Savjet:
Završena je ovogodišnja  vinska priča Umaškog  ATP-a

Završena je ovogodišnja vinska priča Umaškog ATP-a

Teran Barbarossa, vinarije Tomaz ATP je vino 2022.

Glazbena događanja i gorumet priča ovogodišnjeg umaškog ATP-a bili su iznimno posjećeni svih dana turnira. Taste Istra zona bila je mjesto u kojem je ispričana vinska priča koja nadahnjuje i pokazuje koliko istarski vinari napreduju iz godine u godinu.

„Skrivene čari Istarskih vina koje su se ove godine održale po deveti put iznjedrile su još jedno najbolje vino ATP-a. Plava Laguna kao organizator i Vinistra kao partner ovog natjecanja odradili su izvrsnu organizaciju i sve je prošlo u najboljem redu!“ – otkriva sommelier Plave Lagune Emil Perdec.

Ovo je natjecanje na 32. Plava Laguna Croatia Openu Umag još jednom pokazalo svu emociju koju nam vino može dati i zašto je ono nektar koji liječi sva osjetila, kad se naravno konzumira u odgovarajućim količinama.

„Natjecanje smo podijelili u pet disciplina i to u svježim i odležanim malvazijama istarskim, odležanom teranu, crnim kupažama i po ljeti jako traženim pjenušcima. Svaki smo dan dobili jednog pobjednika te se u subotu njih pet ukrstilo u velikom finalu. Vina je kušalo dvadeset posjetitelja koji su se samostalno prijavili, a zanimljivo je da ih je bilo iz raznih krajeva, Njemačke, Slovenije, Slavonije i Zagreba!“ – dodaje Perdec.

Na kraju je za tri boda odležani teran Barbarossa vinarije Tomaz pobijedio odležanu malvaziju istarsku Dorata, vinarije Veralad. Zanimljivo je da je vinariji Tomaz ovo već treća ATP titula i da kod proglašenja pobjednika vinar Klaudio Tomaz nije krio zadovoljstvo. Priznanje je uručio gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese.

„Naravno da nas je sreća pomazila iz razloga jer je bilo jako dobrih kolega vinara s vrhunskim vinima. Čast nam je da smo treći puta zaredom proglašeni za vino ATP-a, uz sve ostale nagrade koje smo osvojili na pojedinačnim večerama u Skrivenim čarima. Jedan ATP za nas znači jako puno. Gastronomija je ovdje na vrhunskoj razini kao i sport!“- izjavio je vinar Klaudio Tomaz i dodao: „Ovo što se ove godine s našim teranom Barbarossa je ponos naše vinarije je fenomenalno. Sretni smo i veseli da se trud isplatio. Motivacije ne nedostaje za iduće berbe!“

Posjetitelji su osim sudjelovanja na radionicama mogli uživati i u ostalim vinima u gourmet zoni te na baru Plava Laguna lounge.

Press/selectpr.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top