uje Oil Bar desetim rođendanom otvara novo poglavlje: predstavljene su izložbena ribarnica i nova konoba

Splitska gastro institucija oduvijek podiže ljestvicu, a noviteti na lokaciji u Dominisovoj ulici osiguravaju uživanje u vrhunskoj spizi svim čulima Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više od mjesta za objed jer svaki aspekt ove kulinarske priče pomno je osmišljen. Povodom desetog rođendana, ... Read More »

Nesvakidašnji okusi omiljenog ljetnog deserta koje ne želite propustiti dolaze iz Orijenta

Slastičarnica Orijent i ove je godine bogatu ponudu sladoleda nadopunila novim božanstvenim okusima, pretvorenim u najbolje lagane kremaste teksture Sunce i visoke temperature najbolji su pokazatelji da je ljeto pred vratima te da je pravo vrijeme za pronalazak načina kako da suzbijemo istu. U moru načina kojima možemo sniziti tjelesnu temperaturu nalazi se ledeni desert, omiljen u cijelome svijetu.  Sladoled, ... Read More »

Povijest sladoleda

Što nismo znali o sladoledu ? Poznato je da podrijetlo sladoleda seže sve do drugog stoljeća prije Krista, iako za njegovo otkriće nije nedvojbeno zaslužan nijedan konkretan datum nastanka ili izumitelj. Znamo da je Aleksandar Veliki uživao u snijegu i ledu začinjenom medom i nektarom. Biblijske reference također pokazuju da je kralj Salomon volio ledena pića tijekom berbe. Za vrijeme ... Read More »

Recept naših baka Pohani kruh

Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha. Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast. Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju . Par trikova kako napraviti fini hrskavi  pohani kruh Kruh Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ... Read More »

Marijana Mikulić – Torta od mrkve

Marijana Mikulić naša prelijepa hrvatska kazališna ,televizijska i filmska glumica podijelila je jednu finu tortu od mrkve sa nama. Torta od mrkve Sastojci za biskvit ; 360 g sitno ribane mrkve 300 g bijelog pirovog brašna 10 g praška za pecivo Žličica sode bikarbone Pola žličice soli Čajna žlica cimetaSve spojiti u jednoj zdjeli.U drugoj zdjeli miksati 3 jaja, dodati ... Read More »

Scroll To Top