Savjet:
Kako napraviti sirup od višanja?

Kako napraviti sirup od višanja?

Ovaj  recept za jednostavan sirup od gišanja savršen je način da svakom piću dodate tonu arome višnje. Pokušajte ga dodati svojim omiljenim koktelima i gaziranim sokovima.

Sada se možda pitate što mogu učiniti sa tim sirupom  okusa višnje? 

Možete ga koristiti za brojne stvari. Zapravo, možete zamijeniti naš jednostavni sirup od višnje u većini recepata koji zahtijevaju aromu višnje kao što je limeta od višnje ili limeta od višnje, na primjer.

Od koktela kao što su cherry bourbon smash ili pink lady do uobičajenih pića kao što je soda od višnje i vanilije savršeni su kandidati za ovaj sirup.

Osim toga, nadjevi i glazure s okusom trešnje koriste sirupe poput ovog.

Pokušajte kombinirati omekšali krem ​​sir, šećer u prahu i naš sirup da napravite glazuru od krem ​​sira od višanja!

Kako napraviti jednostavan sirup od višanja?

Prvo prikupite sastojke. Pripremite svježe ali neće biti problema niti sa odmrznutim višanjama, uravnotežili smo recept za rad i sa smrznutim voćem.

Stavite  višnje, vodu, šećer i limunov sok u srednju posudu za umake. Stavite tavu na laganu do srednju vatru.

Nakon toga smjesu zakuhajte i miješajte sastojke dok se šećer potpuno ne otopi.

Sada gnječilicom za krumpir ili drvenom kuhačom malo izgnječite višnje. Zatim pustite tekućinu da ključa 8 do 10 minuta. To će omogućiti da se sve skuha i koncentrira intenzivan okus višnje. Nakon što je kuhano, maknite posudu s vatre.

Pustite da se sirup hladi oko 15 minuta prije nego počnete cijediti voće. Možete propasirati  smjesu kroz mrežasto sito.

Međutim, ako ga nemate, preporučujem korištenje cjedila. Sve što radite je odvajanje voća od tekućine.

Na kraju, kada se jednostavni sirup od višanja procijedi, ulijte ga u posudu s poklopcem (poput staklenke).

Čuvajte ga u hladnjaku do tjedan dana i koristite ga za aromatiziranje bilo koje hrane ili pića koje zahtijeva aromu višnje. Najbolje od svega je što također djeluje prilično dobro kao aromatizirana boja za hranu.

Samo nešto što treba imati na umu. To je to, recept je gotov!  Nadamo da ćete uživati ​​u receptu.

Foto/Andrea Ferenc Polić

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top