Savjet:

Vaš kutak

Kako pronaći ono što nas čini sretnima?

Što nas čini sretnima? Tako jednostavno pitanje a rijetko kad možemo dati jednostavan odgovor. Ali ako znamo točno što nas čini sretnima, to je odličan početak za okrenuti novi list u životu, onaj ka sreći i pozitivi. Ako vam je teško odgovoriti na pitanje, niste sami. Dapače, nije tako jednostavno kako nam se čini. Izuzetno je važno pitanje, ali i ... Read More »

Upoznajmo biljku “Mesožderku” !

Biljke mesožderke su biljke koje neke ili većinu svojih hranjivih tvari dobivaju hvatanjem i konzumiranjem životinja ili protozoa, obično insekata i drugih člankonožaca. Biljke mesožderke još uvijek stvaraju dio svoje energije fotosintezom. Biljke mesožderke prilagodile su se rastu na mjestima gdje je tlo tanko ili siromašno hranjivim tvarima, osobito dušikom, kao što su kisele močvare. Mogu se pronaći na svim ... Read More »

Savjeti za sigurnost vatrometa i ljudi

Ako je vatromet legalan tamo gdje živite, imajte na umu ove sigurnosne savjete: Djeca se nikada ne bi trebala igrati s vatrometom. Stvari poput petardi, raketa i prskalica jednostavno su preopasne. Ako djeci dajete prskalice, neka ih drže vani i podalje od lica, odjeće i kose. Prskalice mogu doseći 1800°F (982°C) — dovoljno vruće da rastali zlato. Kupujte samo legalne ... Read More »

Čarolija Harry Pottera je na putu za Beč –Samo još nekoliko dana do Europske premijere!

16. prosinca Harry Potter™: Izložba slavi svoju europsku premijeru u srcu Europe i otvara svoja vrata u bečkom METAStadtu na samo nekoliko tjedana.Ulaznice se prodaju kao alva osigurajte svoje danas. Za točno par dana (počevši od 16. prosinca 2022.), obožavatelji Čarobnjačkog svijeta po prvi će put na europskoj lokaciji krenuti na svoje personalizirano putovanje kroz Harry Potter™: Izložba. Interaktivno iskustvo slavi ... Read More »

Terme Sveti Martin – savršena lokacija za poseban adventski doživljaj

Prosinac je mjesec lijepih želja i vrijeme za stvaranje još ljepših uspomena. Na kraju godinevažno je posvetiti se zdravlju tijela i duha te napuniti svoj organizam pozitivnom energijom zanovu godinu koja nam stiže. IZVOR: iStock, autor: evgenyatamanenko Savršen zimski odmor možete si priuštiti posjetom wellness resorta i opuštanjem u toplojtermomineralnoj vodi. Jedna od takvih idiličnih destinacija su i https://www.termesvetimartin.com/hr/,smještene usred ... Read More »

Zanimljivosti o Svetom Nikoli koje možda niste znali!

Danas je blagdan sv. Nikole Danas je blagdan sv. Nikole – jednog od omiljenih svetaca diljem svijeta. Svoju omiljenost u narodu ponajprije ima zahvaliti brojnim legendama koje svjedoče veliku svečevu ljubav prema najmanjima, siromašnima… Svima koji nose ime tog sveca čestitamo njihov imendan! Sveti Nikola, je prvi od tri popularnih dobrotvora, koji u prosincu posjete i daruju djecu. Vjerojatno znate ... Read More »

Jakov Viszmeg u KAIROS Wellness – Health & beauty center promovirao knjigu “Ramona”

Prije same promocije imali smo čast dobiti knjigu ranije od našeg Jakova koji je postao u Osijeku najmlađi autor svoje prve knjige ‘Ramone’. Glavna mu je inspiracija za ovaj roman bila odvažna,hrabra žena, čvrstog karaktera i hladne glave prilikom donošenja važnih odluka i poteškoća u životu sa kojima se današnja žena susreće. Posebna gošća bila je Sandra Lončarić, glumica HNK ... Read More »

Amerikanci ,i djeca na lajnama ?!

Nakon završetka radnog vremena i ugodne šetnje gradom obavljajući sitan šoping uredske opreme ( selotejp, kalkulator i papir-blokići ), bacila sam oko na Facebook i ugledala jednu meni provokativnu fotku. Otac s malim djetetom u trgovini. Ništa tu ne bi bilo čudno da otac nije na telefonu a malac NA LAJNI. Čitajući dalje komentare, iznimno uzrujana nad tim činom, vidjela sam ... Read More »

Latvija zabranjuje uzgoj zivotinja za krzno

Još jedna pobjeda za žrtve mode: Latvija će do 2028. završiti s uzgojem krznaša Umiru i do 20 minuta u plinskim komorama radi krzna! – Nazire se kraj hororu – u Latviji se uzgaja i ubija više od 580 000 kanadskih kuna, lisica i činčila Brojne organizacije za zaštitu životinja okupljene u koaliciji Fur Free Alliance, uključujući udrugu Prijatelji životinja, ... Read More »

Kolumna : U potrazi nje ,našao sebe !

Jeste li se ikad pitali gubite li ljubavlju slobodu? Jeste li mislili, kao što sam i ja, da davanjem sebe gubite sebe? Da vezivanjem za jednu osobu ostajete bez svega ostalog, i da time nešto propuštate u životu? Ako jeste, bio sam isti kao i vi… U potrazi nje, pronašao sam sebe. Našavši sebe, shvatio sam da nju volim više ... Read More »

Scroll To Top