Savjet:
Donose li Bubamare doista sreću?

Donose li Bubamare doista sreću?

Vjerujete li u praznovjerja o bubama? Postoje mnogi znakovi i simboli u različitim kulturama za koje se vjeruje da su ili amajlije za sreću ili loši predznaci. Mnogi od njih povezani su s kukcima, pa prije nego što potražite zaštitu od štetočina u domu, razmislite o životinjicama koje bi vam mogle donijeti sreću!

Bubamare

Ovo je jedan od najomiljenijih insekata! Kada bubamara sleti na vas, to se smatra znakom sreće jer ćete imati više strpljenja i manje tereta. Praznovjerje o bubama čak kaže da ako ste bolesni kad bubamara sleti na vas, ona će odnijeti bolest! Možete nositi amulet bubamare kako biste stekli istu sreću. Praznovjerja o bubama također sugeriraju da prebrojite točkice na bubamarinim leđima i to je broj sretnih mjeseci koji su pred vama. Naravno, ubijanje bube smatra se lošom srećom i treba ga izbjegavati pod svaku cijenu, tako glasi praznovjerje.

Cvrčci

Tisućama godina smatralo se srećom imati cvrčka na ognjištu, posebno u azijskim zemljama gdje su cvrčci nekoć bili “psi čuvari”. Kad bi se opasnost približila, cvrčak bi prestao. Indijanci su vjerovali da cvrčci također donose sreću i izbjegavali su oponašati cvrkut iz poštovanja prema insektu. Praznovjerja o bubama sugeriraju da je vrlo loša sreća ubiti cvrčka, čak i slučajno.

Vretenac

Ovi kukci stvorenja su vjetra i vode, što znači da predstavljaju promjene i podsvjesne snove u mnogim kulturama. Prosperitet, snaga, mir, čistoća, hrabrost i sklad druge su osobine povezane s vretencima.

Skarabeji

U starom Egiptu također su postojala praznovjerja o bubama. Bube skarabeji predstavljali su izlazeće sunce i zaštitu od zla za ovu civilizaciju. Zbog toga su ove kornjaše često bile zastupljene u egipatskoj umjetnosti. Skarabej je također simbol preobrazbe, regeneracije i ponovnog rođenja.

Leptiri

Ovi lijepi kukci povezani su sa snovima i bajkama. Smatraju se simbolom transformacije, budući da su rođene iz čahure nakon što su bile obične gusjenice. Mnogi ljudi pronalaze inspiraciju u leptiru i njegovoj sposobnosti da se podvrgne ekstremnim promjenama

Foto/screenshot

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top