Savjet:

Snježana

Danas je Velika Gospa .Zašto je slavimo ?

Velika Gospa dan je svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Slavi se 15. kolovoza svake godine. Taj je dan i državni blagdan u Republici Hrvatskoj.Prema katoličkoj teologiji, Marija je uznesena na nebo dušom i tijelom.Svake godine tisuće vjernika hodočaste u marijanska svetišta od kojih su najpoznatija Marija Bistrica, Sinj, Aljmaš, Trsat, Voćin i Krasno, kako bi kroz molitvu i euharistijska slavlja, na svetoj misi, proslavili Veliku Gospu, dan koji se slavi ... Read More »

Souvenir shop Mirela u Rogoznici

Posjetili smo…. U Šibenskoj Rogoznici ovo ljeto otvorena je mala slatka kućica sa suvenirima koja obuhvaća predmete ručno izrađene  s područja cijele lijepe naše. Predmeti koji su u prodaji svaki nosi svoju priču ,te je svaki izrađen i oslikan s ljubavlju koji su umjetnici prenijeli na svoj  jedinstven proizvod. Mlada poduzetnica Mirela Ercegović osmislila je ime za svoju radnju koji ... Read More »

Sudimo druge, a tako teško poštivati, zar ne?

Tko smo mi da sudimo drugima kad ne znamo njihove priče? Osude uzrokuju tolike rane drugima, pa zašto ne živjeti svoj život i pustiti druge da žive? Bez guranja nosa u tuđi posao? Odakle toliko zlobe u nama? Usredotočite se na svoj život, budite dobra osoba i poželite drugima dobro. Ako imate previše vremena, usredotočite se na nešto što drugima ... Read More »

Koji su rizici konzumiranja alkohola

Nijedan alkoholičar, nikada neće priznati da ima problema s pićem. Oni smatraju da piju umjereno i to kada su u društvu. Međutim, čak i oni ljudi koji umjereno piju alkohol mogu imati zdravstvenih posljedica. Ovi rizici se možda neće odmah pokazati, ali nakon određenog vremena možete početi osjećati tegobe. Oni koji piju alkohol, s godinama bi trebali umanjiti njegovu konzumaciju. ... Read More »

Paula i Đelo Jr Jusić oduševili publiku u Kotoru

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  održava su od 1. 7do 14. 8, s bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore,medija i Opčine Kotor,uz pomoć EU te fondova zapadni Balkan kao i drugih brojnih sponzora i pokrovitelja …. -Publika nas je sjajno primila, nakon dva bisa jedva su nas pustili s bine. Sretna sam iz dva razloga : ... Read More »

Priča o hobotnici

Hobotnice su posebno  pametna bića, bizarni glavonošci, čini se da utjelovljuju sve jezivo i misteriozno u vezi s morem – pomisao na njihova mekana, mljackava tijela koja vrebaju u mračnim dijelovima oceana nadahnula je čudovišta u rasponu od Krakena do karipske Lusce. Njihovi izvanzemaljski oblici, pojačani raširenim rukama, nalaze svoj put i do modernijih čudovišta i zlikovaca – sjetite se ... Read More »

Donose li Bubamare doista sreću?

Vjerujete li u praznovjerja o bubama? Postoje mnogi znakovi i simboli u različitim kulturama za koje se vjeruje da su ili amajlije za sreću ili loši predznaci. Mnogi od njih povezani su s kukcima, pa prije nego što potražite zaštitu od štetočina u domu, razmislite o životinjicama koje bi vam mogle donijeti sreću! Bubamare Ovo je jedan od najomiljenijih insekata! ... Read More »

Ovo je Istarska vinska priča koja se ne propušta

SKRIVENE ČARI ISTARSKOG VINA NA UMAŠKOM ATP TURNIRU PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG Posebna istarska priča bit će ispričana ovih dana u Umagu. Vinari sa istarskog poluotoka na jednom nam mjestu u Taste Istria zoni otkrivaju svoje male tajne uspjeha i predstavljaju sva vina na 32. Plava Laguna Croatia Openu Umag koji je mjesto susreta najfinijih okusa koji nas vode ... Read More »

Gourmet bajka u Umagu nikoga neće ostaviti ravnodušnim

STREET FOOD KONCEPT, EKSKLUZIVNA ZONA ISTARSKOG PRŠUTA I SIRA TE SKRIVENE ČARI ISTARSKOGA VINA U TASTE ISTRIA ZONI UMAŠKOG ATP TURNIRA GARANCIJA SU FESTIVALA OKUSA I MIRISA ZA SVE LJUBITELJE ISTARSKIH SPECIJALITETA Grad Umag i Stella Maris Resort od ovog petka postaju sportsko, ali isto tako i gourmet središte Hrvatske. Uz atraktivne teniske mečeve, ljubitelji vrhunskih delicija na jednom će ... Read More »

Paula i Đelo Jr Jusić na promociji autobiografije Željka Bebeka

Sinoć je održana promocija autobiografije našeg poznatog pjevača Željka Bebeka pod nazivom “U inat svima “u vrtnom prostoru diskografske kuće Croatia Records.Željko je predstavio svoju biografiju uz podršku svoje predivne obitelji kao i prijatelja.Ideja za samu knjigu nastala je pod autorskom palicom Žarka Ivkovića a nastala je u doba pandemije iako je ideja rođena ranije.Sadržaj knjige vam nećemo pričati ,niti ... Read More »

Scroll To Top