Rižoto je jedno od najpoznatijih jela talijanske kuhinje, ali je jednako omiljen i u hrvatskim domovima i restoranima. Prava čarolija ovog jela skriva se u jednostavnim sastojcima, pažnji tijekom pripreme i, naravno, u strpljenju. Savršen rižoto ne kuha se na brzinu – on se njeguje polako, uz stalno miješanje i dodavanje temeljca, dok zrna riže ne postanu kremasta, a opet ... Read More »
Predjela
Feed SubscriptionTzatziki – Kremasti kralj među umacima stiže iz Grčke
Osvježavajući spoj jogurta, krastavaca i začina osvojio je svijet – donosimo vam i autentičan recept za savršen domaći caziki Grčka kuhinja poznata je po svojim mediteranskim okusima, svježim sastojcima i jednostavnosti pripreme. Među brojnim jelima jedno se posebno ističe kao savršen prilog ljetnim obrocima – caziki (tzatziki). Riječ je o hladnom umaku od jogurta, svježeg krastavca, češnjaka i maslinova ulja, ... Read More »
Vrijeme je kamenica kraljevskih školjaka hrvatskog juga
UZ OVA TRI RECEPTA I SAMI MOŽETE UŽIVATI U SVJETSKI POZNATOJ DELICIJI Početak ožujka s nestrpljenjem očekujemo svake godine. Vrijeme je to kraljice među školjkama – kamenice. Onu malostonsku, Ostrea edulis, više od 20 godina uzgaja obitelj Šare. Upravo su njihovi restorani ovih dana glavno odredište kad je uživanje u ovoj deliciji u pitanju. „Oko blagdana Sv. Josipa kamenica je ... Read More »
Pet brzih recepata za vruće ljetne dane
Ljeto je vrijeme kada se svi želimo opustiti i uživati u toplim danima, a kuhanje često pada u drugi plan. No, to ne znači da moramo žrtvovati ukusne obroke. Donosimo vam pet brzih i osvježavajućih recepata koji će vam pomoći da se hranite zdravo i ukusno, čak i kada su temperature visoke. 1. Hladna juha od krastavaca i jogurta Ova ... Read More »
Recepti od vrganja po preporuci Botanista
FRIŠKI VRGANJI HIT SU U JESENSKIM JELIMA Vrijeme je jedne od jesenskih najdražih nam delicija – vrganja. Stotine i stotine ljudi preplavile su šume, a naročito one na Medvednici kako bi ubrali svježe vrganje. Zagrebačka zelena oaza, restoran Botanist iz Remetinečke ceste 1, upravo je poznata po velikim vrganjima u svom vrtu, a ovih dana konačno smo dočekali i ovu ... Read More »
Kako napraviti domaći sladoled i rashladiti se u ljetne dane?
Dok sunce nemilosrdno obasjava grad, a temperature dosežu vrhunac, nema ništa bolje od osvježavajućeg sladoleda koji će nas rashladiti i uljepšati ovo vruće ljeto. Bez obzira jeste li u potrazi za klasikom poput vanilije i čokolade ili želite isprobati neke eksperimentalne okuse, domaći sladoled uvijek je pun pogodak. Slatki užitak iz vlastite kuhinje Priprema sladoleda kod kuće ne samo da ... Read More »
Pohane punjene kuglice od krumpira sa slaninom
Ako tražite brz i ukusan zalogaj za iznenadne goste ili jednostavno želite razveseliti svoje ukućane nečim posebnim, ove pohane punjene kuglice od krumpira sa slaninom savršena su opcija. Hrskave izvana, a mekane iznutra, ove kuglice skrivaju sirastu iznenađenje u sredini, što ih čini neodoljivima. Priprema je jednostavna, a sastojci su vjerojatno već u vašoj kuhinji. Uživajte u ovom slasnom predjelu ... Read More »
Namaz od avokada: Zdrava delicija koja osvaja stolove
Jednostavan, ukusan i pun hranjivih tvari – donosimo vam recept za najpoznatiji zeleni namaz U posljednjih nekoliko godina avokado je postao nezaobilazan sastojak u zdravoj prehrani, a njegov najpopularniji oblik – namaz od avokada – sve češće se nalazi na jelovnicima diljem Hrvatske. Ova jednostavna, a nutritivno bogata delicija, ne samo da odlično pristaje uz topli tost ili svježe povrće, ... Read More »
Zdrav obrok za savršen dan: Tostirani kruh s avokadom i poširanim jajem
U svijetu gdje se zdrav način života sve više promovira,obrok dobiva novo lice – jednostavno, hranjivo i ukusno jelo koje ujedinjuje moderno i klasično: tostirani kruh s avokadom i poširanim jajem. Ovaj obrok već je osvojio kafiće diljem Europe, a sada sve više ljudi uživa u njegovoj pripremi kod kuće. Savršen spoj zdravih masnoća, proteina i vlakana čini ovu kombinaciju ... Read More »
Ogulinska masnica – Okus tradicije koji traje generacijama
U srcu Gorskog kotara, u malenom gradu Ogulinu, njeguje se recept koji mirisom i okusom vraća u djetinjstvo – Ogulinska masnica. Ovo tradicionalno jelo, jednostavnih sastojaka, no bogatog okusa i povijesti, pravi je simbol domaće kuhinje i zajedništva koje povezuje obitelji kroz generacije. Ogulinska masnica priprema se od mekanog dizanog tijesta punjenog pirjanim lukom i jajima, a cijela je tajna ... Read More »