Potaknuti finim pireom od jabuka, odlučili smo iskoristiti i dva poprilično rodna drveta smokve na našoj terasi, te receptić isprobati i podijeliti s vama! Dakako, ne bi ga dijelili da nije ispao smokvastično!
Evo što smo koristili:
Smokve količinski po izboru ( pogledajte po slikama koliko smo ih mi stavili i koliko smo dobili džema)
4 žličice cimeta
šećer
vanilin šećer
sok limuna
Priprema: Dan prije kuhanja džema očistite smokve od kore ( izdubite meso ), stavite ih u posudu i pomiješajte sa sokom limuna i šećerom. Ostavite preko noći u hladnjaku.
Idući dan smokve dobro izmiksajte i stavite kuhati na laganu vatru na 50 minuta, povremeno miješajući. Nakon toga u lonac dodajte vanilin šećer i cimet, te po želji malo ruma. Kuhajte još 10 minuta i spremite u prethodno zagrijane flašice.
Ovako je ispao nama, a vama želimo dobar tek!