Breaking News
Početna / Kuharica (page 18)

Marelica kraljica voćnjaka

Fizički opisStabla marelica su mala i raširena, sa širokim jajolikim listovima koji imaju zašiljene vrhove. Listovi su svjetlozeleni i drže se uspravno na grančicama. Samooplodni cvjetovi su bijeli u punom cvatu i nose se pojedinačno ili dvostruko u čvoru na vrlo kratkim stabljikama. Plodovi su koštice s velikom pljosnatom košticom, odnosno košticom, unutar koje se nalazi sjemenka. Po obliku sličan ... Read More »

Japanska gastro pustolovina u srcu Zagreba – soho sushi rolls & poke bowls

Zasluženu reputaciju među ljubiteljima sushija, SoHo sushi rolls & poké bowls opravdao je i uvijek maštovitim rolicama Iako se donedavno sushi smatrao izrazito egzotičnim, vrlo brzo postao je mainstream i u kratkom roku osvojio je simpatije brojnih Hrvata. SoHo sushi rolls & poké bowls provjereno je dobra adresa za sve ljubitelje sushi rolica. Smješten je u Palmotićevoj 2, u samom centru Zagreba, a razigranim ... Read More »

Krolo vina daruju!

Neophodno je posvetiti se selektivnoj berbi za proizvodnju kvalitetnog Roséa, jer je to svježe vino, bez dorade. Da bi okus ostao svjež, a Rosé boja izuzetno svijetla poput onih u Provansi, bere se ranije, prije nego što poveća vrijednost šećera u grožđu. Grenache noir crna sorta uklopljena u luksuz jednog od upečatljivijih Roséa na hrvatskom tržištu. U ovom vinu arome ... Read More »

Palačinke

Danas smo za pravili palačinke! Iako naizgled izgleda jednostavno, palačinke znaju zadati itekako puno muka. Izdvojili smo jedan nama drag recept: Sastojci : 1/2 šalice višenamjenskog brašna3 žlice šećera1 žlica praška za pecivo1/4 žličice soli1/8 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića2 velika jaja, sobne temperature1/4 šalice mlijeka, na sobnoj temperaturi1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije3 žlice neslanog maslaca ( po želji )Malo ... Read More »

Rižoto od plodova mora

Danas kuhamo za vas : 450g kozica u ljusci 36 malih dagnji 100g filea grdobine tanko narezanog 50g lignje očišćene i tanko narezane 25 ml maslinovog ulja 1 češanj češnjaka nasjeckana 1 srednja mrkva nasjeckani 1 štapić celera nasjeckan1 mali luk nasjeckan1 manji poriluk nasjeckan¼ crvenog čilija nasjeckanog1 rajčica nasjeckana1/8 žličice šafrana 900 ml ribljeg temeljca Za rižoto50 g maslaca ... Read More »

Nesvakidašnji okusi omiljenog ljetnog deserta koje ne želite propustiti dolaze iz Orijenta

Slastičarnica Orijent i ove je godine bogatu ponudu sladoleda nadopunila novim božanstvenim okusima, pretvorenim u najbolje lagane kremaste teksture Sunce i visoke temperature najbolji su pokazatelji da je ljeto pred vratima te da je pravo vrijeme za pronalazak načina kako da suzbijemo istu. U moru načina kojima možemo sniziti tjelesnu temperaturu nalazi se ledeni desert, omiljen u cijelome svijetu.  Sladoled, ... Read More »

Povijest sladoleda

Što nismo znali o sladoledu ? Poznato je da podrijetlo sladoleda seže sve do drugog stoljeća prije Krista, iako za njegovo otkriće nije nedvojbeno zaslužan nijedan konkretan datum nastanka ili izumitelj. Znamo da je Aleksandar Veliki uživao u snijegu i ledu začinjenom medom i nektarom. Biblijske reference također pokazuju da je kralj Salomon volio ledena pića tijekom berbe. Za vrijeme ... Read More »

Škampi na buzaru i vina Krolo

Danas smo izdvojili za vas jedan poseban recept: Škampi na buzaru. Mi smo ih kušali, probajte i vi! Ovaj brzi i jednostavan recept za škampe začinjen je češnjakom, vinom, rajčicama i posebnom mješavinom začina. Poznato i kao škampi na buzaru, što u doslovnom prijevodu znači “gulaš od škampa”, ovo jelo može biti na stolu za oko 40 minuta. Kuhanje na ... Read More »

Recept naših baka Pohani kruh

Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha. Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast. Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju . Par trikova kako napraviti fini hrskavi  pohani kruh Kruh Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ... Read More »

Dalmatinska Pašticada

Odabrali smo recept za vas tradicionalan dalmatinski recept . Sastojci 1 kg junećeg buta 100 g špeka 4 režnja češnjaka 2 dcl vinskog octa 1 dcl prošeka 1 dcl crnog vina 2 glavice crvenog luka pasirana rajčica 0.5 dcl ulja 100 gr mrkve brašno 100 gr suhih šljiva sol i papar klinčić Meso operite i nožem zarežite tzv. džepiće. Češnjak, ... Read More »

Scroll To Top