Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju? Nemate frke, evo kako da upotpunimo gušt!
- Sastojci
- Priprema
600 g brašna
300 ml vode
6 žlica ulja
1 žlica soli
kvasac
U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i pustite da se smiri. Brašnu dodajte soli, vodu s kvascem i ulje pa zamijesite tijesto. Ostavite 30 minuta da se digne, zatim odvojite u četiri do šest manjih loptica, ovisi o debljini koja vam odgovara, i ponovno zamijesite malo. Ostavite loptice još 30 minuta da se dignu, nakon čega ih razvaljajte na željenu debljinu (pola cm ili više) i ubacite ih u prethodno zagrijanu pečnicu na 250 stupnjeva te pecite desetak minuta.
Foto by Finoitočka
Obitelj.HR Portal za cijelu obitelj
