Savjet:

Vijesti

Brojimo sitno do 22.po redu Čepinskih suncokreta

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam goste 22. Čepinskim suncokretima. Pozivamo vas, pridružite nam se 29. i 30. rujna 2023. , u dvorištu OŠ Vladimir Nazor Čepin. Čepinske suncokrete učinit će zanimljivim svojim glazbeno-scenskim programom čepinske osnovne škole i dječji vrtić, kao i udruge iz općine ... Read More »

Obavijestili Belgiju da među njima živi silovatelj pasa!

– Nastupa apsolutna zastara i Ivor Ivanišević ostaje nekažnjen za monstruozna zlostavljanja Danas nastupa apsolutna zastara u slučaju zloglasnog Ivora Ivaniševića, koji je tijekom šest godina silovao svoja dva psa, od kojih je ženka umrla, a širenjem fotografija i snimaka zlostavljanja po internetu poticao je istomišljenike na ista zlodjela. Tim povodom udruga Prijatelji životinja uputila je dopis srodnim organizacijama za ... Read More »

Suzy Josipović Redžepagić četvrtkom kuha „Kod nas doma“

“Kod Suzy u kuhinji“ naziv je rubrike u kojoj svakoga četvrtka u HTV-ovoj emisiji „Kod nas doma“ kuha Suzi Josipović Redžepagić i s gledateljima dijeli svoje znanje i iskustvo u kuhinji. “Nakon što je jednom Suzy kuhala u studiju emisije „Kod nas doma“ vidjela sam koliko je prirodna ispred kamera i kako izvrsno kuha. Kada je lani krenula nova rebrendirana ... Read More »

Trebaju li žene nakon pedesete godine života imati dugu kosu?

Duga kosa oduvijek je bila simbol ženstvenosti i ljepote. No, pitanje koje se sve češće postavlja u današnjem društvu jest trebaju li žene nakon pedesete zadržati dugu kosu ili je vrijeme za promjenu? Iako ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje, mnoge žene nakon pedesetih razmišljaju o svojoj frizuri i kako ona utječe na njihov izgled i samopouzdanje. Duga kosa ... Read More »

Splitski resort Le Meridien Lav nastavlja stipendirati darovite učenike

SPLITSKI RESORT LE MERIDIEN LAV OTVORIO PRIJAVE ZA CJELOGODIŠNJE STIPENDIJE Nakon što je u suradnji sa Zakladom Sport2Life, čiji je osnivač poduzetnik i filantrop Mike Saran, osigurao sportske stipendije za mlade igrače KK Split, splitski resort Le Meridien Lav omogućit će još 20 dodatnih stipendija za učenike i studente koji se školuju u strukovnim zanimanjima te učenike i studente slabijeg ... Read More »

Vakula: Sve topliji dani i razni ekstremi ugrožavaju opsatanak biljaka i životinja

Najpoznatiji meteorolog Hrvatske dao procjenu utjecaja klimatskih promjena na agrar: Vakula: Sve topliji dani i razni ekstremi ugrožavaju opsatanak biljaka i životinja AgroRoks već treću godinu za redom okuplja važne aktere agrara, poljoprivredne proizvođače i udruge, predstavnike regulatora, javne, državne i lokalne administracije te znanstvene zajednice, a raspravlja se o prilikama i izazovima u poljoprivrednoj proizvodnji i mogućnostima snažnijeg razvoja ... Read More »

Najpopularnija dječja imena u Hrvatskoj

Hrvatska, zemlja bogate kulturne baštine i raznovrsnih običaja, također se ističe po raznolikosti imena koja krase njezine stanovnike. Tradicija i modernost isprepliću se kroz popis najpopularnijih imena u Hrvatskoj, a svaka priča iza imena ima svoju jedinstvenu povijest. Prema najnovijim statistikama iz 2023. godine, najčešće muško ime u Hrvatskoj ostaje Ivan. Ivan je ime koje ima duboke korijene u hrvatskoj ... Read More »

Osijek dobiva centralnu školsku kuhinju

Gradonačelnik Radić najavio izgradnju centralne školske kuhinje. Obrocima će opskrbljivati sve gradske škole i vrtiće ! Nova nastavna godina počela je u ponedjeljak za 7291 učenika osječkih osnovnih škola. Tim su povodom gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i direktor Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Jehan Arulpragasam posjetili Osnovnu ... Read More »

Sutra počinje 15. ZeGeVege!

Sve je spremno za 15. ZeGeVege festival!!! Vrijedne ruke domaćih proizvođača vješto su upakirale svoje ukusne biljne proizvode i mirisnu kozmetiku, a restorani vrše završne pripreme svježih sastojke za najfinija veganska jela kojima će mamiti na Europski trg. Otisnute su majice sa suosjećajnim porukama, volonteri utočišta i udruga spremni su predstaviti svoj rad i svoje štićenike… Samo još vi falite ... Read More »

Uskoro nova linija Osječke pivovare: Proizvodit će 15 tisuća limenki po satu

Još jedni Dani piva su iza Osječke pivovare, koja je na lijevu obalu Drave, uz brojne izvođače, privukla na tisuće posjetitelja a gdje je zlatno žuto i crno pivo “teklo u potocima”. No, ta omiljena pivska manifestacija rezultat je višemjesečnih napora i ulaganja Osječke pivovare koja se u jednom trenutku našla gotovo i na samom rubu poslovanja. O tome kako ... Read More »

Scroll To Top