Breaking News
Početna / Kuharica (page 5)

Kobe beef: Zašto je toliko poznato i cijenjeno meso?

Japan / Kobe – Kobe beef, poznato i kao najluksuznija govedina na svijetu, odavno je sinonim za vrhunsku kvalitetu i neusporedivu gastronomsku raskoš. Ova vrsta govedine potječe iz japanske prefekture Hyogo, a ime je dobila po glavnom gradu te regije, Kobeu. No, što čini Kobe beef toliko posebnim i zašto je toliko cijenjena širom svijeta? Unikatni uvjeti uzgoja Kobe beef ... Read More »

Višnje: Što sve možemo s njima?

Višnja je voće nastalo križanjem slatke, domaće trešnje s divljim, kiselijim vrstama. Višnju s pravom nazivamo .plemenitim voćem, zbog unutarnjih svojstava ploda. Smatra se da divlje vrste trešanja potječu iz zapadnog djela Azije. Negdje pred 2500 godina one su se počele i uzgajati, i to u Turskoj i Grčkoj. Rimljani su poznavali i višnju i trešnju i zahvaljujući njima su se one proširile gotovo po cijeloj ... Read More »

Jaffa torta bez pečenja

– ljeto kuca na vrata i samim time želimo što manje vremena provoditi u kuhinji. Zato danas jedan brzi, jednostavni i prefini recept s omiljenim jaffa keksom. Tko voli Jaffa keks i na koji način ga jedete? RECEPT – RECIPE – 200g keksa (Petit, Plazma) – tea biscuit – 150g Jaffa keksa (1 kutija) – Jaffa Cakes – 400g kiselog ... Read More »

Orah torta

STARINSKA ORAH TORTA- posebno draga našim bakama. S jednostavnim sastojcima, a predivnog bogatog orašastog okusa. Meni su ovakve starinske torte savršene.Imaju sve što jedna torta treba imati, bez izmišljenih sastojaka, a svakoga će oduševiti. Volite li starinske torte i koja vam je najdraža? BISKVIT – SPONGE (kalup 24-26cm) – 6 jaja – eggs – 200g šećera – sugar – 150g ... Read More »

LEDENO NEBO bez pečenja

– jedan od najdražih kolača iz djetinjstva, ali ovaj put bez jaja i pečenja biskvita, a dodala sam mu i jagode. Kremasto, osvježavajuće – savršeno! PODLOGA – CRUST – 200g petit keksa – butter cookies – 100ml mlijeka za umakanje keksa – for dipping cookies KREMA – FILLING – 600ml mlijeka – milk – 2 pudinga od vanilije – vanilla ... Read More »

Lješnjak gnijezda bez pečenja!

Ne znam zašto sam uvijek mislila da se lješnjak gnijezda peku. I ne znam zašto sam čekala ovoliko da ih isprobam.Kolačić gotov za 15 minuta, bogatog lješnjak-čokoladnog okusa – mene je oduševio. VIDEO RECEPT RECEPT – RECIPE – 200ml vode – water – 200g šećera – sugar – 150g maslaca – butter – 100g čokolade – chocolate – 150g mljevenih ... Read More »

Domaće krpice od tijesta sa slatkim mladim kupusom: Tradicionalna delicija koja osvaja nepce

U svijetu gastronomije, ponekad su najjednostavniji recepti najzavodljiviji. Takav je slučaj s tradicionalnim jelom koje je osvojilo srca i nepca diljem Hrvatske – domaćim krplicama od tijesta s dodatkom slatkog mladog kupusa. Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna jela, donose spoj tradicije i jednostavnosti u tanjur svakog gurmana. Kombinacija svježeg, mladog kupusa i ručno izrađenih krpica od tijesta stvara savršenstvo okusa ... Read More »

Voćne kremšnite kolač koji morate probati

Kombinacija kreme od vanilije, šumskog voća i lisnatog tijesta – ovo je kolač mog života.Ako ste ljubitelj klasičnih kremšnita, probajte i ove s voćnim twistom. Mene su oduševile. KORA – CRUST (KALUP: 20 sa 30 centimetara) – 250g lisnatog tijesta – puff pastry Ja sam koristila jedan blok smrznutog lisnatog koje sam podijelila na pola, tanko razvaljala, izbockala vilicom i ... Read More »

Mileram torta kraljica proljeća

S toplim vremenom su stigle i osvježavajuće voćne torte i kolači. Mileram tortu svi volimo tijekom ljetnih vrućina, a vrlo je dekorativna i kao poklon za rođendan. Ova smjesa je za kalup od 26 centimetara, ali sam ja htjela da mi torta bude višlja pa sam koristila kalup od 24 centimetra. TIJESTO – DOUGH – 250g brašna – flour – ... Read More »

Scroll To Top