Breaking News
Početna / Lifestile / Trijumf ljepote ,prijateljstva i ženske snage

Trijumf ljepote ,prijateljstva i ženske snage

Kada čujemo ime Tihana Harapin Zalepugin, prvo što nam padne na pamet je elegancija, stil i bezvremenska ljepota. Ipak, iza Tihane je i dugi niz godina iznimne karijere u svijetu mode, ali i jedna od najuspješnijih hrvatskih modnih agencija, Talia Model.Mnogi upravo Tihanino ime povezuju i uz domaće izbore ljepote. Tihana Harapin Zalepugin godinama je pronalazila djevojke koje su sudjelovale u Izboru za Miss Hrvatske, ali i pripremala ih za izbor službeno najljepše žene svijeta. Štoviše, možemo reći da su upravo zahvaljujući Tihani i postignuti najveći uspjesi Hrvatske na izborima za Miss svijeta.

Sjajnim eventima u prostoru Velveta i Kaptol Boutique Cinema naša najpoznatija modna agentica obilježila je petnaest, odnosno dvadeset godina postojanja svoje modne agencije, Talia Model. Bezbroj je fotografija i divnih modnih trenutaka u bogatoj Tihaninoj karijeri zabilježio fotografski aparat, stoga ne čudi da je “srebrni pir” svoje agencije odlučila proslaviti upravo jednim vrlo posebnim snimanjem.

Ideja okupljanja modela koji su obilježili četvrt stoljeća na domaćoj i inozemnoj modnoj sceni proširena je damama koje je kao casting menadžerica unutar direkcije Miss Hrvatske otkrila i za scenu pripremala. Naravno, riječ je o našim najpoznatijim missicama; Branki, Anici, Vanji, Martini i Lejli. Tih pet godina karijere Tihani su iznimno važne, što ne čudi, naime upravo sve one ostale su duboko utisnute u kolektivnoj memoriji hrvatske javnosti, a kao primjer ženstvenosti i ljepote spominju se i danas. Ostala je zapamćena i ne tako lijepa epizoda oduzimanja krune Lejli Šehović. Tihana tada beskompromisno stojeći iza onog u što vjeruje napušta Direkciju Miss Hrvatske i nakon svega par dana osniva svoju agenciju – Talia Model.

Zanimljiva je i sama priča koja stoji iza imena agencije Talia Model. Tihani je jednom numerologinja savjetovala da promijeni vlastito ime u Talia, što bi joj navodno donijelo sreću. Numerologinjin savjet nije poslušala, ali ga se u trenucima osnivanja vlastite modne agencije prisjetila. Naposljetku, sreća je pronašla svoj put, ali i pomogla mnogim djevojkama u modnom svijetu u koji su zakoračile posredstvom Tihanine Talije.

I sada, dvadeset i pet godina od trenutka koji je na najljepši način promijenio Tihanin život, ali i živote mnogih mladih žena, Tihana fotografijama “piše posvetu” svim tim divnim damama kojima je svojim profesionalnim djelovanjem obilježila živote, baš kao i one njen. Kristina Šalinović, Sara Sorić, Anita Lijić, Ivona Bevanda, Ana Buljević i brojne druge djevojke započele su svoj modni put upravo pod okriljem agencije Talia Model.

Okupiti imena poput već renomiranih Anite, Iris, Lejle, Vedrane, Anđe, Lane, Jelene, Morane, Ane T, Ane Z, Marije, ali i aktualne modele Anu Leu, Pavlu i Laru, te buduće nade Evu i Leticiju – nije bilo jednostavno, ali radost susreta osjećala sve tijekom svake minute provedene na snimanju.

Veliku ulogu u samoj ideji stvaranja ovih fotografija imao je dizajner Damir Begović, koji je osmislio styling ovog snimanja. Damir nije samo pretvorio tkanine u raskošne suknje nego i svaku prilagodio karakteru pojedine sudionice ovog snimanja. Tihana je nastojala ostati vjerna svom stilu njenom stilu, pa je odjenula kreacije brenda Xenia design i Igora Dobranića. Ipak, mali doprinos svečanoj atmosferi i situaciji dala je pojavom u crvenoj Arileo haljini. Vizažistica Ivana Bilandžija Billy dodatno je uljepšala njihova lica, a Ivica Palinić je očekivano bio na visini zadatka prilagođavajući frizure zahtjevnom stylingu. Svoj su doprinos ovom snimanju dali i stilistica Slađana Divjak, i fotograf Zvonimir Ferina.

Ipak, gotovo najzahtjevniji zadatak pripao je fotografu Goranu Čižmešiji koji je snimio fotografije za koje vjerujemo da će se dugo pamtiti.

Foto/Goran Čižmešija

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top