Savjet:
Starinske krafne s pekmezom

Starinske krafne s pekmezom

Sezona nam je krafni, i jedva sam dočekala ovo doba godine da ih napokon mogu zamijesiti.

Ne znam zašto krafne nekako ne pašu ljeti tako dobro kako pašu zimi.

Volim klasične krafne s pekmezom iako bih rado probala i ove ostale što nam se nude. Koji ste vi tip krafne? Prazna, s marelicom ili nekim ekskluzivnijim punjenjem?

RECEPT – RECIPE

-1 kocka kvasca – yeast

– 50ml ulja – oil

– 400ml mlijeka – milk

– 2 jaja – eggs

– 60g šećera – sugar

– 1 vanilin šećer – vanilla sugar

– korica limuna ili naranče

– lemon orange zest

– 700g brašna – flour

– prstohvat soli – pinch of salt

U posudu s kvascem dodati malo mlakog mlijeka.Dodati malo šećera i brašna te malo pomiješati i ostaviti na toplom da se kvasac aktivira.Kvas prebaciti u veću posudu u kojoj ćete zamijesiti tijesto.Dodati ulje, mlijeko, jaja, šećer i vanilin šećer te koricu limuna i prstohvat soli.Dodavati brašno i zamijesiti tijesto.Posudu s tijestom pokrijte s plastičnom folijom i ostavite na toplom 45 minuta da se udvostruči.

Tijesto premijesite i opet ga stavite dizati 45 minuta.

Tijesto deblje razvaljati i čašom vaditi krafne (moje su bile i manje i veće).Krafne pokriti krpom i staviti još pola sata da se dižu.Za to vrijeme ugrijte ulje i pržite par minuta sa svake strane.

ANTONIA JAGODIĆ

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top