Savjet:
Kako da pripremite sobne biljke za jesen

Kako da pripremite sobne biljke za jesen

Ako imate običaj da tijekom ljeta iznesete svoje sobne biljke na „sunčanje” i svjež zrak, pred jesen trebate planirati da ih vratite s odmora u zaštićene prostorije.
Vodite računa o tome da noći postanu prilično svježe dok su dani još vrlo topli. Ako se dogodi da temperatura padne na 10 stupnjeva celzijusa, doći će do oštećenja na listovima nekih vaših biljaka. Ovo se prije svega odnosi na fikuse, dracene,juke, palme, kaktuse i sve druge sobne biljke koje ljeti rado borave na otvorenom.
Pre unošenja otklonite sve oštećene i osušene dijelove, biljku pažljivo istuširajte slabim mlazom vode i smjestite je u blizinu prozora kako bi se lagano privikavala na zimski režim svjetlosti. Neke je potrebno i orezati.
Biljke nemojte prihranjivati do proljeća, a i sa zalijevanjem oprezno, jer one sada ulaze u fazu mirovanja, doduše mnogo slabije izraženu, te im nisu potrebni u velikoj mjeri voda i hranljive materije.
Ako vaše zelene sobne ljubimce ne iznosite preko ljeta, onda ih u ovom periodu samo redovno tuširajte ili brišite mokrom krpom prašinu s listova, jer je dnevne svjetlosti sve manje, a prašina prekriva efektivnu površinu lista, te tako još više reduciraju svjetlost.

Foto/obitelj.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top