Znate li....
Početna / Kuharica / Glavna jela / Domaća lepinja

Domaća lepinja

Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju? Nemate frke, evo kako da upotpunimo gušt!

 

  • Sastojci
  • Priprema
600 g brašna

300 ml vode

6 žlica ulja

1 žlica soli

kvasac

U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i pustite da se smiri. Brašnu dodajte soli, vodu s kvascem i ulje pa zamijesite tijesto. Ostavite 30 minuta da se digne, zatim odvojite u četiri do šest manjih loptica, ovisi o debljini koja vam odgovara, i ponovno zamijesite malo. Ostavite loptice još 30 minuta da se dignu, nakon čega ih razvaljajte na željenu debljinu (pola cm ili više) i ubacite ih u prethodno zagrijanu pečnicu na 250 stupnjeva te pecite desetak minuta.

Foto by Finoitočka

O nama Obitelj.hr

4 komentara

  1. Cijela moja velika obitelj voooli ćevape.Često ih pravim doma ali lepinje uvijek kupujem.Ovaj recept mi zlata vrijedi i moram ga isprobati…..javim kako su ispale! 🙂

  2. Obožavamo ih, no nikad ih nisam sama pripremala. Morat ću i ovo pokušati napraviti… 🙂

  3. Moji ih obožavaju, više od običnog, da tako kažem, kruha. A ja, jao, taman smršavim koju kilu i onda navalim na domaće lepinje+ćevape 🙂 U svakom slučaju, i najgore moje izdanje ovih lepinjica je svakako bolje i zdravije od kupovnog kruha.

  4. Prefine klinci ih obožavaju..Sinu se sviđaju jer ih mi oblikujemo koliko velike hocemo, i nisu pune brašna..(y)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top