Znate li....
Početna / Događanja / Intervju

Dražen Ferenčina, redatelj “Leta iznad kukavicjeg gnijezda”

SEDMA REŽIJA DRAŽENA FERENČINE U OSJEČKOM HNK-u Tragična McMurphyjeva sudbina malo će koga ostaviti ravnodušnim S obzirom na to da mu je Let iznad kukavičjeg gnijezda sedmi naslov u HNK-u u Osijeku (Šokica, 260 dana, Vitez slavonske ravni, Višnjik…), Dražen Ferenčina ne strahuje od neuspjeha, jer su mu neki od najdražih naslova nastali upravo na osječkim kazališnim daskama. Ne opterećuje ... Read More »

Sasvim iskreno : DJ Krmak o novim projektima

Intervju s poznatim glazbenikom donosi dublji uvid u njegovu karijeru, inspiracije i planove za budućnost. On ističe svoju neželju da ne bude uzor, govoreći o svojim fanovima i procesu stvaranja glazbe kao božjem nadahnuću. Također, osvrće se na svoju ulogu u glazbenoj industriji bivše Jugoslavije, inspiracije te najavljuje nove glazbene projekte, uključujući spektakularni mjuzikl.Sasvim iskreno priča o novim projektima…. Kako ... Read More »

Četvrti put u Osječkom HNK-u režira Olja Đorđević

Ovaj je komad čekao ovu ekipu! Iako joj je ovo „tek“ četvrta režija u HNK-u u Osijeku, toliko ju dobro poznajemo i rado susrećemo i gradu i s oduševljenjem čekamo njezine predstave na repertoaru, da se čini kao da je ovdje oduvijek. Olja Đorđević osječkoj se publici predstavlja ovaj puta kultnom komedijom Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“. Premijera je ... Read More »

Rad na baletu je najteži, traži mnogo vještine, iskustva i spremnost na promjene

INTERVJU / NEVEN MIHIĆ “Snježna kraljica” – u HNK-u u Osijeku praizvedba baleta za sve generacije, 16. veljače Baletni ansambli dvaju nacionalnih kazališta – osječkog i splitskog – više nego užurbano pripremaju se za praizvedbu baleta Snježna kraljica. Vječna Andersenova priča o snazi ljubavi, prijateljstva, hrabrosti i pustolovinama, zaogrnuta nestvarno bajkovitim notama skladatelja Davora Bobića na sceni će zaživjeti zahvaljujući ... Read More »

Jadranka Vrhovec:Kako mi je osobno iskustvo transformiralo život i poduzetničku karijeru

U uvodu ovog inspirativnog intervjua, upoznajemo se s gđom.Jadrankom Vrhovec , poduzetnicom čija nevjerojatna priča o borbi s bolestima štitnjače i transformaciji vlastitog života vodi do osnivanja tvrtke JadroMel d.o.o. Jadrankina lična borba s bolestima štitnjače i njena potraga za prirodnim rješenjem za svoje zdravstvene probleme postala je temelj za razvoj proizvoda poput “Jadrankine otopine.” Kroz iskrene odgovore, Jadranka nam ... Read More »

Moja avantura sa sinhronizacijom je započela u studiju “NET”

Razgovarali smo sa svestranom umjetnicom, možemo slobodno reći divom – Kristinom Habuš. O Kristini smo već pisali, tako da ne trebamo ponavljati informacije. Kristina nam je sada otkrila sve o svojim nadolazećim planovima, avanturama, a otkrila je i pokoju novu tajnu...  Krenimo… Kako ste se pridružili Kazalištu Komedija i koje su bile vaše najznačajnije uloge u hit mjuziklima poput “Ljepotice ... Read More »

Iza Kulise Glazbene Čarolije: Intervju s Zoranom Škugorom sasvim iskreno

Zoran Škugor je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih estradnih i glazbenih menadžera. Zaslužan je za uspon karijera mnogih poznatih glazbenika kao što su: Doris Dragović, grupa E.T. i Vanna, Ivana Banfić, Toni Cetinski, Nina Badrić, Sandi Cenov i mnogih drugih…. Škugor je na hrvatsko glazbeno tlo uveo prepoznatljiv zvuk i izričaj glazbe te je zaslužan za stvaranje Cro dance-a ... Read More »

Scroll To Top