Nakupilo se limuna, i rekla sam sama sebi da nema više odgađanja da prvi put probam kolač od limuna. Hvala prehladi zbog koje sam imala previše limuna. Kolač je sočan, taman sladak, topi se u ustima.

RECEPT – RECIPE
– 3 jaja – eggs
– 140g šećera – sugar
– 1 limun šećer – lemon sugar
– 100ml ulja – oil
– 100ml mlijeka – milk
– 200g brašna – flour
– 1 prašak za pecivo – baking powder
– sok i korica limuna – lemon juice/zest
GLAZURA:
– 150g šećera u prahu – powdered sugar
– sok jednog limuna – lemon juice
Miksati jaja i šećer, dodati jedan limun šećer, a zatim mlijeko i ulje.Na kraju dodati suhe sastojke brašno i prašak za pecivo te sok i koricu jednog limuna.Smjesu izlijte u kalup 30 puta 11 centimetara i pecite na 180*C oko 45 minuta, obavezno provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Ako čačkalica izađe suha – gotov je.
Za glazuru izmiksajte šećer u prahu i sok od limuna, smjesa bi trebala biti gušća.Ohlađeni kolač premazati glazurom.

Antonia Jagodić