STARINSKA ORAH TORTA- posebno draga našim bakama. S jednostavnim sastojcima, a predivnog bogatog orašastog okusa. Meni su ovakve starinske torte savršene.Imaju sve što jedna torta treba imati, bez izmišljenih sastojaka, a svakoga će oduševiti. Volite li starinske torte i koja vam je najdraža?
BISKVIT – SPONGE (kalup 24-26cm)
– 6 jaja – eggs
– 200g šećera – sugar
– 150g mljevenih oraha – walnuts
– 100g brašna – flour
– 2 žlice krušnih mrvica
– bread crumbs
Miksati jaja i šećer.Dodati brašno i mljevene orahe pomiješane s krušnim mrvicama.Smjesu za biskvit izliti u kalup 24 ili 26 centimetara.Peći na 180 stupnjeva 45 minuta (provjeriti čačkalicom je li biskvit pečen).Kad se prohladio, biskvit prerezati na dva dijela.
KREMA – FILLING
– 2 jaja – eggs- 200ml mlijeka – milk
– 30g brašna – flour
– 250g margarina – butter
– 200g šećera u prahu – powdered sugar
– 200g mljevenih oraha – walnuts
– žličica ruma – tsp rum
U malo mlijeka umiješati jaja i brašno, a ostatak mlijeka staviti da zakuha.U zakuhalo mlijeko dodati smjesu s jajima i skuhati kao puding.Ohladiti i u ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin i šećer.Umiješati orahe i žličicu ruma.
SLAGANJE: biskvit > krema > biskvit > krema
Antonia Jagodić