– jedan od najdražih kolača iz djetinjstva, ali ovaj put bez jaja i pečenja biskvita, a dodala sam mu i jagode. Kremasto, osvježavajuće – savršeno!
PODLOGA – CRUST
– 200g petit keksa – butter cookies
– 100ml mlijeka za umakanje keksa
– for dipping cookies
KREMA – FILLING
– 600ml mlijeka – milk
– 2 pudinga od vanilije – vanilla pudding powder
– 100g šećera – sugar
– 2 vanilin šećera – vanilla sugar
– 100g maslaca – butter
+ 250ml vrhnja za šlag ili 1 vrećica šlaga – whipping cream
+ 250g svježih jagoda – fresh strawberries
Odvojiti oko 100ml mlijeka pomiješati puding i šećere, a ostatak mlijeka staviti kuhati.Kad mlijeko zakuha – skuhati puding.Ohladiti i u ohlađen puding umiksati maslac.
Svaki keks umočiti u mlijeko i slagati u kalup promjena 20 puta 30 centimetara.Kremu podijeliti na dva dijela i prvi dio namazati preko keksa.Jagode narezati i poslagati preko prvog sloja kreme.Namazati drugi sloj kreme.Izraditi 250ml vrhnja za šlag i premazati cijeli kolač.Dobro ohladiti.