Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / LEDENO NEBO bez pečenja

LEDENO NEBO bez pečenja

– jedan od najdražih kolača iz djetinjstva, ali ovaj put bez jaja i pečenja biskvita, a dodala sam mu i jagode. Kremasto, osvježavajuće – savršeno!

PODLOGA – CRUST

– 200g petit keksa – butter cookies

– 100ml mlijeka za umakanje keksa

– for dipping cookies

KREMA – FILLING

– 600ml mlijeka – milk

– 2 pudinga od vanilije – vanilla pudding powder

– 100g šećera – sugar

– 2 vanilin šećera – vanilla sugar

– 100g maslaca – butter

+ 250ml vrhnja za šlag ili 1 vrećica šlaga – whipping cream

+ 250g svježih jagoda – fresh strawberries

Odvojiti oko 100ml mlijeka pomiješati puding i šećere, a ostatak mlijeka staviti kuhati.Kad mlijeko zakuha – skuhati puding.Ohladiti i u ohlađen puding umiksati maslac.

Svaki keks umočiti u mlijeko i slagati u kalup promjena 20 puta 30 centimetara.Kremu podijeliti na dva dijela i prvi dio namazati preko keksa.Jagode narezati i poslagati preko prvog sloja kreme.Namazati drugi sloj kreme.Izraditi 250ml vrhnja za šlag i premazati cijeli kolač.Dobro ohladiti.

Antonia Jagodić
Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top