Sezona nam je krafni, i jedva sam dočekala ovo doba godine da ih napokon mogu zamijesiti.
Ne znam zašto krafne nekako ne pašu ljeti tako dobro kako pašu zimi.
Volim klasične krafne s pekmezom iako bih rado probala i ove ostale što nam se nude. Koji ste vi tip krafne? Prazna, s marelicom ili nekim ekskluzivnijim punjenjem?
RECEPT – RECIPE
-1 kocka kvasca – yeast
– 50ml ulja – oil
– 400ml mlijeka – milk
– 2 jaja – eggs
– 60g šećera – sugar
– 1 vanilin šećer – vanilla sugar
– korica limuna ili naranče
– lemon orange zest
– 700g brašna – flour
– prstohvat soli – pinch of salt
U posudu s kvascem dodati malo mlakog mlijeka.Dodati malo šećera i brašna te malo pomiješati i ostaviti na toplom da se kvasac aktivira.Kvas prebaciti u veću posudu u kojoj ćete zamijesiti tijesto.Dodati ulje, mlijeko, jaja, šećer i vanilin šećer te koricu limuna i prstohvat soli.Dodavati brašno i zamijesiti tijesto.Posudu s tijestom pokrijte s plastičnom folijom i ostavite na toplom 45 minuta da se udvostruči.
Tijesto premijesite i opet ga stavite dizati 45 minuta.
Tijesto deblje razvaljati i čašom vaditi krafne (moje su bile i manje i veće).Krafne pokriti krpom i staviti još pola sata da se dižu.Za to vrijeme ugrijte ulje i pržite par minuta sa svake strane.

Obitelj.HR Portal za cijelu obitelj
