– ljeto kuca na vrata i samim time želimo što manje vremena provoditi u kuhinji. Zato danas jedan brzi, jednostavni i prefini recept s omiljenim jaffa keksom. Tko voli Jaffa keks i na koji način ga jedete?

RECEPT – RECIPE
– 200g keksa (Petit, Plazma) – tea biscuit
– 150g Jaffa keksa (1 kutija) – Jaffa Cakes
– 400g kiselog vrhnja (milerama) – sour cream
– 2 žlice šećera po želji – sugar
PRELJEV (po želji) – TOPPING
– 100g čokolade – chocolate
– 70ml vrhnja za šlag
U većoj posudi izlomiti petit keks (Plazmu).Narezati Jaffa keks na komadiće (jedna kutija).Dodati dvije žlice šećera po želji. Promiješati.Dodati kiselo vrhnje ili mileram i sve dobro promiješati.Vrhnje ili mileram mora potpuno prekriti kekse.Smjesu utisnuti u kalup promjera 18 centimetara.Torticu ohladiti nekoliko sati.Po želji napraviti ganache od čokolade i vrhnja i preliti tortu.Ukrasiti po želji.
Antonia Jagodić / Video recept