Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Mileram torta kraljica proljeća

Mileram torta kraljica proljeća

S toplim vremenom su stigle i osvježavajuće voćne torte i kolači. Mileram tortu svi volimo tijekom ljetnih vrućina, a vrlo je dekorativna i kao poklon za rođendan.

Ova smjesa je za kalup od 26 centimetara, ali sam ja htjela da mi torta bude višlja pa sam koristila kalup od 24 centimetra.

TIJESTO – DOUGH

– 250g brašna – flour

– 100g šećera – sugar

– 10g praška za pecivo (vrećica) – baking powder

– 8g vanilin šećera (vrećica) – vanilla sugar

– 80g maslaca – butter

– 1 jaje – egg

U posudu s brašnom pomiješati prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i jaje.Zamijesiti podatno tijesto. (Ja svoje nisam stavljala u hladnjak, ali možete dok kuhate kremu).Razvaljati tijesto na papiru za pečenje, a kalup od 24cm nauljiti pa pobrašniti te oprezno prenijeti u kalup.Slobodno ga možete popravljati i kidati, i ako krene pucati – nije problem: samo ga zakrpate.

KREMA – FILLING

– 500ml mlijeka – milk

– 2 pudinga od vanilije – vanilla pudding

– 200g šećera – sugar

– 800g milerama – sour cream+

– 400g smrznutog šumskog voća – frozen forest fruit

– 1 preljev za torte – cake topping

Odvojiti malo mlijeka od 500ml i pomiješati sa šećerom i pudingom, a  ostatak mlijeka staviti da zakuha.U uzavrelo mlijeko dodati pripremljeni pudding i kuhati na srednjoj vatri dok se ne zgusne.U vreli puding dodati mileram i dobro izmiješati.Kremu odmah preliti u kalup s tijestom.Preko kreme ravnomjerno rasporedite smrznuto voće.Peći na 170 stupnjeva 70 minuta.

Ostaviti da se potpuno ohladi i tortu preliti svijetlim preljevom za torte (upute za pripremu preljeva su uvijek na vrećici).Staviti Mileramku u hladnjak da se hladi minimalno 10 sati.Drugi dan lagano nožem odvojiti bočne strane obruča i ukrasiti tortu po želji.

Antonia Jagodić

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top