Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:

Putovanja

Klementinum biblioteka: Biser Praške kulture i znanja

Prag / Klementinum biblioteka U srcu slikovitog Praga, nalazi se jedan od najimpresivnijih i najpoznatijih kulturnih spomenika Europe – Klementinum biblioteka. Ova čarobna institucija predstavlja ne samo arhitektonsko remek-djelo, već i čuva tisućljetno nasljeđe pisane riječi, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta. Smještena u povijesnom dijelu grada, Klementinum je kompleks koji je svoje korijene započeo u 11. stoljeću kao dominikanski samostan. ... Read More »

Misterij Bijelog tigra: Rijetka ljepota divljine koja očarava svijet

Bijeli tigar, jedna od najrjeđih i najmističnijih divljih životinja na svijetu, već desetljećima privlači pažnju zaljubljenika u divljinu i znanstvenika. Njegova rijetkost i nevjerojatna ljepota čine ga pravom ikonom divlje prirode. Ovaj elegantni stvor, poznat i kao bijeli Bengalac, predstavlja pravu enigmu za istraživače, a fascinacija njime ne jenjava. Bijeli tigrovi su rijetkost među rijetkostima. Procjenjuje se da u divljini ... Read More »

Egipat – Biser Pustinje očarava svijet svojim bogatstvom ljepote

Egipat, zemlja faraona, piramida i drevnih tajni, oduvijek je privlačila pažnju svjetskih putnika. Ovo drevno čarobno mjesto, koje se prostire između Sredozemnog mora i Crvenog mora, obiluje bogatstvom kulture, povijesti, umjetnosti i nevjerojatnom ljepotom prirode. Posjetiti Egipat je poput putovanja kroz vrijeme, gdje se moderni svijet isprepliće s ostacima prošlosti, a ljepote ovog zemlje ostavljaju bez daha. Ljepote Egipta: Od ... Read More »

Nacionalni park Krka: Očaravajuća ljepota prilagođena svima u Glamuroznoj rapsodiji prirode

Središte Šibensko-kninske županije krije čaroliju jednog od najimpresivnijih dragulja hrvatske prirode – Nacionalnog parka “Krka”. Nismo mogli odoljeti ovoj ljepoti a da je ne posjetimo i isto tako podjelimo sa vama.Pa krenimo redom… Na ovom zapanjujućem području, riječna bajka rijeke Krke isprepletena je s čarobnim slapovima i sedrom koja stvara spektakularne prirodne slapove. Ovo mjesto je nezaobilazna destinacija za sve ... Read More »

Andrea Buča u novim avanturama

Nakon avanture pučinskim otocima, Andrea Buča snima novi putopisni serijal “Na Magistrali” Nekoliko mjeseci je prošlo otkako je publiku za male ekrane prikovao putopisni serijal “Stani na otoku”, a njegova autorica Andrea Buča već se bacila u novu “ljetnu” avanturu. Nakon čarobnih otočkih prizora, vizura od kojih zastaje dah i šarmantnih sugovornika koji su nam svojim karakterima i pričama izmamili ... Read More »

Vrbnik – biser otoka Krka koji oduševljava svojom ljepotom i bogatom poviješću

Vrbnik, slikovito mjesto smješteno na otoku Krku, jedno je od najšarmantnijih i najposjećenijih turističkih odredišta u regiji. Ovaj maleni gradić očarava svoje posjetitelje svojom nevjerojatnom ljepotom, poviješću koja seže unatrag stoljećima te raznovrsnim znamenitostima koje svjedoče o bogatoj kulturnoj baštini. Smješten na visokoj stijeni, Vrbnik pruža spektakularan pogled na Jadransko more i okolne otoke. Njegove uske i slikovite ulice, popločane ... Read More »

Zmajevo oko u Rogoznici: Prirodna ljepota i legenda koja očarava.

Slano jezero u sklopu Marine Frapa na poluotoku Gradina privlači posjetitelje svojom misterioznom poviješću i izvanrednom prirodom. Slano jezero Zmajevo oko u Rogoznici oduvijek je bilo fascinantno mjesto s bogatom poviješću i legendama koje kruže o njemu. Smješteno na predivnom poluotoku Gradina, u sklopu Marine Frapa, ovo jezero privlači posjetitelje iz svih krajeva svijeta svojom ljepotom i intrigantnom pričom. Zmajevo ... Read More »

Ohrid – Biser Balkana s Neiscrpnom Ljepotom, Kulturom i Znamenitostima

Ohrid, jedan od najsjajnijih dragulja Balkana, smješten na prekrasnom Ohridskom jezeru, privlači posjetitelje iz cijelog svijeta svojom izuzetnom ljepotom, bogatom kulturom, raznovrsnom gastronomijom i povijesnim znamenitostima. Ovaj povijesni grad u Sjevernoj Makedoniji izgrađen je na temeljima drevnih civilizacija i bogat je nasljeđem koje oduzima dah. Ohrid je poznat po svom čarobnom jezeru koje je proglašeno svjetskom baštinom UNESCO-a. Jezerom dominira ... Read More »

Otok Brijuni: Rajski otok na Jadranskoj obali

Brijuni, skupina prekrasnih otoka smještenih na Jadranskoj obali Hrvatske, predstavlja pravu oazu prirodnih ljepota i kulturne baštine. Ovaj arhipelag, koji se sastoji od 14 otoka, privlači posjetitelje iz cijelog svijeta svojom jedinstvenom kombinacijom netaknute prirode, povijesnih spomenika i raznovrsnih aktivnosti. Brijuni su nezaobilazno odredište za sve ljubitelje prirode, povijesti i mira. Jedna od najvećih privlačnosti Brijuna je nevjerojatna prirodna ljepota. ... Read More »

Samobor: Prijateljski grad prepun šarma i bogate povijesti

Posjetili smo Samobor ! Samobor, slikoviti gradić smješten nedaleko od glavnog grada Hrvatske, Zagreba, već dugo godina privlači posjetitelje svojom ljepotom, šarmom i bogatom poviješću. Poznat po svojoj prekrasnoj prirodi, kulturnim znamenitostima i gastronomskim delicijama, Samobor je destinacija koju svakako vrijedi istražiti. Povijest Samobora seže duboko u prošlost, sve do rimskog doba. Ova povijesna baština vidljiva je kroz zidine starog ... Read More »

Scroll To Top