Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Torta od kokosa

Torta od kokosa

GANACHE

140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa

250 ml vrhnja za slag Dukat

1 zlica ruma

KOKOS – BJELANJCI BISKVIT

Salica — 250 ml

1 1/2 salica kokosa

2/3 salice secera

2 zlice brasna

1/4 zlicice soli

6 velikih bjelanjaka

GLAZURA

340 gr tamne cokolade 60 % kakaa

250 ml vrhnja za slag Dukat

2 zlice rumaDodaj na popis za kupnju

Priprema

1.

Biskvit:

Pecnica na 160 stupnjeva.

Veliki pleh iz pecnice premazite margarinom stavite papir za pecenje, pa po zelji opet malo premazite margarinom i pospite ostrim brasnom. Tako sam ja radila da mi se ne zalijepi biskvit.

Pomijesajte suhe sastojke — kokos, brasno, 1/3 salice secera i sol.

Dobro istucite bjelanjke, pa dodajte u 2 – 3 navrata ostatak secera i dobro izmiksajte dok bjelanjci ne postanu cvrsti i sjajni…. 10 – tak minuta miksanja.

Pomocu pjenjace lagano umijesajte pripremljene suhe sastojke.

Pecite oko 25 minuta.

Ohladite biskvit.

2.

Ganache:

Vazno je napomenuti da ganache kremu treba napraviti barem 6 sati ranije kako bi se ohladila i stisnula.

Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Za to vrijeme zagrijte vrhnja za slag do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobro promijesajte dok se ne sjedini i postene glatka krema. Dodajte zlicu ruma i jos malo promijesajte. Ohladite.

Kad se ohladi izmiksajte s mikserom. Dobiti cete pjenastu cokoladnu kremu.

3.

Glazura:

Glazuru napravite nekih sat vremena prije nego sta cete je nanositi na kolac. Brzo se stisce.

Priprema se isto kao i ganache….

Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Vrhnje zagrijte do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobor promijesajte, pa dodajte rum.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

4.

Slaganje:

Ohladjeni biskvit podijelite na 3 jednaka dijela.

Prvu koru premazite tucenom ganache kremom, pa stavite koru opet ganache i zavrsite sa korom. Cijeli kolac pemazite glazurom od cokolade. Ohladite i uzivajte….:)))

5.

Izvor uz neke moje izmjene: http://www.bonappetit.com/recipes/2004/12/coconut_chocolate_marjolaine

Napomena:

Ja sam koru od bjelanjaka i ganache kremu napravila dan ranije. :))

6.

Ukoliko ne znate sto biste sa zutanjcima nasa kuma Dvazen se sjetila kako napraviti zutu kremu, pa evo mali dodatak kako je zutanjke iskoristila Dvazen…. i kaze da je ispalo super!

Umutite zutanjke sa 100 gr secera i jednom zlicom gustina. 300 ml mlijeka zakuhajte, pa umijesajte smjesu od zutanjaka, secera i gustina. Mijesajte dok se ne zgusne, kao da radite puding. U mlako umijesajte 100 gr maslaca i namazite kore!

Recept /coolinarka

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top