S toplim vremenom su stigle i osvježavajuće voćne torte i kolači. Mileram tortu svi volimo tijekom ljetnih vrućina, a vrlo je dekorativna i kao poklon za rođendan.
Ova smjesa je za kalup od 26 centimetara, ali sam ja htjela da mi torta bude višlja pa sam koristila kalup od 24 centimetra.
TIJESTO – DOUGH
– 250g brašna – flour
– 100g šećera – sugar
– 10g praška za pecivo (vrećica) – baking powder
– 8g vanilin šećera (vrećica) – vanilla sugar
– 80g maslaca – butter
– 1 jaje – egg
U posudu s brašnom pomiješati prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i jaje.Zamijesiti podatno tijesto. (Ja svoje nisam stavljala u hladnjak, ali možete dok kuhate kremu).Razvaljati tijesto na papiru za pečenje, a kalup od 24cm nauljiti pa pobrašniti te oprezno prenijeti u kalup.Slobodno ga možete popravljati i kidati, i ako krene pucati – nije problem: samo ga zakrpate.
KREMA – FILLING
– 500ml mlijeka – milk
– 2 pudinga od vanilije – vanilla pudding
– 200g šećera – sugar
– 800g milerama – sour cream+
– 400g smrznutog šumskog voća – frozen forest fruit
– 1 preljev za torte – cake topping
Odvojiti malo mlijeka od 500ml i pomiješati sa šećerom i pudingom, a ostatak mlijeka staviti da zakuha.U uzavrelo mlijeko dodati pripremljeni pudding i kuhati na srednjoj vatri dok se ne zgusne.U vreli puding dodati mileram i dobro izmiješati.Kremu odmah preliti u kalup s tijestom.Preko kreme ravnomjerno rasporedite smrznuto voće.Peći na 170 stupnjeva 70 minuta.
Ostaviti da se potpuno ohladi i tortu preliti svijetlim preljevom za torte (upute za pripremu preljeva su uvijek na vrećici).Staviti Mileramku u hladnjak da se hladi minimalno 10 sati.Drugi dan lagano nožem odvojiti bočne strane obruča i ukrasiti tortu po želji.
