Znate li....
Početna / Vaš kutak / Antonia / Voćne kremšnite kolač koji morate probati

Voćne kremšnite kolač koji morate probati

Kombinacija kreme od vanilije, šumskog voća i lisnatog tijesta – ovo je kolač mog života.Ako ste ljubitelj klasičnih kremšnita, probajte i ove s voćnim twistom. Mene su oduševile.

KORA – CRUST (KALUP: 20 sa 30 centimetara)

– 250g lisnatog tijesta – puff pastry

Ja sam koristila jedan blok smrznutog lisnatog koje sam podijelila na pola, tanko razvaljala, izbockala vilicom i pekla na 200 stupnjeva par minuta.

KREMA – FILLING

– 700ml mlijeka – milk

– 3 žumanjka – egg yolk

– 2 vanilin šećera (20g) – vanilla sugar

– 100g šećera – sugar

– 90g gustina – cornstarch

– 50g maslaca – butter

– 250ml slatkog vrhnja – whipped cream

Pomiješati žumanjke i šećer, pa dodati oko 200 mililitara mlijeka, gustin i vaniliju. Dobro izmiksati da bude bez grudica.Ostatak mlijeka staviti da zakuha.U uzavrelo mlijeko dodati smjesu sa žumanjcima i kuhati još par minuta na laganoj vatri uz konstantno miješanje dok se ne zgusne.

Kremu ohladiti.

U ohlađenu kremu dodati maslac i dobro izmiksati.Postepeno dodavati slatko vrhnje uz konstantno miksanje (vrhnje ne treba prije miksati).

VOĆNI SLOJ – FRUIT FILLING

– 200g šumskog voća – forest fruit

– 50g šećera – sugar

– 15g gustina – cornstarch

– 50ml vode

U posudu za kuhanje staviti voće, šećer i pola vode i kuhati dok ne provrije.U ostatak vode pomiješati gustin da bude bez grudica.Kad je voće zakuhalo – dodati smjesu s gustinom i lagano kuhati još dvije minute.Ohladiti na sobnoj temperaturi.

U pleh staviti jednu koru lisnatog tijesta – pola kreme – voćni sloj – ostatak kreme – druga kora lisnatog tijesta.Posuti šećerom u prahu i doooobro ohladiti.

Instagram

Antonia Jagodić

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top