Breaking News
Početna / Kuharica / Glavna jela / Rižot s parmezanom

Rižot s parmezanom

Rižot je jedno od onih jela koje oduševljava svojom jednostavnošću, ali i mogućnošću beskonačnih varijacija. Bilo da preferirate bogate okuse mora, aromatične gljive ili klasični parmezan, rižot je savršen izbor za svaku priliku. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja, možete pripremiti kremasti i ukusni obrok koji će impresionirati svakog gurmana.

Donosimo vam recepat za rižot koji će zadovoljiti različite ukuse i pokazati vam koliko je lako pripremiti ovo popularno jelo kod kuće.

Klasični rižot s parmezanom

Sastojci:

300 g Arborio riže

1 l povrtnog temeljca

1 glavica luka, sitno nasjeckana

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

100 ml bijelog vina

50 g maslaca

50 g ribanog parmezana

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Zagrijte povrtni temeljac i držite ga toplim na laganoj vatri.U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte dok luk ne postane staklast.Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još minutu.Dodajte rižu i pržite dok ne postane staklasta, oko 2 minute.Ulijte bijelo vino i miješajte dok tekućina ne ispari.Postupno dodavajte temeljac, po jednu kutlaču odjednom, neprestano miješajući dok riža ne upije tekućinu. Nastavite dok riža ne postane kremasta, ali al dente, oko 18-20 minuta.Maknite s vatre, dodajte maslac i ribani parmezan te dobro promiješajte. Začinite solju i paprom po ukusu.Poslužite odmah, uz dodatak još malo ribanog parmezana na vrhu.

Dobar tek

Foto / Arhiva
Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Nađi nas na Facebooku:

Najčitanije:

Scroll To Top