Breaking News
Početna / Događanja / Glazba / Divna balada o Sarajevu koja je spojila Lanu Škrgatić i Žeru iz Crvene jabuke

Divna balada o Sarajevu koja je spojila Lanu Škrgatić i Žeru iz Crvene jabuke


Netipična balada koja je izašla iz pera Lane Škrgatić, na predivan način povezala je pjevača Žeru iz Crvene jabuke i Lanu Škrgatić, duetom za pjesmu ‘Sarajevo’.


Lana koja iza sebe ima objavljen album prvijenac, naziva Avantura, a na kojem se nalazi čak nekoliko uspješnica, na taj se način predstavila i kao kantautorica.

A da se zaista radi o talentiranoj umjetnici govori i činjenica kako je i sam dogovor sa Žerom išao dosta lako, s obzirom na to da je i on sam vrlo dobro upoznat s Laninim radom.
– Često sam boravila u Sarajevu kada sam bila članica grupe “Zabranjeno Pušenje” i taj grad me očarao. Sula Sejo Sexon me svakako inspirirao kroz svoje priče i tekstove, a snimanje albuma “Svjetla Sarajeva” je ujedno i zadnji album koji sam radila s njima. Ova pjesma je jedna vrsta zahvale bendu ali i tom predivnom gradu punom duše. Kroz suradnje s Crvenom Jabukom, pitala sam Žeru da gostuje na ovoj pjesmi, jer sam jednostavno čula njegov vokal i emociju… On je pristao, i tako je nastao ovaj duet. – rekla je Lana.
  
Video spot:

Press Hamar Media 

Multiinstrumentalistica kako smo je do sada predstavljali sve više i više prepoznata je i kao kvalitetna autorica, koja je unazad dvije godine ostvarila divne suradnje s mnogim kolegama diljem regije.

Album prvijenac, odlične i upečatljive suradnje s kolegama, odlučila je predstaviti i zagrebačkoj publici, samostalnim koncertom, koji će se održati 20.10.2022., u Saxu.


Uz Lanin trio koji čine Tea Mišković i Ivan Puž, bit će i glazbeno pojačanje, Dragomir Herendić na gitari, Lucija Bekavac na violini  i Jec Jelenko Hodak na klavijaturama.
Glazbeni gosti čija imena za sada možemo otkriti su Zele Lipovača i Toni Janković iz Divljih Jagoda, Boris Novković kao i gost iznenađenja, čije ćemo ime još malo čuvati u tajnosti.

– Uz moje glazbene kolege koji će mi se pridružiti na pozornici, Isto tako biti će plesači, za koje će se pobrinuti talentirana koreografkinja Nina Vidošević. – rekla je Lana te dodala.

– Uz autorske pjesme s albuma, izvodit ćemo i nekoliko obrada na naš način ali i neke potpuno nove pjesme koje još nisu izašle. Tako da će to uz koncertnu promociju albuma biti i svojevrsna premijera novih pjesama na kojima sam marljivo radila svo ovo vrijeme. – rekla je Lana.

Karte za koncert prodaju se preko sustava Entria

https://www.entrio.hr/en/event/lana-skrgatic-koncertna-promocija-albuma-avantura-11638
Foto: Darijan Luzar

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top